خوراکی‌های قاتل «فشار خون» کدامند؟

با مصرف مواد غذایی حاوی «فلاونوئید»، می‌توانید به کاهش و کنترل فشار خون خود کمک کنید

فلاونوئیدها ترکیبات طبیعی هستند که عمدتاً در میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شوند و ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهند.

به گزارش شهروند آنلاین؛ تنوع در میکروبیوتای روده با مصرف غذاهای غنی از فلاونوئید مانند سیب، گلابی، توت، چای و شکلات تلخ افزایش می‌یابد و منجر به کاهش سطح فشار خون نیز می‌شود. محققان تاکید می‌کنند ترکیب میکروبیوتای روده (میکروارگانیسم‌های موجود در دستگاه گوارش) بین افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و سالم متفاوت است.

میکروبیوم روده ما نقش کلیدی در متابولیسم فلاونوئیدها برای افزایش اثرات محافظتی قلبی آنها ایفا می‌کند و این مطالعه شواهدی ارائه کرده که نشان می‌دهد دسترسی به تاثیرات این مواد در کاهش فشار خون با تغییرات ساده در رژیم غذایی روزانه قابل دستیابی است.

گروه تحقیقاتی ۹۰۴ بزرگسال را انتخاب کردند و میزان مصرف غذا، میکروبیوم روده و سطح فشار خون آنان را ارزیابی کردند. شرکت‌کنندگانی که بیشترین مقدار غذاهای غنی از فلاونوئید مانند سیب، گلابی و توت‌ها را مصرف کردند در مقایسه با افرادی که به اندازه کافی غذاهای غنی از فلاونوئید مصرف نمی‌کردند، میکروبیوتای روده متنوع و فشار خون سیستولیک پایین‌تری داشتند.

محققان دریافتند که ۱۵ درصد از رابطه بین مصرف زیاد فلاونوئیدها و کاهش فشار خون را می‌توان با تنوع میکروبیوم توضیح داد. در این تحقیق، مصرف یک و نیم فنجان توت در روز، معادل ۱۲۸ گرم با ۴.۱ میلی‌متر جیوه کاهش فشار خون سیستولیک مرتبط بود.

یافته‌ها نشان می‌دهد کارآزمایی‌های آینده باید شرکت‌کنندگان را بر اساس مشخصات متابولیک بررسی کنند تا با دقت بیشتری نقش متابولیسم و ‌میکروبیوم روده را در تنظیم اثرات فلاونوئیدها بر فشار خون را دریابند. درک بهتر از تنوع بسیار فردی متابولیسم فلاونوئید می‌تواند به خوبی توضیح دهد که چرا برخی از افراد مزایای محافظتی بیشتری از غذاهای غنی از فلاونوئید در سلامت قلب و عروق دارند./بهداشت نیوز

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.