آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها در مذاکرات وین تعلل می‌کنند/ مرندی: واشنگتن نمی‌خواهد تحریم را رها کند

«محمد مرندی» از افراد نزدیک به روند مذاکرات وین در مصاحبه با شبکه «بی‌بی‌سی» گفت غربی‌ها در مذاکرات تعلل و در مقابل رفع تحریم‌ها و اقداماتی که باید انجام دهند، مقاومت می‌کنند

«محمد مرندی» از تحلیلگران حاضر در مذاکرات وین در مصاحبه با شبکه «بی‌بی‌سی» گفت غربی‌ها در مذاکرات تعلل و در مقابل رفع تحریم‌ها و اقداماتی که باید انجام دهند، مقاومت می‌کنند.

به گزارش  فارس، «محمد مرندی» از تحلیلگران نزدیک به روند مذاکرات وین، از پایتخت اتریش با برنامه «هارد تاک» شبکه «بی‌بی‌سی» به گفت‌وگو نشست.

در ابتدای این مصاحبه او در پاسخ به این سوال «استیون سکر» مجری برنامه که «به نظر می‌رسد مذاکرات وین پیشرفتی ندارد و دلیل آن چیست گفت؟»، گفت: آمریکایی‌ها در حال تعلل هستند و اروپایی‌ها هم همینطور، آن‌ها توافق را ترک کردند و از همان ابتدا آن را نقض کردند. بعد آن‌ها توافق را ترک و آن را پاره کردند، آن‌ها تحریم‌های فشار حداکثری را علیه مردم ایران اعمال کردند، مردم را عمداً به کشتن دادند که اساساً آغاز جنگ از راه‌های دیگر است. حالا ایرانی‌ها می‌خواهند تحریم‌ها برداشته شود و برای این که توافق کار کند، طرف دیگر باید تحریم‌ها را بردارد. آن‌ها (غربی‌ها) نمی‌توانند همه چیز را با هم داشته باشند. پس، چیزی که داریم می‌بینیم این است که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها مقاومت می‌کنند. آن‌ها می‌خواهند تحریم‌ها را حفظ کنند و نمی‌خواهند مکانیزم راستی‌آزمایی مناسب ارائه دهند و نمی‌خواهند ضمانت‌های مناسب به ایرانی‌ها بدهند که این به سادگی غیرقابل قبول است.

آمریکا هر کاری توانسته علیه ایران کرده است

مرندی در پاسخ به سوالی در خصوص تاثیر تحریم‌ها بر مردم ایران گفت: آمریکا تحریم‌های فشار حداکثری را اعمال کرده و ایران را در حالی تهدید می‌کنند که قبلاً همه آن چیزی را که می‌توانستند اعمال کردند. ترامپ اگر می‌توانست بیشتر به مردم ایران ضربه بزند، این کار را می‌کرد. بنابراین اساساً چیزی که من می‌گویم این است که آن‌ها در حال ضربه زدن به ایران تا جای ممکن هستند، پس دیگر باید تهدید کردن ایران را متوقف کنند، آن‌ها می‌دانند که نمی‌توانند بیشتر از این، کاری انجام دهند. پس باید جدی باشند و سر میز مذاکره بنشینند و توافق هسته‌ای برجام در سال ۲۰۱۵ را به همان شکلی که نوشته شد بپذیرند. اگر می‌خواهند که ایران به سال ۲۰۱۵ بازگردد، آن‌ها هم باید با ایران برگردند. آن‌ها نمی‌توانند تحریم‌هایی را که بعد از سال ۲۰۱۵ اعمال شد، حفظ کنند و نمی‌توانند یک روند راستی‌آزمایی برای ایران داشته باشند، اما هیچ روند راستی‌آزمایی برای اقدامات خود نداشته باشند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در پاسخ به این که «به دلیل سیستم سیاسی آمریکا امکان دادن ضمانت ماندن دولت‌های بعدی این کشور در توافق، طبق خواسته ایران وجود ندارد»، گفت: وقتی تحریم‌ها در (دولت) اوباما اعمال شدند، آن‌ها هم تحریم‌های فشار حداکثری بودند که زنان و کودکان را هدف قرار می‌دادند و ابزاری برای جنگ بود. وقتی سرانجام آمریکا مجبور شد حق ایران برای غنی‌سازی اورانیوم را بپذیرد، ایرانی‌ها سر میز مذاکره با آمریکایی‌ها و گروه ۵+۱ آمدند و توافقی امضا شد؛ خوب یا بد، در آن توافق ایران پذیرفت برخی کارها را انجام دهد و این کار را کرد، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همه اقدامات ایران را راستی‌آزمایی و تایید کرد که ایران به طور کامل به تعداتش پایبند بوده است؛ در حالی که آمریکا از روز اول در دوره اوباما شروع کرد به نقض توافق.

وی افزود: روی کاغذ قرار بود آمریکا به بخش بانکی ایران اجازه دهد که دوباره به سیستم بانکی جهانی متصل شود اما چیزی که در واقعیت دیدیم این بود که اوباما به (وزارت) خزانه‌داری خود گفت که بانک‌ها و موسسات مالی را تهدید کند، شرکت‌های حمل و نقل و بیمه را تهدید کند تا با ایران کار نکنند، این نقض آشکار توافق بود. پس این ایران نبود که توافق را نقض می‌کرد. آن‌ها (آمریکایی‌ها) هیچ جایگاهی ندارند که درباره اقدامات ایران شکایت کنند و بعد وقتی ترامپ آمد، او به راحتی توافق را پاره کرد.

آمریکا نمی‌خواهد تحریم را رها کند

او در ادامه با بیان این که درخواست تضمین درباره عدم خروج دوباره آمریکا تنها مشکل موجود نیست، افزود: آمریکایی‌ها می‌خواهند بسیاری از تحریم‌ها را نگه دارند، نمی‌خواهند تحریم‌ها را رها کنند؛ تضمین‌ها جدا، این چیزی است که (طرف‌ها) می‌توانند درباره آن مذاکره کنند، راستی‌آزمایی (رفع تحریم‌ها) چطور؟ ایرانی‌ها می‌گویند آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها روی کاغذ می‌گویند ما تحریم‌ها را برخواهیم داشت، اما وقتی بخش بانکی، شرکت‌های بیمه و حمل و نقل با ایران کار نمی‌کنند زیرا پشت درهای بسته به آن‌ها چیز متفاوتی می‌گویند، بعد ایران چه کند؟

وی در پاسخ به پرسشی درباره هدف از این مذاکرات، با وجود بی اعتمادی ایران به آمریکا و خودداری از مذاکرات مستقیم گفت: اول این که ایرانی‌ها با آمریکا به طور گسترده مذاکره کرده‌اند و بعد ما برجام، توافق هسته‌ای را داریم و چه اتفاقی افتاد، آمریکایی‌ها در دوره اوباما توافق را نقض کردند، تحت دولت ترامپ توافق را پاره کردند و در دوره بایدن به اجرای سیاست‌های ترامپ ادامه می‌دهند، پس اگر آمریکایی‌ها میخواهند با ایرانی‌ها حرف بزنند، اول باید بروند و آنچه را که با ایران در مذاکرت قبلی توافق کردند، انجام دهند.

تحریم‌های آمریکا جنایت علیه بشریت است

او در پاسخ به سوالی درباره قصد ایران از پیشرفت‌های هسته‌ای و غنی‌سازی فراتر از آنچه در برجام تعیین شده بود، گفت: چرا ایران نباید این کار را بکند. این کاملاً روشن است و فکر می‌کنم شما به خوبی من می‌دانید که ایران برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را گسترش داده زیرا تنها راهی است که آمریکایی‌ها و اروپایی را وادار کند تا به تعهداتشان پایبند باشند. این برای ایرانی‌هاست تا اهرمی به دست آورند. شما این را به خوبی من می‌دانید که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها بی‌رحم هستند. تحریم‌هایی که آن‌ها علیه مردم عادی و کودکان اعمال می‌کنند جنایات علیه بشریت است. این‌ها کسانی هستند که هیچ بویی از اخلاقیات نبرده‌اند. درست مثل چیزی که دیدیم با ونزوئلا انجام دادند و دولت‌های شما طلای ونزوئلایی‌ها را می‌دزدند یا ویران کردن لیبی یا یمن، ایران به اطراف نگاه می‌کند و می‌بیند که چه اتفاقی می‌افتد؛ ویرانی سوریه از طریق جنگ کثیف. ایرانی‌ها باید از خودشان محافظت کنند. بنابراین ایرانی‌ها باید از اهرمی برای مجبور کردن آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها برای بازگشت (به تعهداتشان) استفاده کنند.

محمد مرندی در پاسخ به ادعای استیون سکر مجری برنامه هارد تاک مبنی بر این که «آیا منظور از اهرم، تهدید است که اگر آمریکا و متحدانش آنچه خواست تهران است را انجام ندهند، به سراغ سلاح اتمی می‌رود»، گفت: استیون تو بهتر از من می‌دانی که اگر ایران به دنبال سلاح اتمی بود، می‌توانست سال‌ها پیش آن را به دست آورد، تنها کشورهایی که فراتر از تهدید رفته‌اند، کشورهای غربی هستند که تلاش کرده‌اند جامعه ایران را از طریق تحریم‌ها خرد کنند، درست مانند کاری که در افغانستان و سایر کشورها می‌کنند. آن‌ها تلاش می‌کنند زنان و کودکان را خرد کنند، بنابراین این‌ها تهدید نیستند، این ها اقداماتی از سوی رژیم های غربی است که می‌کوشند تا اهرم فشار از طریق رنج مردم عادی به دست آورند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.