روزنامه های امروز به بررسي روند توافق هستهای ، بازگشت پیکر مطهر پنج شهید مدافع حرم ، مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی ، استعدادیابی برای کودکان مناطق محروم ، اشتغال نيروهاي تخصصي و نخبه ، منازعات و اختلافات سیاسی درعراق ، آمار جانباختگان بیماری «کووید-19» در موج هفتم کرونا و… پرداخته بودند
به گزارش شهروند آنلاین؛ امروز همچنان سيل اخير کشور و تحرکات مسئولان دولتی در صدر توجه و تحلیل برخی از مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به بررسي روند توافق هستهای ، بازگشت پیکر مطهر پنج شهید مدافع حرم ، مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی ، استعدادیابی برای کودکان مناطق محروم ، اشتغال نيروهاي تخصصي و نخبه ، منازعات و اختلافات سیاسی درعراق ، آمار جانباختگان بیماری «کووید-19» در موج هفتم کرونا و… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛
مافیا در مافیا؟
روزنامه شرق: گویی ماجراهای کنکور سراسری امسال تمامی ندارد؛ کنکوری که از همان دقایق اول شروع آن با قطع اینترنت در برخی از مراکز شهر و لورفتن سؤالات حاشیهساز بود تا ابلاغ مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی که آش را چنان شور کرد که «احمد توکلی» رئیس هیئتمدیره دیدهبان شفافیت و عدالت را واداشت تا در نامهای تند به ابراهیم رئیسی به آن واکنش نشان دهد. توکلی در این نامه به این مصوبه انتقاد کرده و آن را خلاف عدالت و مطلوب اقشار خاصی از جامعه و بستر مفسدههای دیگر دانسته است.ماجرا به ابلاغیه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در تیرماه امسال برمیگردد که ابراهیم رئیسی بهعنوان رئیس شورا آن را ابلاغ کرد که مورد انتقاد قرار گرفته است. در قسمتی از این مصوبه در بند مربوط به اعمال تأثیر قطعی سوابق تحصیلی (از اصلاحیه ابلاغشده) آمده است: «بند 3 ماده 3 بهصورت زیر اصلاح میگردد: سهم نمره سابقه تحصیلی برای سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در رشتههای پرمتقاضی در سال تحصیلی 1402- 1403 فقط پایه دوازدهم به میزان40 درصد با تأثیر قطعی، برای سال تحصیلی 1403-1404 فقط پایه دوازدهم به میزان50 درصد با تأثیر قطعی، برای سال تحصیلی 1404 – 1405 فقط پایه یازدهم و دوازدهم به میزان60 درصد با تأثیر قطعی و برای سال تحصیلی 1405 – 1406 و بعد از آن پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم به میزان60 درصد با تأثیر قطعی در نمره کل نهایی خواهد بود». همچنین در بند مربوط به حذف دروس عمومی از کنکور سراسری که در مصوبه اولیه است و در اصلاحیه هم تغییری نکرده، آمده: «بند ۲ ماده ۳: پذیرش در رشتهمحلهای پرمتقاضی، براساس نمره کل نهایی حاصل از ترکیب نمره کل آزمون اختصاصی و نمره کل سابقه تحصیلی انجام میشود».
سيلزدگان در انتظار دريافت خسارت
روزنامه اعتماد: طبق هشدارهايي كه از سوي سازمان هواشناسي و ساير نهادهاي امدادي منتشر شده، امروز آخرين روز فعاليت سامانه جوي «مونسون» در كشور است اگرچه كه هشدارهاي مربوط به شدت بارشها، خطر جاري شدن سيلاب و وقوع سيل همچنان به قوت خود باقي است و مسوولان نهادهاي امدادي از هموطنان در تمام استانها خواستهاند كه حداقل تا پايان هفته از صعود به ارتفاعات، تردد در حريم رودخانهها و مسيلها و از تردد غيرضروري در جادههاي استانهايي كه هفته گذشته در گير سيل بودهاند، خودداري كنند. در هفتهاي كه گذشت، 20 استان كشور درگير بارشهاي شديد ناشي از پديده موسمي «مونسون» شدند و متعاقب آن، جاري شدن سيلاب و وقوع سيل در بسياري استانها، تخريبهاي شديد در سطح شهرها، جادهها و راههاي مواصلاتي بين استاني و روستايي را به دنبال داشت علاوه بر آنكه آسيب فراواني هم به زيرساختها و تاسيسات زيربنايي، سازههاي شهري و روستايي و حتي بخش كشاورزي و دامداري در استانهاي سيلزده وارد شد. طبق قانون، جبران خسارات ناشي از آسيبهاي ايجاد شده براي كشاورزان و دامداران، بيكاري كارگران تامين اجتماعي كه به دليل وقوع حوادث طبيعي شغل خود را از دست دادهاند، شهرونداني كه به دليل آسيب منازل مسكوني خود، بيخانمان شده و نيازمند اسكان موقت هستند، بهسازي و نوسازي سازهها و زيرساختهايي تخريب شده يا آسيبديده، برعهده دولت است اگرچه در مواردي همچون بخش كشاورزي و دامداري، در صورت بيمه بودن محصولات و اراضي، بخشي از پرداخت خسارات به عهده شركتهاي بيمه خواهد بود و همچنين در مورد بهسازي يا بازسازي منازل مسكوني هم دولت معمولا با اعطاي وامهاي كمبهره يا بلاعوض، در كمك به ساماندهي شهروندان، شريك ميشود.
گنجیابی در مناطق محروم
روزنامه همشهری:استعدادیابی برای کودکان مناطق محروم، ماجرایی است که رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک بهتازگی خبر از آن داده است؛ اقدامی تازه در وزارت آموزش و پرورش که این بار پای کودکان را به دنیای رقابت باز میکند؛ اینکه این رخداد در روستاهای محروم قرار است اتفاق بیفتد، ممکن است به مثابه فرصتی برای کودکان قلمداد شود. اما کارشناسان و جامعهشناسان معتقدند اجرای چنین طرحهایی در کنار ایجاد فرصت توجه به برخی از کودکان، دیگر کودکان بازمانده از طرح را از همین فرصت کوچک هم محروم میکند و میتواند به بیانگیزگی کودکان و دانشآموزان در مناطق محروم دامن بزند. برطرف کردن شکافهای آموزشی و برقراری عدالت آموزشی در کشور که از دغدغههای اصلی آموزش و پرورش در این سالهاست، میتواند با نگاهی عمیق و کارشناسانه و مروری بر تجربههای جهانی در حوزه آموزش و پرورش، صیقلیتر از آنچه که هست باشد. «وقتی از دوره کودکی صحبت میشود، یکی از اهداف، پرورش استعدادهاست. سازمان تعلیم و تربیت کودک درصدد فراهم کردن زمینه شکوفایی و شناسایی استعدادهای کودکان است.» این را مجتبی همتیفر، رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک میگوید و به ایجاد فرصت و محیط غنی برای تحقق این اهداف اشاره میکند. او میگوید: «کودکان در مناطق محروم با نوعی محرومیت و شکاف اجتماعی همراه هستند که باعث میشود محیط غنی را برای شکوفایی استعدادها نداشته باشند. تولید محصولات، کاربرگ و ارائه خدماتی اینچنین کمک میکند تا کودکان در محیطی غنیتر فعالیت کنند.» او تأکید بر تأثیر فرایند کشف و شکوفایی استعداد در دوره کودکی دارد.
۵دلیل ویرانگری «مونسون»
روزنامه جامجم : بارشهای تابستانه آنهم با این حجم از سیلاب برای بسیاری از مردم و حتی کارشناسان و دولتیها عجیب و باورنکردنی بود. تا قبل از این،سیستانوبلوچستان و هرمزگان شاهد بارشهای موسمی منجر به سیلاب بود اما به گفته صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا و احد وظیفه، کارشناس هواشناسی و رئیس مرکز خشکسالی، حالا پهنه بسیار وسیعی از کشور، تحتتاثیر سامانه بارشی مونسون چنین حجمی از بارندگی و سیلاب را تجربه کرد. تجربهای که البته بسیار گران تمام شد و علاوه بر تخریب، جان بیش از ۷۰ نفر را براساس آخرین آمارها گرفت. اینکه چرا چنین سیلابی از شمال تا جنوب و شرق تا غرب کشور را درنوردید، سوالی بود که جامجم از کارشناسان پرسید.اداره هواشناسی میگوید هشدارهای قرمزی که روزهای قبل درخصوص سیلابیشدن رودخانههای فصلی، جاریشدن روانآبها و آبگرفتگی معابر صادر کرده، همچنان به قوت خود باقی است و سامانه بارشی مونسون ممکن است دوباره در شهر یا روستایی سیلابی ویرانگر راه بیندازد. موضوعی که صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا نیز آن را تایید میکند و میگوید که سامانه مونسون و تزریق رطوبت شدید به کشور باعث شد مناطق وسیعی از ایران درگیر بارشهای تند و سیلآسا شود. او توضیح میدهد که وجود این پدیده به همراه ناپایداریهای محلی که ناشی از مکانیسم حاکم بر جو روی مناطق مختلف بود، موجب ریزش باران شدید در بازه زمانی محدود شد. بارشهایی که به گفته او باعث ایجاد روانآبها و سیلابهایی میشود که بسیار ناگهانی و مخرب است.
حراج نخبهها در وضعیت قرمز
روزنامه آرمان امروز:اگر مجلس و دولت مسئله اشتغال نيروهاي تخصصي و نخبه را در دستور کار قرار ندهد در آينده با مشکل جدي مواجه خواهيم شد يک مطالعه با عنوان «بررسي چگونگي بکارگيري نيروي انساني» در سازمانها که در دانشگاه قايمشهر انجام شده است نشان ميدهد که از 11 دليل عنوان شده براي کاهش بهرهوري مجموعهها 3 دليل آن به صورت مستقيم به عدم به کارگيري نيرويانساني متخصص در فرصتهاي شغلي مختلف بر ميگردد. به باور کارشناسان اين وضعيت شرايط نامناسبي را در کشور به وجود آورده است. از تشديد افزايش مهاجرت در ميان قشر تحصيل کرده تا پايين رفتن نرخ بهرهوري در ميان نهادها و سازمانهاي دولتي و غيردولتي همه ميتواند ريشهاي در عدم به کارگيري نيروهاي متخصص در فرصتهاي شغلي مختلف باشد و آسيب اين مساله عدم توسعهيافتگي کشور در بلندمدت خواهد بود. اين در حالي است که طبق اعلام مراجع رسمي، سال 1391، مجموع داوطلبان كنكور يك ميليون و 66 هزار و 141 نفر بوده كه در سال 1401، اين عدد با رشد 39.6 درصدي، به يك ميليون و 489 هزار و 220 نفر افزايش يافته اما تغيير نگرانكننده در آزمون امسال، كاهش 44 درصدي داوطلبان گروه رياضي نسبت به آزمون سراسري سال 1391 است علاوه بر آنكه سال 1391، 24.3 درصد از كل داوطلبان، ورودي گروه رياضي بودهاند كه در آزمون سال جاري، اين عدد به 9.7 درصد كاهش يافته است.كاهش 44 درصدي تعداد داوطلبان گروه رياضي در آزمون سراسري امسال در حالي است كه تعداد داوطلبان در گروه زبانهاي خارجي در كنكور 1401 نسبت به سال 1391، افزايش 1383.8 درصدي، در گروه تجربي افزايش 27.7 درصدي، در گروه علوم انساني افزايش 26.8 درصدي و در گروه هنر افزايش 803.6 درصدي دارد.
پاس گل به شبکههای ماهوارهای
روزنامه آرمان ملی: باز هم صداوسيما و باز هم پخش اعترافات! بعد از ماجراي جنجال اتوبوس بيآرتي، ويدئوي يکي از دختراني که در اتوبوس با رايحه ربيعي درگير شده بود از صداوسيما منتشر شد که حواشي بسياري بههمراه داشت. شنبه هم اعترافات سپيده رشنو از اخبار 30: 20 پخش شد. در اين گزارش گفته ميشود که برخلاف آنچه در برخي منابع عنوان شده، نه سپيده رشنو يک هنرمند و نه زن آمر معروف فرزند يک نظامي است. سپيده رشنو در اين گزارش ميگويد که پس از اتفاق اتوبوس، ويدئوي آن را براي مسيح علينژاد ارسال کرد که تشويق او را در پي داشت. او همچنين درباره علينژاد ميگويد فردي که خودش در گود نيست نبايد بقيه را ترغيب به ارسال فيلم براي خود کند. بخش ديگري از اين گزارش به ماجراي درگيري يک دختر با روحاني آمر به معروفي که درباره حجابش به او تذکر داده بود، اختصاص داشت که فيلم کامل آن توسط خبرگزاري فارس منتشر شده بود. همشهري نيز نوشته بود که فرد هتاک دستگير شده و مشخص ميشود، عامل و مرتبط مسيح علينژاد، خبرنگار فراري و کارمند حقوقبگير سفارت آمريکاست. مجري يکي از شبکه هاي معانب نيز تلفن و آدرس خانواده دختر نوجوان را از عوامل داخلي گرفته و در تماس تلفني آنها را تهديد ميکند و بعد هم اين بيشرمي را با افتخار در توييتر گزارش ميکند.
انحلال پارلمان یا توافق با صدر
روزنامه ابتکار:عراق وارد مرحله ای پرالتهابی از منازعات و اختلافات سیاسی شده است و با گذشت نزدیک به ۹ ماه از برگزاری انتخابات پارلمانی همچنان از تشکیل دولت در این کشور خبری نیست. با اعلام نامزدی شیاع السودانی برای پست نخست وزیری اعتراضات در عراق شدت گرفت و هواداران مقتدی صدر وارد پارلمان در منطقه سبز بغداد شدند که ضمن واکنش های گسترده، محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان عراق روز شنبه از تعلیق جلسات پارلمان تا اطلاع ثانوی خبر داد و مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق نیز روز یکشنبه دستور تعطیلی تمامی موسسات رسمی به استثنای نهادهای امنیتی را صادر کرد.در این رابطه علیرضا مجیدی کارشناس غرب آسیا در خصوص ناآرامی های اخیر عراق گفت: پس از برگزاری انتخابات پارلمانی جریان صدر موفق به تشکیل دولت نشد؛ مانع اصلی در این زمینه، تفسیریههای دادگاه عالی قانون اساسی بود. بدین معنا که قانون اساسی و متن آن دخیل نبود؛ بلکه تفسیریهای که دادگاه عالی قانون اساسی ارائه داد باعث عدم موفقیت صدریها در تشکیل دولت شد.این تفسیریه مشخصا به جلسه انتخاب رئیس جمهور در پارلمان برمیگردد. طبق قانون اساسی ابتدا باید رئیس جمهور در صحن علنی پارلمان انتخاب شود؛ در گام بعد رئیس جمهور باید نخستوزیر معرفی شده از طرف «بزرگترین فراکسیون» را مامور تشکیل کابینه کند.
19 میلیون هکتار آبخیزداری در 3 سال
روزنامه ایران: پیگیری دولتمردان برای بهبود وضع آسیب دیدگان از سیل همچنان ادامه دارد. در تازهترین اقدام از این دست، معاون اول رئیس جمهور در گفتوگوی تلفنی با استاندار یزد آخرین وضعیت بارشهای سیل آسای اخیر در این استان را مورد ارزیابی قرار داد و بر ضرورت اطلاعرسانی بموقع به مردم و آماده باش همه دستگاهها و تیمهای امدادی تا پایان زمان بحران تأکید کرد.به گزارش پایگاه اطلاعرسانی معاون اول رئیس جمهور، محمد مخبر روز گذشته در تماس تلفنی با مهران فاطمی استاندار یزد، ضمن تأکید بر آماده باش همه دستگاهها و تیمهای امدادی تا پایان زمان بحران، دستور داد به وضعیت مردم، مصدومان و ابنیه آسیب دیده در اسرع وقت رسیدگی شود. معاون اول رئیس جمهور همچنین حفاظت از میراث تاریخی یزد به عنوان یکی از مهمترین شهرهای گردشگری ایران در برابر تخریب ناشی از سیلاب را موضوعی مهم خواند و از استاندار یزد خواست با همکاری وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری وصنایع دستی و سایر دستگاههای مرتبط، تمام تلاش خود را برای حفاظت از این میراث تاریخی به کار ببندد.یزد از جمله استانهایی است که خسارتهای قابل توجهی از سیل اخیر متحمل شده و غیر از شهرها و روستاهای این استان، بخش عمدهای از بافت تاریخی یزد دچار آسیب شده است.
سیگنال برجامی ایران برای اروپا و آمریکا
روزنامه تجارت:مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ایدههای پیشنهادی شکلی و محتوایی خود را به طرفهای مقابل ارائه دادیم، گفت: آماده جمع بندی مذاکرات در مدت زمان کوتاهی هستیم، اگر طرف مقابل نیز آماده اقدام مشابه باشد.علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران دیروز (یکشنبه) نهم مرداد ماه در توئیتی نوشت: ما ایدههای پیشنهادی شکلی و محتوایی خود را به منظور هموار ساختن مسیر برای جمع بندی سریع مذاکرات وین، که با هدف اصلاح یک شرایط پیچیده خسارتبار ناشی از خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا، آغاز شده به طرفهای مقابل ارائه دادیم. وی در توئیتی دیگر افزود: ما به صورت نزدیک با شرکای برجامی خود به ویژه هماهنگ کننده به منظور ارائه فرصتی دیگر به آمریکا برای نشان دادن حسن نیت و مسؤولیت پذیری خود کار میکنیم باقری اضافه کرد: ایران آماده جمع بندی مذاکرات در مدت زمان کوتاهی است. اگر طرف مقابل نیز آماده اقدام مشابه باشد.در این میان برخی تحلیلگران بر این باورند که عواملی چون فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا از جمله دلایلی است که باعث بیمیلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام شده است. شاهدی بر این مدعا، نامه بیش از ۱۰ سازمان ملی در آمریکا به رئیسجمهور این کشور که از او خواستند «مدیریت و شجاعت سیاسی» نشان دهد و توافق هستهای ایران را نجات دهد، است. این سازمانها از بایدن خواستند «مدیریت و شجاعت سیاسی» نشان دهد و توافق هستهای ایران را نجات دهد و همچنین ابراز حیرت کردند که چرا اجازه میدهد سیاست داخلی آمریکا مانع از احیای «توافق معقول منع گسترش» شود.
نهضت ملی مسکن شارژ شد
روزنامه جوان:امروز بر کسی پوشیده نیست که حوزه زمین و ساختمان در کشور نیاز به رگلاتور و سیاستگذار قوی دارد. متأسفانه طی سالهای گذشته در اثر تحریم تأمین بودجه کشور به یک اولویت برای سیاستگذار دولتی تبدیل و کمتر به نقش سیاستگذاری و رگلاتوری بسیاری از حوزهها توجه شده که به نظر میرسد حوزه زمین و ساختمان یکی از این موارد است.شاید عامه مردم تصور کنند نارسایی حوزه زمین و ساختمان صرفاً به حوزه گرانی این کالا محدود میشود، اما حقیقت امر آن است که قیمت تنها یکی از عارضههای موجود است و شرایط فعلی حوزه زمین و ساختمان در کشور به شکلی است که باید از منظر شاخصهای گوناگون وضعیت این بخشها مورد بررسی دقیق قرار گیرد.از آنجا که دولت سیزدهم هدفگذاری ساخت یکمیلیون مسکن در سال را به مردم اعلام کرد و بر عهد خود نیز ثابتقدم است، سیاست تأمین زمین برای ساخت مسکن را به شکل جدی دنبال میکند.روز گذشته سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور به وزارتخانه راهوشهرسازی رفت و از نزدیک در جریان عملکرد، طرحها و پروژههای مهم این وزارتخانه، خصوصاً در زمینه احداث مسکن قرار گرفت. در این جلسه استانداران کشور نیز به صورت ویدئوکنفرانسی حضور داشتند.
بازگشت «سردار بی سر»
روزنامه خراسان:همزمان با ایام عزاداری محرم،سپاه پاسداران با انتشار اطلاعیهای از بازگشت پیکر مطهر پنج شهید مدافع حرم با نامهای سردار شهید عبدا… اسکندری، سردار شهید رحیم کابلی، شهید والامقام مصطفی تاش موسوی، شهید والامقام محمد امین کریمیان و شهید والامقام عباس آسمیه به کشور خبر داد. در اطلاعیه سپاه با اشاره به دستور سردار سرافراز سپاه اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی مبنی بر پیگیری ویژه مفقودان محور خان طومان، اعلام شده که پیکر این شهدا از طریق تطبیق نمونه DNA در مرکز ژنتیک سپاه شناسایی و هویت آن ها تایید شده است.در میان این پنج شهید بزرگوار، سردار شهید عبدا… اسکندری که به «سردار بی سر» شناخته میشود در خرداد سال ۱۳۹۳ در محور حلب به شهادت رسید.سردار اسکندری که متولد سال ۱۳۳۷ در محله قصرالدشت شیراز بود، در سال ۱۳۵۸ به پاسداران انقلاب اسلامی در سپاه پیوست و در طول هشت سال دفاع مقدس به طور مستمر در جبهههای حق علیه باطل در قالب تکتیرانداز، نیروی اطلاعات عملیات، تیربارچی و بعدها در سمتهای فرماندهی حضور داشت. این شهید بزرگوار همچنین از سالهای پایانی دهه 80 تا ابتدای دهه ۹۰ مدیریت بنیاد شهید استان فارس را بر عهده داشت تا آن که پس از شدت یافتن فتنه تروریستهای تکفیری در سوریه دوباره لباس رزم به تن کرد و در جبهههای مقاومت در سوریه حضور یافت، حضوری که در نهایت منجر به شهادت این سردار سرافراز سپاه اسلام در خرداد سال ۱۳۹۳ در حلب سوریه شد.
کیمیای کربلا و مغناطیس
روزنامه کيهان: 1- از شرق تا غرب عالم، هر جا از عوام و خواص نظرسنجی کنید که بالاترین ارزشها کدام است، بیتردید «اختیار و آزادی»، از پرتکرارترین پاسخها خواهد بود؛ فارغ از این که مراد آنها، «آزادی از چه و برای چه» باشد. در عین حال، آنها که عمیقتر و انسانیتر درباره آزادی و اختیار سخن گفتهاند، تصریح کردهاند که آزادی بدون مسئولیتپذیری، نه تنها ارزشمند نیست بلکه مصیبت است. آزمون حقیقی، و مرز واقعی بدویت و مدنیت را باید در همینجا جستوجو کرد: بدمستی و کام جویی و افسارگسیختگی به نام آزادی، یا احساس مسئولیت و در اختیار گرفتن تمناها و دلخواهها.2- انبیا و اولیای الهی، در میدان مجاهدت، طعنه و توهین و تهمت و آزار فراوان به جان خریدند اما پا پس نکشیدند. خداوند اراده کرده بود بندگانش، گوهر وجود را به دست خویش بتراشند و بسازند. آزمون حضرت ابراهیم(ع)، تا میانه آتش بود و آزمون حضرت موسی(ع) تا کرانه دریا. حضرت ابراهیم(ع) تا پای آتش رفت؛ آتشی چنان شعلهور که اطرافیان نمرود، مجبور شدند ابراهیم را با منجنیق به درون آتش پرتاب کنند. اما وقتی ابراهیم(ع) استقامت و اخلاص نشان داد، آتش به اذن الهی بر او سرد و سلامت شد. حضرت موسی(ع) و قوم او نیز، تا لب دریای نیل و محاصره لشکر فرعون آزموده شدند و پس از آن، دریا به اذن الهی شکافته شد و پس از نجات یاران موسی، فرعون و لشکرش غرق شدند.
قتلهای پاورچین
روزنامه وطن امروز: آمار جانباختگان بیماری «کووید-19» در موج هفتم کرونا در حالی سیر صعودی را در پیش گرفته که کارشناسان بهداشت تاکید دارند تا پایان کرونا بویژه در شرایط فعلی که زیرسویه اُمیکرون در سراسر کشور فعال است، رعایت پروتکلهای بهداشتی و تکمیل واکسیناسیون برای حفظ سلامتی خود و دیگر افراد جامعه باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. به گزارش «وطنامروز» نزدیک یک ماه است دیگر آمار جانباختگان کرونایی صفر یا در حد یک یا چند نفر نیست و این ویروس مدتی است دوباره جان گرفته است. آنطور که وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد، طی شبانهروز گذشته متاسفانه ۶۱ بیمار «کووید-19» در کشور جان خود را از دست دادند و همچنین ۹ هزار و ۷۲۷ بیمار دیگر نیز در این بازه زمانی شناسایی شدند. بر این اساس از ظهر روز شنبه تا ظهر روز یکشنبه ۹ مردادماه، ۹۷۲۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۲۲۹۸ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در این مدت ۶۱ بیمار مبتلا به «کووید-19» هم جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۴۱ هزار و ۹۹۸ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۸۰ هزار و ۵۸۱ نفر از بیماران کرونایی نیز بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۱۲۲۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» هم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۵۳ میلیون و ۲۰۴ هزار و ۸۴۶ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. همچنین تاکنون ۶۴ میلیون و ۷۹۰ هزار و ۷۸۰ نفر دوز اول، ۵۸ میلیون و ۱۶۳ هزار و ۲۷۰ نفر دوز دوم و ۳۰ میلیون و ۲۸۵ هزار و ۸۱۲ نفر نیز دوز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کردهاند. به این ترتیب مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۵۳ میلیون و ۲۳۹ هزار و ۸۶۲ دوز رسیده است. در شبانهروز یادشده ۱۰۴ هزار و ۷۲۴ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
//انتهای پیام