غربالگری ژنتیک برای جلوگیری از بیمار جدید هموفیلی

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: با روش‌های غربالگری ژنتیک در گروه‌های با ریسک بالا، از تولد بیمار جدید هموفیلی در ۷۰ درصد از موارد آ و بی جلوگیری می‌شود.

به گزارش شهروند آنلاین؛ امیرحسام علیرضایی افزود: جمعیت بیماران مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده ثبت شده در سامانه هموفیلی معاونت درمان حدود ۱۳ هزار نفر است. حدود ۱۱ هزار بیمار، گیرنده مستمر خدمات هستند و مابقی از انواع خفیف بوده و فقط در موارد خاص مانند جراحی یا تصادفات به توجه درمانی نیاز دارند. شیوع و بروز انواع اختلالات خونریزی دهنده ارثی مشابه با وضعیت جهانی است.

او ادامه داد: با روش‌های غربالگری ژنتیک در گروه‌های با ریسک بالا، از تولد بیمار جدید در ۷۰ درصد از موارد آ و بی جلوگیری می‌شود و حدود ۳۰ درصد از موارد نیز به دلیل موتاسیون‌های جدید اتفاق می‌افتند.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: هموفیلی A,B، شایعترین گروه در بیماری‌های خونریزی دهنده ارثی هستند و در ۷۰ درصد موارد، الگوی ژنتیک بروز موارد جدید به صورت وابسته به ایکس بوده و در مردان ظهور می‌کند.

علیرضایی افزود: روش‌های شناسایی ناقلین جزء برنامه‌های تعریف شده در نظام سلامت و در شیوه نامه‌های معاونت بهداشتی و سازمان‌های بیمه گر پیش بینی شده است.

او ادامه داد: همه فرآورده‌های مورد نیاز که در فهرست دارویی کشور وارد شده‌اند، تحت پوشش بیمه‌ای قرار گرفته و مشمول حمایت صد در صدی است. بیماران رایگان دارو را تحویل می‌گیرند. فاکتور ۸ پلاسمایی وارداتی بوده و فاکتور ۸ نوترکیب تولید داخل است. فاکتور ۷ نوترکیب تولید داخل است. درباره فاکتور ۹، بیشترین بخش آن از پلاسمای ایرانی استخراج می‌شود و هم اکنون کمبودی نداریم./واحد مرکزی خبر

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.