عبور از برخی پرانتزها و موارد اختلافی/ در روز چهاردهم مذاکرات وین چه گذشت؟

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌ وگو با یک برنامه در پاسخ به پرسش مجری برنامه درباره درخواست ضمانت از سوی ایران گفت: یکی از خواسته‌های ایران ضمانت برای عدم خروج دوباره آمریکا از توافق است

در ادامه مذاکرات وین با محوریت لغو تحریم‌ها، این مذاکرات تا حدی پیشرفت داشته است و مذاکره‌کنندگان برخی از پرانتزها و موارد اختلافی را پشت سر گذاشته‌اند و در حال تبدیل ایده‌ها به کلمات و جملات هستند.

به گزارش ایرنا، مذاکرات وین روز چهارشنبه نیز مانند روزهای قبل با دیدارهای دو جانبه و چند جانبه هیات مذاکره کننده کشورمان با اعضای ۱+۴ و نماینده اتحادیه اروپا، ادامه پیدا کرد. مذاکره کنندگان ارشد کشورمان روز گذشته با مذاکره کنندگان سه کشور اروپایی و نماینده اتحادیه اروپا دیدار کردند.

علی باقری و هیات همراه همچنین دیداری سه جانبه با مذاکره کنندگان ارشد روسیه و چین برگزار کرد. مذاکره کننده ارشد کشورمان روز گذشته در ادامه دیدارهای دیپلماتیک خود با انریکه مورا هماهنگ کننده گفت‌ وگوها در هتل کوبورگ وین هم دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایرنا، این دیدار پس از ملاقات نسبتا طولانی باقری با مذاکره کنندگان ارشد روسیه و چین انجام شد.

مورا پیش از این، به روسیه سفر کرده بود تا با مقام‌های عالی‌رتبه این کشور درباره مسائل و موضوعات مختلف بین‌المللی از جمله مذاکرات وین گفت‌ وگو کند. او در نتیجه مذاکرات را مثبت ارزیابی کرد.

همزمان، جلسات کارشناسی با حضور نمایندگان ایران، گروه کشورهای ۱+۴ و اتحادیه اروپا در خصوص موضوعات مختلف برگزار شد.

روز بیست و پنجم از هشتمین دوره مذاکرات رفع تحریم‌ها در حالی به اتمام رسید که تیم های مذاکره کننده از بسیاری از پرانتزها و موارد اختلافی عبور کرده‌اند.

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست مطبوعاتی درباره آخرین روند مذاکرات گفت که پرانتزهایی که در پیش نویس توافقات وجود دارد پاکسازی شده و توافق درباره ایده‌ها در حال تبدیل شدن به کلمات و جملات هستند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد که آنچه باقیمانده موضوعات کلیدی است که به طور ویژه تصمیمات خاص سیاسی را می‌طلبد و واشنگتن باید تصمیمات خود را درباره مسائل باقیمانده و رفع تحریم‌ها اعلام کند.

وی همچنین اضافه کرد که اگر این اتفاقات در بازگشت از پایتخت ها بیفتد می‌توان گفت که با سرعت خوبی در حالت حرکت به یک توافق قابل اتکا و پایدار هستیم.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌ وگو با یک برنامه در پاسخ به پرسش مجری برنامه درباره درخواست ضمانت از سوی ایران گفت: یکی از خواسته‌های ایران ضمانت برای عدم خروج دوباره آمریکا از توافق است.

این در حالی است که آمریکا با خروج یکجانبه خود از برجام، دلیل مذاکرات کنونی است و کشورهای اروپایی نیز با انفعال خود بر تشدید وضعیت کنونی افزوده‌اند. مسئولیت آمریکا عمل به تعهداتش در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است.

کشورهای غربی تلاش می کردند با بازی مقصر نماییم و تعیین ضرب الاجل های غیر واقعی، ایران را تحت فشار قرار دهند تا هر گونه توافقی را بپذیرد؛ اما جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است که تنها به دنبال دستیابی به توافقی پایدار و قابل اتکا است.

البته نباید موضع منطقی چین و روسیه را در این مذاکرات نادیده گرفت که از خواسته های عقلانی جمهوری اسلامی ایران در مقابل زیاده‌خواهی‌های طرف‌های غربی حمایت می‌کنند.

میخائیل اولیانوف دیپلمات ارشد روسیه در وین در صفحه توئیتری خود در ارتباط با خواسته ایران از آمریکا جهت ارائه تضمین نوشت که ایران حق دارد از آمریکا تقاضای ضمانت کند.

مذاکره کننده ارشد روسیه اضافه کرد: برخی از افراد نمی خواهند از سیاست شکست خورده فشار حداکثری درس بگیرند؛ ایرانی ها کاملا حق دارند در برابر تکرار این ماجراجویی فاجعه بار خواستار تضمین باشند.

مذاکره کننده چین نیز در یکی از ارزیابی‌های خود از روند مذاکرات گفته بود که جمهوری اسلامی ایران با ارائه ایده‌های تازه و جامع، نقش بسیار سازنده‌ای را در گفت‌ وگوها ایفا می‌کند و تصریح کرد که چین قاطعانه از مطالبات منطقی ایران در زمینه فعالیت‌های اتمی، مادامی که خطر اشاعه تسلیحات هسته‌ای نداشته باشد، حمایت می کند.

با این حال با تلاش تیم مذاکره‌کننده کشورمان در وین، این گفت‌ وگوها پیشرفت‌هایی داشته است که ادامه این روند رو به جلو، به تصمیمات و اقدامات تیم‌های غربی برای نشان دادن میزان جدیتشان در این مذاکرات، بستگی دارد و جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات به دنبال توافق پایدار و قابل اتکا است و همواره از دستیابی به یک توافق خوب در کوتاه‌ترین زمان ممکن استقبال می‌کند.

به گزارش ایرنا، تاکنون دو نشست کارشناسی در خصوص ترتیبات اجرایی توافق احتمالی از ابتدای دور هشتم مذاکرات برگزار شده است و قریب به اتفاق هیات‌های مذاکره کننده اذعان دارند که در گفت‌ وگوها پیشرفت‌هایی حاصل شده و مذاکرات رو به جلو جریان دارد.

حسن نیت و ابتکارات تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان در دولت سیزدهم باعث شده است که گفت‌ وگوها در مسیر درست قرار بگیرد و تیم‌ها به سمت دستیابی به توافق خوب حرکت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.