روایت رئیس جمعیت هلال احمر از عملیات سیلاب در کشور

پیرحسین کولیوند در برنامه «صف اول»: تلاش امدادگران در سیل اخیر قابل ستایش است

پیرحسین کولیوند با شرکت در برنامه «صف اول» جزئیات امدادرسانی در سیل اخیر را تشریح کرد. رئیس جمعیت هلال احمر همچنین از آمادگی کامل برای خدمت رسانی به زائران در اربعین حسینی خبر داد.

به گزارش شهروند آنلاین؛ پیر حسین کولیوند با اشاره به اینکه براساس هشدارها و اخطارهای هواشناسی برنامه ریزی دقیق برای اطلاع رسانی، آمادگی، پیشگیری از خسارات بیشتر ‌و امدادرسانی بهتر در جمعیت هلال‌احمر صورت گرفته بود، گفت: ۲۴ استان کشور متاثر از سیلاب بود که ۱۶۲ محور مواصلاتی و ۱۶۸ شهرستان با همراهی استانداران و سایر همکاران امدادی امدادرسانی شد، تلاش بی وقفه و از جان گذشتگی نجاتگران و امدادگران هلال احمر در عملیات های سیل اخیر قابل ستایش است.

وی با اشاره به اینکه در این عملیات ها ۷۹ هزار نفر امدادرسانی و  بیش از ۳ هزار نفر به مناطق امن منتقل شد، افزود: ۱۱۸۰۰ نفر اسکان اضطراری داده شدند و ۵۶ نفر هم مصدوم شدند.

دکتر کولیوند در این گفت و گو به همراهی و همکاری نیروهای جهادی و خیرین در این عملیات ها اشاره کردو گفت: در مجموع ۹۰ نفر جان باختند و هنوز ۸ نفر مفقودی داریم، همچنین یک نفر در امامزاده داوود و چند نفر دیگر را در سیل فیروزکوه نجات دادیم.

به گفته رئیس جمعیت هلال احمر۱۴۰۰ تیم عملیاتی واکنش سریع و آموزش دیده در عملیات های امدادی و سیل زده حضور مستمر داشتند و تیم های آنست (سگ های تجسس) تلاش بسیار زیادی برای امدادرسانی کردند وهمچنان هم عملیات جست‌وجو در بعضی مناطق ادامه دارد.

وی افزود : با کمک استاندار و شهردار تهران که هنوز هم حضور پر رنگ داشت توانستیم خیلی از مناطق صعب العبور را امدادرسانی کنیم همچنین مردم و نیروهای جهادی با کمک های روانی و آوردن اقلام غذایی همراه ما در عملیات های امدادونجات سیل حضور داشتند.

وی یکی از نکات مهم در عملیات های اخیر سیل را حضور تیم های سحر دانست و افزود: این تیم ها برای حمایت روانی حادثه دیدگان حضور داشتند که به افزایش تاب آوری مردم و کاهش آلام افراد کمک کرد.

رئیس جمعیت هلال احمر در خصوص پیش بینی های لازم در سیل اخیر خاطرنشان کرد: کالا و اقلام زیستی در مناطق امن ذخیره سازی کردیم، بالگردها از قبل آماده عملیات شده بودند، این اقدامات برای کمک به مردم و انجام بهتر عملیات ها بسیار تاثیر گذار بود.

رئیس جمعیت همراهی مردم با نیروهای امدادی را ستودنی دانست و افزود: مردم با همراهی خود باعث ارتقای سرمایه احتماعی هلال احمر شده که من به شکل ویژه از مردم فهیم ایران قدردانی میکنم.

به گفته دکتر کولیوند از ۹۰ جان باخته ای که در کشور داریم حدود ۴۰ نفر از آنها مربوط به تهران در منطقه های امامزاده داوود و فیروزکوه است، سیلاب سنگینی بود که نیاز به تجهیزات ویژه داشت که شهرداری خیلی سریع این تجهیزات را فراهم کرد.

وی خاطرنشان کرد: در ساعات اولیه عملیات نجات توانستیم ۸۰۰ نفر را به مناطق امن منتقل کنیم، همه همکاران امدادی با تمام توان در ساعات اولیه حادثه در منطقه حضور داشتند. جلسات مدیریت بحران با تمامی مسئولان تشکیل شد و در جریان تشکیل کمیته مفقودین تلاش کردیم اموال مردم را هم حفظ کنیم، الان در این کمیته فرآیند شناسایی پیکرها هم انجام می شود.

رئیس جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه ما محل حادثه و حادثه دیدگان را تا بازگشت شرایط عادی رها نمی کنیم و با تمام امکانات حضور داریم، گفت: مزداران جزو مناطقی بود که دچار خسارت زیادی در سیل شد، با توجه بسته شدن دسترسی به مناطق سیل زده روند امدادرسانی کند و عملیات امدادی هوایی انجام شد که با ادامه بارندگی در این مناطق شرایط امدادرسانی به سختی انجام شد.

وی به حضور بالغ بر ۶ هزار نفر در قالب ۱۴۰۰ تیم تخصصی و آموزش دیده برای انجام عملیات امدادی در مناطق سیل زده اشاره کرد و افزود: قبل از عید انبارهای امدادی هلال احمر خالی بود و ما نگران بودیم، اما پس از شروع سال جدید با دستور رئیس جمهور انبارها شارژ و اوضاع بهتر شد.تجهیزات هلال احمر به لحاظ لجستیک، انبارها، بالگرد و سایر موارد بسیار کمبود دارد که با توجه به نیاز جدی ما باید برنامه ریزی دقیق برای رفع کمبودها انجام شود.

رئیس جمعیت در خصوص آخرین اطلاعات در مورد سیلاب گفت: در ۱۲ استان عملیات جست‌وجو در حال انجام است و در سایر استان ها عملیات تقریبا به پایان رسیده که پیش بینی می شود ظرف ۴۸ ساعت آینده پایان همه عملیات ها را اعلام کنیم.

هلال احمر بر اساس وظایف خود و به محض دریافت هشدارهای هواشناسی برای امدادرسانی برنامه ریزی  می کند اما فرهنگ سازی برای توجه به هشدارها از سوی مردم هم ضرورت دارد.

کولیوند تاکید کرد: در حال حاضر اعتماد مردم به جمعیت هلال احمر افزایش یافته است؛ در سیل اخیر علی‌رغم اینکه جزو وظایف ما نبود پیامک عمومی برای آمادگی مردم در برابر سیل ارسال کردیم.

آمادگی کامل برای خدمت رسانی به زائران در اربعین حسینی

رئیس جمعیت در بخش بعدی این گفت و گو به برای خدمت رسانی به زائران در اربعین حسینی اشاره کرد و گفت: جلسات متعددی برگزار شده است؛ ما در همه محورهای مواصلاتی پوشش امدادی را در همه مرزهای تعیین شده انجام خواهیم داد.

وی افزود:بحث امدادونجات و پزشکی-سلامت در داخل کشور بر عهده هلال احمر و در خارج از کشور بر عهده وزارت بهداشت است.تلاش کردیم قبل از عملیات اربعین تمرین جدی با هدف هم افزایی انجام دهیم، در حال حاضر نیروهای متخصص خود اعم از کادر درمان و امدادگر را تعیین کردیم، تعداد داوطلبان برای اعزام زیاد است اما ظرفیت ما محدود هست.

دکتر کولیوند از آمادگی دو فروند هواپیما حالت بیمارستان به همراه امبولانس و اتوبوس امدادی و همچنین دارو و تجهیزات درمانی آماده برای امدادرسانی خبرداد و خاطرنشان کرد: احتمال گرمازدگی، ابتلا به کرونا و بیماری های گوارشی امسال برای زائران پیش بینی شده که تمهیدات لازم اندیشیده شده است همچنین۷ قرارگاه مرکزی در عراق استقرار دارد که نماینده هلال احمر به همراه حشت الشعبی در این قرارگاه ها حاضر هستند.

رئیس جمعیت هلال احمرگفت: تعداد پایگاه ها نسبت به آخرین مراسم اربعین پوشش داده شده ۳ برابر بیشتر خواهد شد، در سه سطح مختلف بیمارستان، درمانگاه و چادرهای امدادی در شهر نجف پوشش امدادی خواهیم داشت. همچنین در مسیر شهر نجف بیمارستان سیار و پایگاه های امدادی را خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه پرستاران و افراد مسلط به زبان عربی را برای بهتر روند پوشش امدادی در بیمارستان ها مستقر خواهیم کرد اضافه کرد: بیمارستان امام علی هلال احمر فعالیتش را برای اولین بار آغاز خواهد کرد ودر کربلا، کاظمین، سامرا کادر درمان و نیروهای هلال احمر برای خدمت رسانی به زائران مستقر خواهند شد.

کولیوند از تولید محتوای آموزشی برای مردم خبرداد و گفت: این محتواها برای جلوگیری از گرمازدگی و سایر مشکلات در این تجمع انبوه که بزرگ ترین مراسم پیاده روی و تجمع است تهیه شده است. برای پزشکان و پرستاران خود هم آموزش های تخصصی را ارائه خواهیم داد.

تقویت روحیه از خودگذشتگی در امدادگران و داوطلبان

وی درادامه افزود: جمعیت هلال احمر در دنیا درخشید؛ عالی ترین جایزه بشردوستی را دریافت کرد، عنوان رییس کمیسیون پیش نویس در فدراسیون صلیب سرخ و مسیولیت چند کرسی و کمیته را بر عهده گرفت.

کولیوند خاطرنشان کرد: تلاشمان بر این است روحیه ازخودگذشتگی را در ۲۲ هزار امدادگری که داوطلبانه فعالیت می کنند تقویت می کنیم که اصلی ترین چالش ما تامین معیشت این امدادگران است.

رئیس جمعیت هلال احمر در مورد چالش های پیش رو این جمعیت گفت:چالش بعدی ما تقویت و نوسازی تجهیزات هلال احمر برای امدادگران و بالگردها است که نیازمند همراهی دولت و مسیولان هستیم.

وی افزود: آموزش همگانی و ارتقای آن میان مردم برای کاهش خسارات در حوادث چالش دیگری در هلال احمر بوده که نیازمند بررسی و برنامه ریزی دقیق است.

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.