خداحافظی با رازگشای سیلک

صادق ملک شهمیرزادی، باستان‌شناس برجسته درگذشت

صادق ملک شهمیرزادی، باستان‌شناس پیش‌کسوت کشور، صبح امروز درگذشت

شهروند آنلاین:  صادق ملک شهمیرزادی – باستان‌شناس پیشکسوت – که هم‌دوره‌ای‌هایش او را جانشین شایسته عزت‌الله نگهبان – پدر باستان‌شناسی ایران – می‌نامند، در سن ۷۷سالگی درگذشت. شهمیرزادی تحصیلات باستان‌شناسی و ایران‌شناسی را در موسسه شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو به اتمام رساند و پس از بازگشت به ایران به مدت ۳۰ سال در دانشگاه تهران به تدریس پرداخت. او در کاوش‌های تپه سیلک نقش مهمی را ایفا کرد

جبرییل نوکنده – مدیرکل موزه ملی ایران – با اعلام این خبر گفت: این باستان‌شناس بنام و پیشکسوت کشورمان صبح امروز – دوشنبه، ۲۱ مهر – درگذشت.

صادق ملک شهمیرزادی سال ۱۳۲۲ شمسی در شهمیرزاد استان سمنان به دنیا آمد و بعد از آغاز به کار در میراث فرهنگی، نامش به کاوشگر تپه‌های سیلک گره خورد.

صادق ملک شهمیرزادی ۲۲ مهر ۱۳۹۴ در آیین بزرگداشتی که به پاس نیم‌ قرن پژوهش و آموزش در باستان‌شناسی ایران، با عنوان جشن‌نامه و بزرگداشت «صادق ملک شهمیرزادی» برگزار شد، خود را این‌طور معرفی کرد: «حدود ۲۰ ماه است که به خاطر مشکل قرنیه و شبکیه نمی‌توانم بنویسم و بخوانم. اما منت خدای را عزوجل که در شهمیرزاد سمنان به دنیا آمدم و به باستان‌شناسی روی آوردم.

این مایه افتخار هر ایرانی است که سند مکتوبی دارد که به خدای واحد اعتقاد دارد و دعا می‌کند که جنگ و خشکسالی و دروغ نصیب این کشور نشود.

زمانی که تحصیلاتم را در موسسه شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو به پایان رساندم برای مدتی قبل از ارائه پایان‌نامه به ایران بازگشتم، در آن زمان دکتر نگهبان به من گفت اگر علاقه داری درخواست استخدام خود را به دانشگاه تهران بده. وقتی این کار را کردم با خدا عهد کردم که سعی کنم به جوانان علاقه‌مند به باستان‌شناسی کشورم خدمت کنم و به جز آن هیچ چیز از خدا نخواهم.

من در سه راه شفاهی، کتبی و تجربیات میدانی برای دانشجویانم در حوزه باستان‌شناسی تدریس کردم و چون در زمان کار و فراگیری علم با دو روش کاوش در ایران و آمریکا آشنایی پیدا کردم توانستم تجربیاتم را به دانشجویانم منتقل کنم. دانشجویان باستان‌شناس ایرانی درباره باستان‌شناسی آسیای مرکزی چیزی نمی‌دانستند، این روش خوبی برای آشنایی آن‌ها با این حوزه بود.

من در تیرماه سال ۱۳۴۹ در رتبه استادیاری در دانشگاه تهران استخدام شدم و در بهمن‌ماه ۱۳۷۹ پس از ۳۰ سال و شش ماه و ۲۱ روز با رتبه استادیاری بازنشست شدم.»

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.