خوراک مفید برای مبتلایان به سویه امیکرون

توصیه‌های غذایی بیماران مبتلا به سویه جدید امیکرون متناسب با علائم هر فرد متفاوت است

به طور کلی فرد مبتلا به بیماری امیکرون بر اساس علائم خود به دریافت زیاد مایعات نیاز دارد تا مایعات دفع شده از بدن جبران شود.

به گزارش شهروند آنلاین؛ زمانی که فرد دچار تب‌های شدید است متابولیسم بدنی فرد بالا خواهد رفت. در این حالت نیاز بدن به دریافت کالری و پروتئین افزایش پیدا می‌کند، پس بهترین مایعات مصرفی برای این بیماران آب، آبمیوه‌های طبیعی، خود میوه و سبزیجات هستند که می‌توانند آب و الکترولیت‌های از دست رفته بدن فرد را جبران کنند. همچنین استفاده از سوپ‌های کم چرب، سبک و رقیق با ترکیبات پروتئینی مثل حبوبات و گوشت (خصوصا گوشت سفید) می‌توانند غذای مفیدی برای بیماران مبتلا به امیکرون باشد و قابل توصیه است.

به علت بالا بودن دمای بدن و تب، فرد دچار بی‌اشتهایی می‌شود. لذا توصیه می‌شود در افرادی که دچار بی‌اشتهایی شده‌اند از حجم غذای کمتری در هر وعده استفاده کنند در عین حال تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش دهند. همچنین غذاهای با دمای بالا و بوی شدید در افرادی که دچار کم‌اشتهایی شده‌اند کمتر تحمل می‌شود، بنابراین بهتر است این افراد از غذاهای با دمای سرد مثل انواع سالادها که با مواد پروتئینی تهیه می‌شوند و نوشیدنی‌های پر کالری استفاده کنند. همچنین استفاده از تکه‌های میوه یخ زده می‌تواند برای کنترل اشتهای این افراد تا حدودی مفید واقع شود.

کمبود ویتامین نیز در این بیماران مسئله ای مهم است. کمبود ویتامین D در افراد مبتلا به کووید می‌تواند باعث شدیدتر شدن علائم، افزایش احتمال بستری و در نهایت افزایش مرگ و میر شود. لذا توصیه می‌شود افرادی که سابقه کمبود ویتامین D دارند مکمل‌های ویتامینی خود را در این دوره ادامه دهند و یا با مشورت پزشک مقدار دُز مصرفی آن را افزایش دهند.

همچنین در مورد سایر ویتامین‌ها توصیه به دریافت غذایی آنهاست. با این حال اگر از طریق مواد غذایی، دریافت ویتامین‌ها صورت نمی‌گیرد به علت ضعف و بی‌حالی که در این دوره وجود دارد استفاده از مکمل‌های ویتامین‌های گروه B، ویتامین E و C و A توصیه می‌شود.

از بین مواد معدنی نیز، روی و سلنیوم به علت نقش آنتی اکسیدانی که دارند در شرایط التهابی می‌توانند مفید واقع شوند. لذا در صورتی که دریافت غذایی آنها صورت نمی‌گیرد از مکمل‌های آنها استفاده شود.

اگر بیمار دچار علائم گوارشی مثل دل درد و اسهال شد، از موادی استفاده کنند که هم به جایگزینی مایعات و الکترولیت‌های از دست رفته کمک کند و هم برای درمان اسهال مفید است، مثل ترکیب کته و ماست و یا میوه‌هایی مثل موز که برای درمان اسهال می‌توانند مفید واقع شوند. از مصرف آبمیوه درصورت وجود اسهال اجتناب کنند چراکه باعث تشدید اسهال می‌شود هم چنین به هیچ وجه از غذاهای پرچرب استفاده نکنند.

تامین مایعات از دست رفته خصوصا در کودکانی که دچار علائم گوارشی در بیماری امیکرون شده‌اند حائز اهمیت است چرا که بدن کودکان نسبت به بی آبی و کمبود آب بدن به شدت حساس است و حتما باید جایگزینی مایعات و الکترولیت‌های ازدست رفته در کودکان با محلول‌های ORS و یا شبیه ORS که در منزل تهیه می‌شود صورت گیرد. همانطور که قبلا گفته شد می‌توان از ماست کم چرب و پروبیوتیک و میوه‌هایی مثل موز برای بهبود اسهال استفاده کرد با این حال مصرف زیاد فیبر در افراد مبتلا به اسهال توصیه نمی‌شود چراکه باعث تشدید اسهال می‌شود./بهداشت نیوز

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.