فشار بین المللی علیه تحریم

پیشنهادهای هلال‌احمر ایران به تصویب هیأت حاکمه فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ رسید

هلال احمر ایران چهارمین روز حضور هیات ایرانی در ژنو، روز پر کاری داشت؛ از دیدار با روسای جمعیت ها گرفته تا عهده داری ریاست کمیته پیش نویس مصوبات هیات حاکمه فدراسیون. دکتر کولیوند که به همراه تعدادی از اعضای هلال احمر برای شرکت در نشست های اساسنامه ای 2022 فدراسیون بین المللی صلیب سرخ به ژنو سفر کرده است، در سخنرانی خود درباره اثرات تحریم ها بر فعالیت های بشردوستانه گفت و پیشنهاد ثبت اثرات این تحریم ها در فدراسیون را مطرح کرد. در چهارمین روز از برگزاری این نشست ها، چهار پیشنهاد از طرف ایران به هیات حاکمه فدراسیون مطرح شد و مورد تایید و تصویب هیات حاکمه قرار گرفت.

مرضیه موسوی_شهروندآنلاین؛ رییس جمعیت هلال احمر ایران که برای شرکت در نشست‌های اساسنامه‌ای 2022 فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر به ژنو سفر کرده، در جمع روسای جمعیت ها و همچنین روسای نهضت بین المللی صلیب سرخ سخنرانی کرد.

دکتر کولیوند در سخنانش به نقش اثرگذار هلال احمر در مهار کرونا اشاره کرد و از لزوم راه حل‌های آینده‌گرا در سیاست‌گذاری‌ها گفت :«تجربه همه‌گیری جهانی کووید-19، شکنندگی جهانی را که در آن زندگی می‌کنیم نمایان ساخت و نشان داد تا چه اندازه به نوآوری‌ و راه‌حل‌های استراتژیک و آینده‌گرا در سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و تلاش برای ارائه خدمات بشردوستانه مان نیاز داریم.»

ایجاد فضایی ویژه برای آمادگی پاسخگویی به سوانحی مثل پاندمی، پیشنهاد رییس جمعیت هلال احمر ایران در سخنرانی خود در این نشست بین المللی بود. کولیوند گفت :«کووید-19 تنها خطر بیولوژیکی جهانی نبوده و نخواهد بود که با آن رو به رو هستیم.

بنابراین باید فضای ویژه ای را برای چنین خطراتی به منظور  توسعه استراتژی بشردوستانه و پاسخگویی و آمادگی در برابر سوانح اختصاص دهیم. چارچوب سندای در خصوص کاهش خطر سوانح که کشورهای جهان در سال 2015 آن را تصویب کردند، به درستی خطرات بیولوژیکی مانند کووید-19 را در فهرست خطراتی که باید در سیستم‌های مدیریت سوانح و کاهش خطر در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی در نظر گرفته شود، مورد تشخیص قرار داده و گنجانده است.»

رییس جمعیت هلال احمر کشورمان در ادامه افزود :«هلال احمر ایران نقشی محوری در مقابله با بحران کووید 19 در ایران ایفا کرده است. هلال احمر ایران با بسیج کامل ظرفیت‌های نهادی و عملیاتی خود از جمله سامانه آمادگی و پاسخگویی به سوانح، جوانان و داوطلبان و هم چنین ارتباط و دسترسی به اقشار آسیب پذیر، در مقام یک نهاد معین دولت، افزایش آگاهی عمومی و به اشتراک گذاری دانش، در سراسر کشور در مورد راه‌های پیشگیری و مهار شیوع کووید-19، غربالگری افراد آسیب‌دیده و ارائه تجهیزات حفاظت فردی، واکسن  مورد نیاز را برای میلیون‌ها تن فراهم ساخته است. با توجه به گستره وسیع اثرات اقتصادی و اجتماعی ناشی از کووید-19، معتقدیم که باید اثرات دراز مدت این گونه بحران‌ها را نیز مد نظر قرار دهیم و تا جایی که می‌توانیم  با هماهنگی مقامات دولتی، به مردم آسیب‌دیده کمک کنیم تا آسیب پذیری‌های به جا مانده ناشی از همه گیری را کاهش و از بحران‌های آتی پیشگیری کرده یا آن‌ها را مهار کنیم.»

دکتر کولیوند با اشاره به این تجربیات ارزنده جمعیت هلال احمر در زمان کووید-19 ، آمادگی هلال احمر ایران برای اشتراک گذاری این تجربه‌ها با شرکا در فدراسیون و نهضت را اعلام کرد.

او در پایان صحبت‌هایش در ژنو گفت :«در نهایت با توجه به آثار منفی تحریم ها بر اقشار آسیب پذیر و نیازمند، به ویژه در حوزه دارو و تدارکات پزشکی، از نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر تقاضا داریم که اقدامی فوری و عملی برای حل این مشکل انجام دهد و هم چنین  به طور رسمی اثرات منفی تحریم‌ها بر فعالیت‌های بشردوستانه را در گزارش‌ها و آرشیوهای خود ثبت کند.»

 

تصویب ۴ پیشنهاد هلال‌احمر ایران در ژنو

هلال‌احمر ایران چهار پیشنهاد در زمینه های تغییرات اقلیمی و همچنین حوزه تحریم ها روی میز هیات حاکمه فدراسیون بین المللی صلیب سرخ گذاشت. این پیشنهادات بعد از بررسی و تایید، مورد تصویب هیات حاکمه قرار گرفت.

این پیشنهادها شامل پیگیری مباحث مرتبط با تغییرات اقلیمی با استفاده از ظرفیت جوانان و داوطلبان عضو جمعیت‌های ملی، ثبت آثار ظالمانه تحریم‌ها و ایجاد صندوق بین‌المللی کمک‌های بشردوستانه برای کمک به کشورهای دچار تحریم و همچنین به‌کارگیری ظرفیت جوانان و داوطلبان در پیشبرد اهداف عالی و توسعه اقدامات بشردوستانه بودند.

دکتر پیرحسین کولیوند همچنین  در خصوص دستاوردهای این سفر گفت:«علاوه بر دریافت مدال بشردوستانه هانری داویسون، افتخار بزرگی برای هلال احمر ایران است که تنظیم صورت جلسه و تهیه نگارش مصوبات جلسات نشست‌های فدراسیون بر عهده هلال‌احمر ایران به نمایندگی حسن اسفندیار قرار گرفته است.»

وی افزود:«مباحثی که در نشست‌ها و جلسات مطرح می‌شود، توسط نماینده هلال‌احمر ایران مکتوب شده و در نهایت آنچه به تصویب رسیده باشد در بیانیه پایانی نشست‌ها قرائت می‌شود. بیانیه پایانی نشست‌ها هم توسط ریاست کمیته نگارش یعنی هلال احمر ایران نوشته می‌شود.»

کولیوند همچنین از تصویب و تایید طرح پیشنهادی هلال احمر ایران درباره نقش جوانان و داوطلبان این جمعیت در پیشبرد اهداف، فعالیت‌ها و اقدامات بشردوستانه خبر داد.

رئیس جمعیت هلال‌احمر ایران ادامه داد:«طرح پیگیری مباحث مرتبط با تغییرات اقلیمی و توسعه نقش داوطلبان و جوانان در این موضوع‏، یکی از مباحث پیشنهادی ما بود که در بیانیه مطرح شد و مورد تایید جمعیت‌‌های ملی و تصویب هیات حاکمه فدراسیون قرار گرفت.»

کولیوند همچنین از تایید و تصویب طرح ایجاد صندوق بین المللی کمک‌های بشردوستانه در زمان تحریم‌ها خبر داد و گفت:«ثبت آثار ظالمانه تحریم‌ها در کشورهایی که مورد تحریم واقع شده‌اند از دیگر پیشنهادت هیات ایرانی بود. ایجاد صندوق بین المللی برای کم کردن آثار تحریم بر زندگی مردم و برقراری مناسبات مالی با سایر کشورها از راه حل هایی بود که برای حل این مشکلات ارائه و مورد استقبال روسا و مسئولان جمعیت‌های ملی قرار گرفت و به تصویب هیات حاکمه فدراسیون رسید.»

 

مانورهای مشترک امدادی با اسپانیا

توسعه مناسبات و تعاملات دوجانبه و استفاده از تجربیات مشترک به منظور ارتقای توانمندی و پاسخگویی دو جمعیت ملی در برابر حوادث و بحران‌ها، موضوعات مشترکی بود که رییس جمعیت هلال احمر ایران و رییس صلیب سرخ اسپانیا را بر سر میز توافقات نشاند.

دکتر کولیوند در حاشیه سفرش به ژنو با رییس صلیب سرخ اسپانیا دیدار کرد. ضرورت انجام مانورهای مشترک امدادی، ارائه مباحث آموزشی و انتقال تجارب طرفین در این زمینه و همچنین همکاری دوجانبه در خصوص موضوعات مربوط به حوزه جذب جوانان و داوطلبان از جمله صحبت هایی بود که در این دیدارها مطرح شد. کولیوند گفت:«راه‌اندازی خانه‌های هلال با هدف ارتقای تاب‌آوری و توانمندسازی جوامع در برابر حوادث و بحران‌ها از دستاوردها و تجربیات ارزشمند هلال‌احمر ایران است که این تجارب ارزشمند می‌تواند در خدمات جمعیت‌های ملی علاقه‌مند، تحول ایجاد کند.»

رئیس جمعیت هلال‌احمر پس از معرفی زمینه‌های همکاری میان دو جمعیت ملی، بر ضرورت ایجاد کمیته مشترک تاکید کرد و افزود:«نماینده هر دو کشور به زودی و به‌صورت مکتوب و حضوری برای عملیاتی کردن مفاد تفاهم‌نامه ارتباط برقرار می‌کنند تا زمینه‌های همکاری دوجانبه، به‌شکل تخصصی‌تر مورد ارزیابی قرار گرفته و برای اجرای تفاهم‌نامه، اقدامات لازم انجام شود.»

خاویر سنت، رئیس صلیب سرخ اسپانیا نیز در این دیدار از جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک جمعیت قدرتمند و موفق و دارای تجارب ارزشمند یاد و بر علاقه‌مندی صلیب سرخ اسپانیا برای توسعه روابط با جمعیت هلال‌احمر ایران تاکید کرد.

 

همکاری دوجانبه با صلیب سرخ فنلاند

دیدار با رییس صلیب سرخ فنلاند، یکی دیگر از برنامه های حاشیه ای کولیوند و هیات ایرانی در نشست فدراسیون بین المللی صلیب سرخ بود. دو طرف در این دیدار در خصوص همکاری های دوجانبه به تبادل نظر پرداختند. مدیریت دانش و نوآوری، محور اصلی این صحبت ها و تبادل نظرها بود. در این دیدار مقرر شد تا در این زمینه پیش نویس تفاهم نامه ای بین طرفین مبادله شود. این پیش نویس پس از بررسی‌های فنی و بر اساس موافقت نهایی، منجر به اقدام عملیاتی خواهد شد.

//انتهای پیام

جزئیات دریافت جایزه بین المللی هانری داویسون به هلال احمر ایران

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.