ضرر ۵٨٠‌میلیارد تومانی

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی از وضع وخیم این صنعت خبر داد

در یک ماه گذشته همه حلقه‌های صنعت مرغ گوشتی ازجمله تولیدکنندگان مرغ گوشتی ۵٠٠‌میلیارد تومان و پرورش‌دهندگان جوجه یک‌روزه ٨٠‌میلیارد تومان از این موضوع متضرر شده‌اند. این خبری است که برومند چهارآیین، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور به ایرنا داده و گفته: «در حال حاضر قیمت تمام‌شده مرغ زنده با محاسبه نرخ مصوب دولتی برای هر کیلوگرم کنجاله سویا ٢۴۵٠ تومان، ذرت ١٣۵٠ تومان و جوجه یک‌روزه ٢۴۵٠ تومان در مرغداری‌ها باید ٩٢٠٠ تا ٩۵٠٠ تومان و هر کیلو لاشه ١٣‌هزار و۵٠٠ تا ١۴‌هزار تومان باشد، درحالی‌که امروز قیمت مرغ زنده در مرغداری‌ها بین ٧٨٠٠ تا ٨هزار تومان است.» به گفته وی، طی دو هفته اخیر حتی قیمت مرغ زنده به ۶۵٠٠تومان نیز در برخی از استان‌های کشور رسیده است و به همین دلیل تولیدکنندگان با مشکل جدی تامین نهاده‌ها با نرخ مصوب و دسترسی به‌موقع به این نهاده‌ها مواجه هستند، درواقع تولیدکنندگان مرغ گوشتی در یک ماه اخیر از ١٢٠٠ تا ٣‌هزار تومان روی هر کیلوگرم مرغ زنده گوشتی تولیدی خود ضرر داده‌اند.

تقلب در فروش مرغ
چهارآیین درباره عرضه گوشت مرغ توسط برخی مغازه‌ها با نرخ‌هایی کمتر از نرخ مصوب ١١‌هزار و ۵٠٠ تومان گفت: «عرضه گوشت مرغ در مغازه با قیمت پایین‌تر از نرخ مصوب گاهی با بکارگیری ١۵ تا ٢٠‌درصد خون‌آبه در کیسه مرغ، داشتن امحا و احشا و قطع غیراستاندارد مفصل خرگوشی همراه است که به وزن مرغ می‌افزاید. این‌گونه خرید درنهایت به ضرر مصرف‌کنندگان تمام می‌شود، زیرا مصرف‌کننده لاشه ٢۵٠٠ گرمی خریداری کرده، اما درنهایت حدود ١۵٠٠ تومان پول اضافی بابت خون‌آبه و اجزای غیرقابل مصرف به‌ازای هر کیلوگرم گوشت مرغ پرداخت می‌کند.»وی افزود: «درحال حاضر بخشی از کاهش قیمت مرغ ناشی از پایین‌بودن توان خرید مردم در اواخر ماه، تولید بدون برنامه و افزایش وزن مرغ زنده به سه کیلوگرم برای ماه مبارک رمضان توسط برخی تولیدکنندگان است. این درحالی است که تولیدکنندگان فقط سود ١٠ تا ١٢‌درصدی را برای ادامه فرآیند تولید نیاز دارند، زیرا خودشان بخشی از این جامعه هستند و نمی‌خواهند به ضرر مصرف‌کنندگان عمل کنند، اما سیاست فعلی بنیان‌های تولید را از رمق خواهد انداخت، بنابراین تجدیدنظر فوری در شرایط کنونی و ایجاد سهولت در فضای کسب‌وکار این صنعت یک ضرورت است.»