انسجام‌بخشی به فعالیت‌های جهادی و تشخیص نیازها و اولویت‌ها

رئیسی محورهای فعالیت شورای‌عالی جهاد سازندگی را تبیین کرد:

تدوین سازوکار و ساختارهای احیای ماموریت‌های جهاد سازندگی با محوریت مردم؛ ماموریتی بود که رئیس‌جمهوری در مهرماه گذشته به معاون اول خود محمد مخبر داد

به گزارش شهروند آنلاین؛جهاد سازندگی، نهاد سربلند مشکلات ابتدای انقلاب و سال‌های سازندگی بود و دولت سیزدهم در سال نخست کاری، احیای محتوایی آن را در دستور کار قرار داد تا بخشی از عدالت وعده داده شده خود را در قالب آن اجرایی کند، بی‌آنکه معطل هزارتوی بروکراسی بماند.

تدوین سازوکار و ساختارهای احیای ماموریت‌های جهاد سازندگی با محوریت مردم؛ ماموریتی بود که رئیس‌جمهوری در مهرماه گذشته  به معاون اول خود محمد مخبر داد. ماموریتی که محور آن در دولت سیزدهم چندان هم جدید و بی‌مقدمه نیست، اما نشان می‌دهد عزم سیدابراهیم رئیسی و دولتمردانش برای تحقق این امر جدی است.

بهمن ماه سال گذشته بود که شورای‌عالی اداری به استناد بند (۷) ماده ۱۱۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، به منظور تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در احیای جهاد سازندگی و مردمی‌سازی امور و گسترش مدیریت جهادی در خدمت‌رسانی به محرومان از طریق انتظام‌بخشی، هم‌افزایی و هماهنگی بین بخش‌ها و نهادهای حکومتی و دولتی و تشکل‌های خودجوش مردمی و با هدف فعال‌سازی ظرفیت‌های مناطق مستعد، رفع فقر و گسترش عدالت و پیشرفت در عرصه‌های آموزشی، فرهنگی، بهداشتی، امنیتی-انتظامی، خدماتی-عمرانی در مناطق کمترتوسعه یافته، روستاها و مناطق عشایری کشور، تشکیل شورای‌عالی جهاد سازندگی، امور عشایر و توسعه روستایی را تصویب کرد.

سیدامیرحسین مدنی که چندی پیش با حکم «محمد مخبر» معاون اول رئیس‌جمهوری مسئولیت «معاونت توسعه روستایی مناطق محروم کشور و دبیرخانه جهاد سازندگی» را بر عهده گرفته، در تشریح برنامه‌های مجموعه متبوعش گفته اولویت کنونی کشور به فرموده رهبر معظم انقلاب، مسأله اقتصاد است و دولت نهضتی با عنوان نهضت احیای واحدهای اقتصادی راه انداخته که عینا همان کار «جهاد سازندگی» است. این جمله در کنار ماموریتی که مدنی از آن با عنوان «اصلاح قوانین دست‌وپاگیر روستاییان» یاد کرده، حکایت از سرعت عمل دولت در احیای جهاد سازندگی داشت.

نهم تیرماه بود که سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری کشورمان در احکام جداگانه‌ای هفت ‌نفر از اعضای حقیقی شورای‌عالی جهاد سازندگی، امور عشایر و توسعه روستایی را انتخاب کرد. سیدجلیل بشارتی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین قاسمیان، حسین یکتا، هانی ایران‌منش، صادق میرزاده‌مفرد، سیدوحید موسویان و زینب اختری به‌عنوان اعضای حقیقی شورای‌عالی جهاد سازندگی انتخاب‌شدند. این افراد به پیشنهاد دبیر شورای‌عالی جهاد سازندگی و حکم رئیس‌جمهوری از بین تشکل‌ها، اندیشکده‌ها، گروه‌های جهادی و مردمی و خیریه‌ها و پیشکسوتان منتخب شده‌اند.

و سرانجام پنجشنبه گذشته نخستین جلسه شورای‌عالی با حضور روسا و وزرای 16 دستگاه و نهاد انقلابی به همراه این هفت عضو حقیقی تشکیل جلسه داد.

رئیسی: سند جامع جهاد سازندگی مبتنی بر نیازهای نقاط مختلف کشور تدوین شود

سیدابراهیم رئیسی در نخستین جلسه شورای‌عالی جهاد سازندگی، امور عشایر و توسعه روستایی با تاکید بر ضرورت انسجام در کارهای جهادی گفت: «با اتکا به تجربه ۴۳ ساله انقلاب شکوهمند اسلامی، حرکت جدیدی را با احیای جهاد سازندگی در بستر گام دوم انقلاب رقم خواهیم زد که در شأن ملت بزرگ ایران و در راستای اجرای منویات و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب باشد.»

رئیسی با تشریح اقدامات جهاد سازندگی در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تاثیر آن در توسعه کشور گفت: «پرچمدار حرکت جهاد سازندگی امام خمینی(ره) بودند و در عین حال جهاد سازندگی در ذات و هویت انقلاب اسلامی ریشه دارد و بر همین اساس انقلاب هیچ گاه از حرکت‌های جهادی و سازندگی جدا نخواهد شد.»

رئیس‌جمهوری با مرور تجربه ادغام جهاد سازندگی و وزارت کشاورزی در مقطعی از تاریخ انقلاب بیان داشت: «زمانی چنین تصور شد که اگر جهاد سازندگی و وزارت کشاورزی ادغام شوند، شاید حرکت‌های جهادی تخصصی‌تر و وزارت کشاورزی متعهدتر شود. در همان زمان نیز دوستداران و دغدغه‌مندان انقلاب نگران این بودند که با این ادغام جریان جهاد سازندگی در نظام پیچیده اداری گم شود و بعدها مشخص شد این دغدغه کاملا درست بوده است.»

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه با وجود ادغام جهاد سازندگی در وزارت کشاورزی حرکت‌های جهادی در جامعه متوقف نشد، افزود: «با وجود ادغام، گروه‌های جهادی به‌صورت خودجوش و آتش به اختیار در جای‌جای کشور فعالیت‌های خود را ادامه دادند، اما مشکل این بود که هماهنگی لازم را نداشتند.»

رئیس‌جمهوری با تاکید بر ضرورت شکل‌گیری یک سازوکار جدید برای ایجاد انسجام و هماهنگی در حوزه جهاد سازندگی گفت: «پس از مطالعات و بررسی‌هایی که انجام شد، به این نتیجه رسیدیم که شورای‌عالی جهاد سازندگی می‌تواند با استفاده از تجربیات گذشته، حرکت‌های آینده را هدایت، حمایت و نظارت کند.»

او با تاکید بر نقش ویژه شورای‌عالی جهاد سازندگی در انسجام‌بخشی به فعالیت‌های جهادی و تشخیص نیازها و اولویت‌ها خاطرنشان کرد: «تولید، ایجاد اشتغال و رفع بیکاری می‌تواند از محورهای فعالیت شورای‌عالی جهاد سازندگی خصوصا در مناطق روستایی و مناطق حاشیه‌ای شهرها باشد.»

رئیسی با اشاره به سایر حوزه‌های هدف و چارچوب‌های فعالیت جهاد سازندگی خاطرنشان کرد: «دایره فعالیت‌های جهاد سازندگی باید روستاها، حاشیه شهرها و برخی مناطق شهری را دربرگیرد. شورای‌عالی جهاد سازندگی باید مشوق و حامی گروه‌های جهادی باشد. لازم است هر کس که با انگیزه جهادی در میدان حضور دارد مورد حمایت قرار گیرد تا انگیزه او به سردی نگراید. موفقیت این کار در مردمی‌سازی است و هر کاری مردمی شود، ماندگار خواهد شد.»

رئیس‌جمهوری با تاکید بر ضرورت استمرار حرکت‌های جهادی و بسط گفتمان جهاد سازندگی در کشور اظهار داشت: «جهاد سازندگی جوهره گفتمان انقلاب اسلامی است. بنابراین همه دلبستگان و علاقه‌مندان به انقلاب باید به خیل عظیم گروه‌ها، اقدامات و حرکات جهادی بپیوندند.»

رئیسی با بیان اینکه شرط موفقیت شورای‌عالی جهاد سازندگی را برخورداری از یک دبیرخانه فعال دانست، اظهار داشت: «اگر ایجاد هماهنگی و انسجام‌بخشی را مهم‌ترین‌شان تشکیل شورای‌عالی جهاد سازندگی در نظر بگیریم، بدیهی است که مهم‌ترین جزء در ایفای این وظیفه، دبیرخانه فعال و پرکار این شورا خواهد بود.»

رئیسی افزود: «ما جامعه پیشرفته‌ای می‌خواهیم که پیشرفت آن تنها در حوزه صنایع و ابزارهای تولید نباشد، بلکه در معنویت، اخلاق و عدالت نیز در آن پیشرفت کند. جامعه توسعه‌یافته‌ای که فاقد عدالت باشد، جامعه علوی نیست، بلکه جامعه علوی، جامعه‌ای است که رفاه و پیشرفت آن در پرتو عدالت باشد.»

رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه حرکت‌های جهادی را باید با محوریت پیشرفت و عدالت تعریف کنیم، اظهار داشت: «باید بر پایه سند آمایش سرزمینی، سند جامعی را در حوزه جهاد سازندگی تدوین کنیم و این سند مبنای همه اقدامات و برنامه‌های جهادی در اقصی‌نقاط کشور باشد.»

او با اشاره به اهمیت اولویت‌سنجی در اقدامات شورای‌عالی جهاد سازندگی گفت: «به‌طور طبیعی امکانات کشور به میزان تمام نیازها نیست، بنابراین باید در کارها اولویت‌سنجی کنیم.»

رئیس‌جمهوری ضمن تاکید بر اهمیت نقش نهادهای انقلابی در حل مشکلات مردم خاطرنشان کرد: «از خوبی‌های شورای‌عالی جهاد سازندگی این است که ظرفیت‌های ساختار اداری کشور را در کنار نهادهای انقلاب اسلامی و گروه‌های جهادی مردمی به میدان می‌آورد تا کارِ جدیدی را با استفاده از تجربیات گذشته شکل دهند.»

رئیسی در پایان تاکید کرد: «شورای‌عالی جهاد سازندگی به دور از هرگونه توسعه و گسترش تشکیلاتی به‌صورت چابک و با کمترین هزینه و بالاترین بهره‌وری شکل گیرد تا این کار الگوی تمام ادارات شود.»

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
۱ دیدگاه
  1. علي اصغر كريمي می‌گوید

    سلام
    شيوه جهادي بايد در متن قانون برنامه و بودجه بطور رسمي مورد حمايت و ترويج قرار گيرد. شيوه جهاد مردمي و دانش بنيان است . شيوه جهادي نقطه مقابل سرمايه داري است. جهادگران براي كسب رضايت الهي به مردم مستضعف خدمت مي كنند.
    اميد است دولت و مجلس عرصه را براي شيوه جهادي باز كنند ان شاءالله

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.