هلال‌احمر دانشگاه بین‌المللی حوادث و سوانح راه‌اندازی می‌کند

دکتر کولیوند :توسعه آموزش‌ها زمینه‌ساز تشکیل سرمایه انسانی برتر در جوامع است

رئیس جمعیت هلال‌احمر در نهمین کنفرانس ملی آموزش و توسعه سرمایه انسانی از راه‌اندازی دانشگاه بین المللی حوادث و سوانح خبر داد و گفت: ما می‌توانیم در جوامع مختلف با توسعه آموزش‌ها برترین سرمایه انسانی را داشته باشیم

به گزارش شهروند آنلاین؛ پیرحسین کولیوند صبح روز دوشنبه نهم خرداد ۱۴۰۱ در نهمین کنفرانس ملی آموزش و توسعه سرمایه انسانی اظهار کرد: افزایش آموزش ها موجب تشکیل سرمایه انسانی برتر در جوامع خواهد شد که همین نیروهای انسانی می‌توانند حتی پیش از حضور نیروهای امدادی، اقدامات صحیح و اولیه امدادی و عملیاتی را انجام دهند و موجب پیشرفت عملیات به بهترین نحو شوند.

وی با تاکید بر اینکه افراد آموزش ندیده موجب اختلال در عملیات ها می‌شوند بیان کرد: ما با توسعه آموزش‌ها و آگاهی‌ها می‌توانیم از خسارت‌ها در حوادث و بحران‌ها کم کنیم، چراکه با عملیاتی شدن هر نوع دانشی می‌شود از آموزش‌ها در میدان‌های بحران بهترین بهره را برد و از خسارت‌های مالی و جانی کاست.

دکتر کولیوند با اعلام اینکه جمعیت هلال‌احمر به زودی دانشگاه بین المللی حوادث و سوانح راه اندازی خواهد کرد گفت: پیگیری‌ها برای تحقق این موضوع در حال انجام است که با راه‌اندازی این دانشگاه می‌توانیم در بحث آموزش‌های همگانی و تخصصی گام‌های خوبی برداریم.

رئیس جمعیت هلال‌احمر با اشاره به اینکه تدابیر جمعیت هلال احمر صرفا برای امدادرسانی نیست گفت: برخی مخاطرات قابل پیش بینی است و برخی هم نه، متاسفانه کشور ما با اکثر مخاطرات طبیعی و غیر طبیعی مواجه است، در همین راستا جمعیت هلال احمر یک ماموریت وسیع و نگاه کلی دارد؛ در واقع نگاه ما، در ابتدا پیشگیری از حوادث و جلوگیری از بروز خسارت‌ها در بحران با استفاده از دانش‌ها و آموزش‌ها است.

وی با بیان اینکه جمعیت هلال‌احمر می‌تواند با همکاری مردم و سایر دستگاه های امدادی بهترین عملکرد را در بحران ها داشته باشد اظهار کرد: امروز با جذب اکثریت مردم از جمله جوانان، نوجوانان و صاحبان خرد و اندیشه توانستیم بزرگ‌ترین سرمایه انسانی و اجتماعی را در جمعیت هلال احمر داشته باشیم که ارزشمند ترین و معتبرترین سرمایه ما محسوب می شود، اساتید دانشگاه به همراه مسئولان لشگری و کشوری همراه ما هستند و در آموزش ها مباحث مشترک داریم؛ به عنوان مثال با ابن همراهی و همکاری‌ها برای سربازان مباحث آموزشی مشترک خوبی ارائه کرده ایم.

دکتر کولیوند همچنین با اشاره به وجود منابع انسانی سرشار از دانش و تجربه به صورت داوطلبانه در جمعیت هلال‌احمر گفت: داوطلب محور بودن در هلال احمر از جمله ارزش‌هایی است که همواره یک سرمایه اجتماعی مهم برای جمعیت به حساب می آید.

وی همچنین تاکید کرد: الان یکصد سال از قدمت هلال احمر می‌گذرد اما پیر نشده ایم و بلکه جوان تر هم شده ایم؛ گسترش و توسعه آموزش‌ها به جوان تر شدن و معتبر شدن فعالیت هایمان کمک شگرفی کرده است.

رئیس جمعیت هلال‌احمر تاکید کرد: ما خانه‌های هلال را برای تمام اقشار در نقاط مختلف کشور راه اندازی کرده و آموزش‌های همگانی و تخصصی را هم در همین خانه‌ها ارائه کرده‌ایم تا افراد علاوه بر خود امدادی در حوادث بتوانند دگر امدادی هم داشته باشند.

وی همچنین افزود: جمعیت هلال‌احمر علاوه بر فعال کردن مراکز خوب علمی و آموزشی، مدرسان حرفه‌ای را به عنوان منابع انسانی خوب تربیت کرده تا مردم را از آموزش‌ها بهره‌مند کند.

رئیس جمعیت هلال‌احمر با اشاره به ظرفیت گسترده فضای مجازی برای ارائه آموزش ها گفت: الان بسیاری از فعالیت ها را می توان از مسیر فضای مجازی ادامه داد و رویکرد خود را در شبکه های اجتماعی با محوریت آموزش‌های ساده و کوتاه ارائه دهیم، چراکه تجربه جمعیت می‌گوید این آموزش‌ها بازخورد خوبی برای همگان داشته است.

وی تاکید کرد: آموزش ها باید به قدری جذاب باشد که هر نوع قشری را به خود جلب کند، فضای مجازی و آنلاین بودن آموزش ها به جذاب تر شدن آن و جلب کردن مخاطب بیشتر، کمک زیادی می کند.

دکتر کولیوند با بیان اینکه به زودی شهرک آموزشی ابتدا در حاشیه شهر، سپس در دیگر نقط کشور راه اندازی خواهیم کرد، گفت: در این شهرک مخاطرات را همچون زلزله و حوادث سیل شبیه‌سازی و افراد را در این شبیه سازی ها درگیر می‌کنیم که این موضوع باعث می شود درک خطر پذیری فرد بالا رفته و تلاش کند تا از خطرات نجات یابد و دیگران را هم نجات دهد، همچنین راهکارهای آموزشی را هم فرا بگیرد، ما این ایده را به صورت بین‌المللی، برای نمایندگان فدراسیون بین‌المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال‌احمر هم ارائه خواهیم کرد.

رئیس جمعیت هلال‌احمر با اشاره به سانحه متروپل آبادان بیان کرد: در این عملیات و عملیات‌های بحرانی مشابه متروپل دو دسته نیروی عملیاتی داریم که گروهی آموزش دیده و دارای مهارت هستند و باعث پیشرفت کار می شوند اما گروهی آموزش ندیده هستند و معمولا هم مانع پیشرفت کار می شوند.

وی با بیان اینکه در آبادان مردم پای کار بوده و دلسوزانه همراه نیروهای داوطلب تلاش کردند، گفت: در حادثه متروپل وزیر کشور فرماندهی عملیات را به عهده گرفت که با تدابیر او شرایط به خوبی پیشرفت کرد و عملیات سرعت بالایی گرفت، همچنین در این حادثه دستگاه‌ها و سگ‌های زنده‌یاب جمعیت هلال‌احمر که آموزش دیده بودند توانستند ۷ نفر را زنده شناسایی کنند.

رئیس جمعیت هلال‌احمر اظهار کرد: با توجه به شرایط خاص سانحه‌ متروپل هر لحظه نحوه عملیات تغییر می‌کرد، اما پس از اینکه نتیجه گیری شد که فرد زنده‌ای زیر آوار نیست همه نیروهای تخصصی و آموزش دیده روی آوار ماندند و تا الان هم عملیات جست‌وجو ادامه دارد.

دکتر کولیوند با اشاره به حضور تیم‌های حمایت روانی و آموزش دیده هلال‌احمر در آبادان بیان کرد: ما همچنین تیم‌های آموزش دیده هلال احمر در قالب تیم های سحر (سفیران حمایت روانی) در کنار خانواده‌های حادثه دیده‌ی آبادان مستقر کردیم تا بتوانیم با کمک روانشناسان حاضر در این تیم‌ها همراه خانواده باشیم و با حفظ حرمت و کرامتشان، آلام آنها را کم کنیم.

رئیس جمعیت هلال‌احمر در پایان خاطرنشان کرد: در بحث جست‌وجو و نجات، ایمنی نیروهای امدادگر بسیار اهمیت دارد و درک این موضوع توسط خانواده‌ها و بازماندگان نیاز به آموزش دارد که در سانحه متروپل به خوبی این نوع آموزش ها نمایان بود.

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.