امدادگران از آسمان می‌آیند

انجام ۲۰ سورتی پرواز بالگرد هلال‌احمر برای انتقال ۵/۵ تن محموله امدادی

با تشدید وضعیت بحرانی پیش‌روی استان‌های سیل‌زده در جنوب کشور امدادرسانی جمعیت هلال‌احمر به این مناطق با دستور پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت با قوت و قدرت بیشتری دنبال می‌شود.

رئیس جمعیت شب گذشته برای بررسی روند امدادرسانی به مناطق سیل‌زده چهار نماینده خود را راهی این مناطق کرد و دستور امدادرسانی به مناطق صعب‌العبور سیل‌زده را با بالگردهای امدادی صادر کرد.

به گفته او طی روزهای گذشته دو شهرستان رودان و میناب در استان هرمزگان بیشتر از سایر نقاط از سوانح جوی متاثر بودند. در پی باز کردن سد استقلال 120خانوار از روستای تمبک شهرستان میناب هم به روستای حکمی منتقل شدند و بعد از اسکان اضطراری در این منطقه توسط هلال‌احمر کمک‌های امدادی را دریافت کردند.»

به گفته کولیوند امدادرسانی همچنان در مناطق جنوبی کشور ادامه دارد و در شهرستان رودبار جنوب، قلعه گنج و شهداد نیز تخلیه آب از منازل آغاز شده است. در سایه تلاش شبانه‌روزی امدادگران جمعیت هلال‌احمر کار امدادرسانی به روستاهای محاصره‌شده در آب از طریق ناوگان هوایی دنبال شده، ارتباط تلفنی قطع‌شده برخی مناطق وصل‌شده و مناطقی که در نیمه‌شب نیاز به کمک داشتند و امکان امدادرسانی با بالگرد وجود نداشت، از طریق خودروهای امدادی کمک‌های لازم را دریافت کردند.

بارندگی‌های شدید در استان سیستان‌وبلوچستان دوشنبه شب هم ادامه یافت و این شرایط باعث شد که نجاتگران و امدادگران این استان تمام شب را برای امدادرسانی به مردم گرفتارشده در سیلاب مشغول ماموریت باشند. حوالی ساعت یک بامداد بود که به امدادگران شعبه دلگان خبر رسید خودروی اورژانسی که قصد انتقال خانم بارداری را از دلگان به سمت ایرانشهر دارد، به دلیل طغیان رودخانه دلگان در میان سیلاب گرفتار شده و امکان تردد از این مسیر وجود ندارد. سیف‌اله عبداللهی، امدادگر شعبه دلگان به همراه دو نفر از دوستانش برای کمک عازم این ماموریت شدند: «باران به شدت می‌بارید و رودخانه طغیان کرده بود. خودروی اورژانس امکان عبور از مسیر رودخانه را نداشت. نیروهای امدادی به محض رسیدن در منطقه نسبت به جابه‌جایی این بیمار داخل آمبولانس امدادی اقدام کردند و مسیر 20کیلومتری را تا آن‌سوی مسیر سیلاب پیمودند و بیمار را به آمبولانس دیگری منتقل کردند.»

سیف‌اله و دوستانش بعد از انجام این ماموریت سریعا به ماموریت دیگری اعزام شدند: «بعد از انجام این ماموریت خبر رسید فردی 43 ساله در محور دلگان به ایرانشهر در پی طغیان سیلاب دچار حادثه رانندگی شده و پایش شکسته است. به محض دریافت این اطلاعات سریعا خود را به نقطه اعلامی رساندیم. شدت موج‌های سیلاب زیاد بود. خودروی این فرد در یکی از چاله‌های ناشی از شکستگی جاده گیر افتاده بود. نیروهای امدادی به سختی از میان سیلاب این فرد را از ماشین خود خارج و بعد از تثبیت روی برانکارد به داخل خودروی  اورژانس منتقل کردند. »

در حالی که ساعت 4 صبح را نشان می‌داد و نجاتگران بعد از انتقال این مصدوم به مرکز درمانی برای برگشت به شعبه هلال‌احمر دلگان خود را آماده می‌کردند، ماموریت سوم از راه رسید: «در ماموریت سوم هم خودروی اورژانس امکان عبور از رودخانه دلگان برای انتقال زنی باردار را نداشت. در این ماموریت هم نیروهای امدادی در حالی که همه خیس از باران بودند و خستگی دو ماموریت قبلی هنوز در تن‌شان بود، به سختی نسبت به انتقال این بیمار به بیمارستان ایرانشهر اقدام کردند و خوشبختانه هر سه ماموریت با موفقیت به پایان رسید.»

ایجاد 11 اردوگاه اضطراری در کنارک و چابهار

تداوم بارش‌ها در استان سیستان‌وبلوچستان باعث آبگرفتگی خانه‌ها در کنارک و چابهار شده است. میربهاالدینی، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر سیستان‌وبلوچستان می‌گوید تا به حال نسبت به ایجاد هشت اردوگاه اسکان اضطراری در کنارک و سه اردوگاه در چابهار اقدام کرده‌ایم: «با ایجاد این اردوگاه‌ها 256 نفر در این اردوگاه‌ها مستقر شده‌اند.»

به گفته میربهاالدینی علاوه بر آبگرفتگی خانه‌ها در دو شهرستان کنارک چابها 58 خانه هم در این مناطق به طور کامل تخریب شده است: «با تخریب این خانه‌ها نسبت به توزیع 58 دستگاه چادر، 369 تخته موکت، 526 تخته پتو،  289 کیلو پلاستیک سنگری و 80 بسته غذایی بین خسارت‌دیدگان از این سیل اقدام شده است.»

تداوم بارش‌ها کار امدادرسانی را در این استان سخت کرده است: «نیروهای امدادی ما به صورت شبانه‌روزی مشغول تخلیه آب از خانه‌ها هستند، اما تداوم بارش‌ها باعث می‌شود تا خانه‌های تخلیه‌شده مجددا پر از آب شوند.  امیدواریم با خروج هرچه سریع‌تر این سامانه روند امدادرسانی ما سریع‌تر شود.»

در پی بارندگی‌ها و وقوع سیل از 9 دی ماه تاکنون3565 آسیب‌دیده ناشی از سیل و آبگرفتی در پنج شهرستان کنارک، چابهار، نیکشهر، سرباز  و فنوج  و 27 روستا در این شهرستان‌ها به جمعیت هلال‌احمر استان گزارش شده است.

 انجام ۲۰ سورتی پرواز بالگرد هلال‌احمر

رئیس جمعیت هلال‌احمر در جلسه ویدیو کنفرانس با نمایندگان اعزامی از هلال‌احمر به چهار استان‌ سیل‌زده جنوب کشور و با هدف رسیدگی بیشتر به مردم آسیب‌دیده از سیل تاکید کرد: «لحظه‌ای مردم را تنها نخواهیم گذاشت و به همه آسیب‌دیدگان و متاثران از سیلاب امدادرسانی خواهد شد.»

دکتر پیرحسین کولیوند، درباره وضعیت مناطق سیل‌زده جنوب کشور تا صبح روز سه‌شنبه گفت: «برای کمک به مناطق سیل‌زده استان سیستان‌وبلوچستان، یک فروند بالگرد کمکی به منطقه اعزام و اقلام زیستی نیز به استان منتقل شده است.»

او افزود: «برخی روستاها در استان سیستان‌وبلوچستان به علت مسدودشدن راه‌های ارتباطی در محاصره آب هستند، اما وضعیت زیستی در داخل روستاها مناسب است. بارندگی در برخی مناطق استان سیستان‌وبلوچستان ادامه دارد، اما انتظار می‌رود این سامانه بارشی به زودی از شمال استان خارج و وضعیت پایدار شود.»

رئیس جمعیت هلال‌احمر خاطرنشان کرد: «وضعیت در استان هرمزگان پایدار شده است، اما مسیرها در شهرستان‌های بشاگرد و حاجی‌آباد همچنان مسدود است. در استان کرمان 109 روستا از بارندگی آسیب دیده‌اند و همچنان 13 روستا در استان کرمان در محاصره آب هستند.»

لحظه‌ای مردم را تنها نخواهیم گذاشت و به همه آسیب‌دیدگان و متاثران از سیلاب امدادرسانی خواهد شد.

او افزود: «در استان خراسان‌جنوبی نیز باران فروکش کرده است، اما سه شهرستان دچار آبگرفتگی شدند. تا این لحظه بر اثر وقوع سیل در مناطق جنوبی کشور، متاسفانه 6 نفر (یک نفر در شهرستان داراب، یک نفر در لامرد، یک نفر در بیرم، یک نفر در مهرستان و دو نفر در سیرجان) جان خود را از دست داده‌اند.»

رئیس جمعیت هلال‌احمر تاکید کرد: «پایش مناطق حادثه‌دیده با جدیت و با به‌کارگیری تمامی نیروها تداوم دارد. همه امدادگران در حالت آماده‌باش هستند و تا زمانی که مردم به ما نیاز داشته باشند، در میدان حاضر هستیم. منابع مالی نیز در اختیار استان‌های متاثر از سیل قرار گرفته است تا اقلام مورد نیاز را خریداری کرده و میان حادثه‌دیدگان توزیع کنند.»

کولیوند افزود: «تخلیه آب از منازل شهروندان با کمک داوطلبان و گروه‌های جهادی آغاز شده است. مشخصا ما مردم را یک لحظه تنها نخواهیم گذاشت تا وضعیت زندگی آنها تثبیت شود و به منازل خود بازگردند.»

رئیس جمعیت هلال‌احمر خدمات مرکز امدادونجات هوایی را در امدادرسانی به مناطق سیل‌زده نیز تشریح کرد و گفت: «تا ساعت ۱۴ امروز سه‌شنبه ۱۴ دی ماه، ۵/۵ تن محموله امدادی با ۲۰ سورتی عملیات پروازی به استان‌های سیستان‌وبلوچستان، کرمان، هرمزگان و فارس منتقل شد.»

او افزود: «همچنین چهار فروند بالگرد با ۱۰ ساعت و ۱۵ دقیقه ساعت پروازی توانستند ۱۰ نفر را به منطقه امن منتقل کنند.»

4 نماینده ناظر بر خدمات امدادی

رئیس سازمان جوانان، رئیس سازمان امدادونجات، معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی و مشاور رئیس جمعیت هلال‌احمر با حضور در استان‌های سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، کرمان و فارس بر روند امدادرسانی به حادثه‌دیدگان نظارت کرده و وضعیت امدادرسانی در این استان‌ها را در جلسه ویدیو کنفرانس با دکتر کولیوند تشریح کردند.

دکتر مهراب شریفی‌سده در اشاره به وضعیت مناطق حادثه‌دیده در کرمان گفت: «چهار تیم از چهار شهرستان، عملیات امدادرسانی و توزیع اقلام امدادی را برعهده دارند. بیشترین مشکل مردم در بارندگی‌های روزهای گذشته به دلیل ساخت منازل مسکونی در حریم رودخانه‌ها به‌وجود آمده است.»

دکتر گلفشان، رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر نیز وضعیت مناطق سیل‌زده در سیستان‌وبلوچستان را تشریح کرد و گفت: «2هزار خانوار در کنارک، آسیب دیده و منازل مردم دچار آبگرفتگی شده است. در این منطقه تاکنون 3هزار تخته پتو میان حادثه‌دیدگان توزیع شده است.»

به گفته گلفشان؛ شناسنامه امدادی حادثه‌دیدگان در کنارک در حال آماده‌سازی است و بیشترین نیاز مردم در مناطق حادثه‌دیده، البسه و شیر خشک برای کودکان است.

مهدی ولی‌پور، رئیس سازمان امدادونجات نیز وضعیت بارش‌ها را در هرمزگان در حال تثبیت اعلام کرد و افزود: «120 خانه در میناب قبل از اینکه زیر آب برود، با تلاش امدادگران تخلیه شده است.»

دکتر عبداللهیان، مشاور رئیس جمعیت هم با حضور در شهرستان بیرم گفت: «مهم‌ترین نیاز مردم حادثه‌دیده در این شهرستان، چادر امدادی، بسته‌های غذایی و اقلام زیستی است که به سرعت آماده شده و در اختیار آسیب‌دیدگان قرار می‌گیرد.»

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.