شقاوت شمر / قلم‌های بی‌دفاع/ «وین» رو به جلو با احتیاط

مرور روزنامه های صبح کشور

روزنامه های امروز به عزاداري تمامي استان‌ها و شهر‌ها براي «امام حسين(ع)» و واقعه کربالا و آنچه در ظهر عاشورا بر 72 تن از ياران سيدالشهدا(ع) گذشت، اعلام توافق آتش‌بس به سبب ادامه حملات جنایتکارانه دشمن صهیونیستی به غزه ، منابع کسب خبر مردم در شبکه‌های اجتماعی ، برنامه‌ریزی برای حضور در پیاده‌روی اربعین ، مشکل معیشتی حقوق صنفی روزنامه‌نگاران ایرانی ، جسارت به قرآن چند سلطنت‌طلب در آلمان و… پرداختند

به گزارش شهروند آنلاین؛بیشتر روزنامه های امروز به پایان دور اخیر گفت‌وگوهای رفع تحریم در وین واخباری مبنی بر آماده شدن «متن نهایی» نحوه بازگشت امریکا به برجام پرداختند و در کنار آن به عزاداري تمامي استان‌ها و شهر‌ها با آداب و رسوم خود همه براي «امام حسين(ع)» و واقعه کربالا و آنچه در ظهر عاشورا بر 72 تن از ياران سيدالشهدا(ع) گذشت، اعلام توافق آتش‌بس به سبب ادامه حملات جنایتکارانه دشمن صهیونیستی به غزه و به خاک و خون کشیدن تعدادی از کودکان فلسطینی ، منابع کسب خبر مردم در شبکه‌های اجتماعی ، برنامه‌ریزی برای سفر به کربلا در ایام اربعین و حضور در پیاده‌روی اربعین ، مشکل معیشتی حقوق صنفی روزنامه‌نگاران ایرانی ، جسارت به قرآن چند سلطنت‌طلب در آلمان همزمان با روز تاسوعای حسینی(ع) و… پرداختند. با هم مروری داریم به برگزیده این اخبار و تحلیل ها؛

 

پايان مبهم مذاکرات «وين»

روزنامه آرمان امروز:پس از پنج ماه تعليق مذاکرات وين، مرحله جديد گفت‌وگوها از پنجشنبه (4 آگوست / 13 مرداد) با حضور هيات‌هاي سياسي ايراني، اروپايي، روسي، چيني و آمريکايي از سر گرفته شد و پس از  روز گفت‌وگو ديروز -دوشنبه- پايان مذاکرات اعلام و هيأت مذاکره کننده کشورمان به تهران بازگشتند. با اين وجود، بنابر اعلام وزارت امور خارجه، و رايزني‌ها با مورا و ساير طرف‌ها ادامه خواهد داشت.در همين ارتباط، استفاني ليختشنتاين خبرنگار پولتيکو نوشت: «ديپلمات ارشد اتحاديه اروپا مي گويد که طرفين مذاکره وين را طي چند ساعت آينده ترک مي کنند. مذاکرات به اتمام رسيد. بهترين توافق ممکن را مذاکره کرديم، اکنون اين طرفين مذاکرات هستند که بايد توافق را بپذيرند.»پايان ‌پنج روزه گفت‌وگوها در هتل کوبورگ، آماده شدن متن توافق و بازگشت هيات‌هاي مذاکره‌کننده به کشورهايشان نشان‌گر آن است که نمي‌توان همانند آخرين دور جديد مذاکرات را همانند آخرين ديدار غيرمستقيم ميان ايران و آمريکا در دوحه (28 ژوئن / 7 تير) از پيش شکست خورده دانست. در سوي مقابل نيز خواسته‌ها و سطوح اختلاف ميان طرفين چشم‌انداز توافق سريع را تا حدودي با ابهام مواجه ساخته است. در وضعيت جديد حتي مساله ميان طرفين به فراتر از توافق بر روي متن احياي توافق برجامِ ژوئيه 2015 / تير 1394 گسترش پيدا کرده و اکنون طرفين بر موضوع پايبندي و بازگشت بر توافق انگشت مي‌گذارند.

 

حسینی که در میان ماست

روزنامه کيهان: در احادیث معتبر ما، پیامبر اکرم و سایر ائمه که سلام خدا و خوبان بر آنها باد، در مورد امام حسین(ع) و یارانش، توصیفات متعددی شده است که همگی گویای شخصیت والا و ویژه سیدالشهداء است. یکی از آن توصیفاتی که پیامبر در مورد ایشان فرموده، کشتی نجات است. کار کشتی، عبور دادن مردم از دریاها و رساندن سالم آنها به ساحل است و کشتی نجات، مأموریتش نجات غرق‌شدگان یا خسته و درماندگان در دریا یا توفان‌زدگانی است که گرفتار امواج مخوف گشته و راهی جز مرگ و مردن ندارند. شاید تنها کسانی که این وضعیت وحشتناک را تجربه کرده‌اند بتوانند درک کنند که دیدن کشتی نجات در آن وضعیت یعنی چه و نشستن در کشتی پس از آن تلاش‌ها برای زنده ماندن یا ناامیدی از زنده ماندن چه حسی دارد؟ چه کسی منکر این سخن است که این زندگی آخرالزمانی که در حال تجربه آن هستیم‌، شبیه همان دریای توفانی است؟ جدای از جنگ و قتل و غارت و تجاوز و فقر و فسادی که تمدن خداستیز غربی و خدافراموش شرقی برای بشر ساخته که در آن حرمت انسان را گاهی پایین‌تر از حیوان آورده و او را از بردگی اجباری برای سرمایه‌داران‌، به بردگی اختیاری برای مستکبران کشانده است‌، آیا گمان نمی‌کنیم مردم جهان غرق در گرفتاری‌های روزانه و مشکلات معمول شده‌اند؟ مستکبران، طبیعت را خراب کرده و با تبلیغ زندگی مسرفانه و مصرفی و برای فروش محصولات خود‌، استفاده حداکثری و سوداگرانه را ترویج می‌کنند و زلزله و سیل و توفان وخشکسالی و امثال آن را مضاعف می‌کنند.  فرهنگ را با کمک غول‌های رسانه‌ای صهیونی و جهان سلطه‌، آماج حملات بی‌سابقه‌ای قرار داده و پس از فراغت از لباس زنان خود‌، از تکه روسری زنان و دختران ایرانی نیز نمی‌گذرند.

 

شقاوت شمر

روزنامه وطن امروز: بعد از 3 روز حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، در ساعات پایانی روز یکشنبه (7 آگوست) آتش‌بس میان اسرائیل و جنبش جهاد اسلامی وارد فاز اجرایی شد. اعلام توافق آتش‌بس به سبب ادامه حملات جنایتکارانه دشمن صهیونیستی به غزه و به خاک و خون کشیدن تعدادی از کودکان فلسطینی چند بار به تعویق افتاد. در نهایت این توافق همان‌گونه که مصری‌ها اعلام کرده بودند، از ساعت 23:30 یکشنبه‌شب به وقت فلسطین وارد مرحله اجرا شد. با این حال برخی رسانه‌ها از نقض آتش‌بس از سوی رژیم صهیونیستی ساعتی پس از این توافق خبر دادند. در همین حال جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بیانیه‌ای که در اختیار رسانه‌ها قرار گرفت، اعلام کرد: «اعلام می‌داریم با توجه به بیانیه صادر شده از سوی برادران‌مان در جمهوری مصر در رابطه با آتش‌بس جنگ «وحدت جبهه‌ها» که سرایاالقدس (شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی) به همراه نیروهای مقاومت فلسطین آن را انجام دادند و بعد از مشورت، اعلام می‌داریم از تلاش‌های مصر و اعلامیه این کشور استقبال کرده و در چارچوب آن از ساعت 23:30 آتش‌بس اعلام می‌کنیم». در این بیانیه تاکید شده است جنبش جهاد اسلامی حق خود را در پاسخ به هر اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی اعلام می‌دارد.  به گزارش «وطن امروز» در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی طی 3 روز بمباران وحشیانه جنگنده‌های اسرائیلی به غزه 46 فلسطینی از جمله 16 کودک و 4 زن به شهادت رسیده و بیش از 360 نفر زخمی شدند. قربانیان اصلی حملات دشمن صهیونیستی به غزه کودکان و زنان بودند. جنگنده‌های اسرائیلی در این 3 روز بارها ساختمان‌های مسکونی را بمباران کردند و دست به کشتار وحشیانه‌ای زدند. در این درگیری‌ها «تیسیر الجعبری» و «خالد منصور» ۲ فرمانده ارشد سرایاالقدس (شاخه نظامی جهاد اسلامی) هم به شهادت رسیدند.

 

ایران به رنگ کربلا

روزنامه آرمان ملی: سرتاسر ايران اسلامي براي سالروز شهادت امام حسين(ع) شهيد کربلا به پا خاسته‌اند و در جاي‌جاي شهرهاي کوچک و بزرگ کشور دسته‌هاي عزاداري حسيني بسيار منظم به راه افتاده و همه در ماتم شهادت سيدالهشدا(ع) گريستند. گويي هر سال که مي‌گذرد عطش عشق به «امام حسين(ع)» بيشتر و سوز دل‌ها تازه‌تر مي‌شود و هيچ چيز حتي آقتاب سوزان تابستان نمي‌تواند جلوي عشق مردم به «امام حسين(ع)» را بگيرد. در ابراز اين عشق، پير و جوان و همه مردم براي سيدالشهدا(ع) به خيابان‌ها آمدند و برخي که در شرايط حساس جسماني هستند به دليل وضعيت کرونا که اين روزها بار ديگر افزايش يافته در خانه مانده و از طريق شبکه‌هاي مختلف رسانه‌ملي که به زيبايي عزاداري عاشوراي حسيني در سراسر کشور را به تصوير مي‌کشد به عزاداري حسيني پرداختند تا در همه حال و در هر شرايطي يک صدا مظلوميت و حقانيت «امام حسين(ع)» را به گوش جهانيان برسانند در تهران مراسم عزاداري بسيار بزرگي در مراکز اصلي شهر صورت گرفت و ميدان «امام حسين(ع)»، حرم مطهر حضرت «عبدالعظيم حسني(ع)» همچنين در حرم مطهر «امامزاده صالح(ع)» و بازار بزرگ تهران مراسم عزاداري بسيار بزرگي برگزار شد که شايد نسبت به چند سال گذشته که به دليل کرونا جمعيت کمتري را شاهد بود اما امسال با شکوه جمعيتي عظيم در مراسم عزاداري سيد و سالار شهيدان روبه‌رو بوديم. همچنين تمامي استان‌ها و شهر‌ها با آداب و رسوم خود همه براي «امام حسين(ع)» و واقعه کربالا و آنچه در ظهر عاشورا بر 72 تن از ياران سيدالشهدا(ع) گذشت، جانسوزانه عزاداري کردند. اصفهان، کرمان، همدان، زنجان، بيرجند، بجنورد، رشت، شاه شهيدان رودبار، بوجان لواسان و خالخيل مازندران، قم، مشهد مقدس، شيراز، بندرعباس، سبزوار، زاهدان و…

 

عقب‫نشینی صهیونیست‫ها

روزنامه ابتکار:سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری کشورمان روز یکشنبه در دیدار با جمعی از خانواده‌های شهدا با تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین‫(ع) و محکوم کردن جنایات صهیونیست‌ها علیه مردم غزه، خاطرنشان کرد: این بیداری مردم و جوانان در منطقه به برکت خون شهدا است. صهیونیست‌ها مردم بی‌دفاع غزه و اعضای جهاد اسلامی را ترور می‌کنند و جهاد اسلامی نیز پاسخ آن‌ها را می‌دهد.رئیس جمهوری با یادآوری جنایات متعدد صهیونیست‌ها علیه مردم غزه، تاکید کرد: مردم امروز فلسطین را با گذشته آنان مقایسه کنید، در گذشته نگاه مردم فلسطین به میزهایی همچون کمپ دیوید، شرم الشیخ و پیمان صلح اسلو بود اما امروز در مقابل ظلم صهیونیست‌ها مبارزه می‌کنند و ابتکار عمل به دست جوانان فلسطینی افتاده است. این روحیه مقاومت به برکت خون شهدای جنگ تحمیلی و مدافع حرم است.رئیسی همچنین با ابراز خرسندی از دیدار با خانواده‌های شهدا، گفت: هیچ کاری برای بنده دلنشین‌تر از همنشینی با خانواده شهدا نیست زیرا شما اهل حرم انقلاب اسلامی هستید و عزیزان خود را تقدیم کردید تا این انقلاب نه فقط برای ساختن ایران آباد که برای تحقق تمدن نوین اسلامی، قدرتمندتر شود.رئیس جمهوری با گرامیداشت تاسوعای حسینی، به مرور وقایع تاریخی این روز پرداخت و با اشاره به دو واقعه «محاصره لشکر امام حسین‫(ع)» و «رد امان‌نامه توسط ابالفضل العباس»، اظهار کرد: پیروی از ولایت، تاسی به حضرت عباس‫(ع)، ایستادگی، نه گفتن به دشمن، مقاومت و امیدبخشی به ملت در سلوک تمامی شهدا اعم از شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم قرار داشت.

 

آتش‌بس بر پايه شروط جهاد اسلامي

روزنامه اعتماد:تهاجم سه روزه ارتش رژيم اسراييل به غزه باعث شهادت ۴۴ فلسطيني از جمله ۱۵ كودك و زخمي شدن دست‌كم ۳۶۰ نفر شد. جمعه هفته گذشته، همزمان با سفر زياد نخاله، دبيركل جهاد اسلامي فلسطين به تهران، حمله به غزه را با هدف قرار دادن يكي از فرماندهان شاخه نظامي جهاد اسلامي فلسطين آغاز كرد. ارتش اسراييل در عمليات جديد خود به صورت ويژه فرماندهان گردان‌هاي قدس، شاخه نظامي جهاد اسلامي فلسطين را در دستور كار قرار داده ‌بود. روز جمعه نخستين حمله اسراييل با هدف قرار دادن منزل مسكوني تيسير الجعبري، فرمانده بخش شمالي گردان‌هاي قدس آغاز شد و روز يكشنبه هم خالد منصور، فرمانده بخش جنوبي گردان‌هاي قدس، در رفح هدف ترور هدفمند ارتش رژيم اسراييل قرار گرفت. بر اساس گزارش‌ها در اين حملات دست‌كم ۱۲ رزمنده جنبش جهاد اسلامي فلسطين به شهادت رسيدند. جهاد اسلامي فلسطين در واكنش به ترورهاي ارتش اسراييل، موشك‌باران گسترده‌اي را عليه شهرك‌ها و شهرهاي يهودي‌نشين در مناطق اشغالي ۱۹۴۸ آغاز كرد.در پي واكنش جهاد اسلامي به حملات به غزه، مقام‌هاي اسراييلي از بعدازظهر يكشنبه، اظهارنظر در مورد ضرورت پايان درگيري‌ها را اعلام كردند. يايير لاپيد، نخست‌وزير اسراييل بعدازظهر يكشنبه مدعي شده ‌بود كه اهداف اين رژيم از حمله به غزه محقق شده است و ديگر نيازي به استمرار عمليات وجود ندارد. روز يكشنبه نيز رونن بار، رييس شين بت، سازمان امنيت عمومي اسراييل، در نشست امنيتي كابينه اين رژيم بر ضرورت پايان عمليات نظامي عليه غزه از بيم اشتباهاتي كه ممكن است تل‌آويو را درگير يك عمليات نظامي گسترده و ناخواسته كند، تاكيد كرد. وب‌سايت «واللا» به نقل از دو وزير كه در اين نشست شركت كرده بودند، مدعي شد كه رونن بار گفته، اين عمليات به اهداف خود از جمله جدايي ميان حماس و جهاد اسلامي –بنا به ادعاي وي- رسيده است. در ادامه اين گزارش آمده، به صورت كلي مقامات ارشد صهيونيست معتقدند كه عمليات بايد متوقف شود اما شرايط هنوز فراهم نشده است.

 

پیشنهاد‌های جدید روی میزمذاکره

روزنامه ایران:با پایان دور اخیر گفت‌وگوهای رفع تحریم در وین، اخباری مبنی بر آماده شدن «متن نهایی» نحوه بازگشت امریکا به برجام در رسانه‌های غربی منتشر شد. این اخبار به طور ویژه بر «نهایی و غیرقابل مذاکره» بودن متن مذکور تأکید داشته و ادعا می‌کند پیش‌نویس مذکور مبنای تصمیم‌گیری طرف‌های گفت‌وگو است. اما آنچه به عنوان متن نهایی از جانب طرف غربی در رسانه‌ها مطرح شده، چند پیشنهاد مورا است که به طرف‌های درگیر در مذاکرات ارائه شده و این پیشنهادات را به هیچ عنوان نمی‌توان متن نهایی و غیرقابل مذاکره قلمداد کرد. در آغاز این دور از گفت‌وگوها، مواضع و دیدگاه‌های اصولی جمهوری اسلامی در خصوص موضوعات مورد اختلاف از جمله رفع پایدار تحریم، تضمین‌های لازم در حوزه رفع تحریم‌ها و مسائل مورد ادعای آژانس به هماهنگ کننده اتحادیه اروپا ارائه شد و انریکه مورا در روز دوشنبه برخی پیشنهادات خود را در مورد موضوعات اختلافی ارائه کرده است.  یک منبع آگاه به روند مذاکرات، به خبرنگار ایرنا در این رابطه گفت که با وجود آن که هیأت مذاکره کننده ایران نقطه نظرات خود درباره پیشنهادات اخیر مورا را شفاهی به او منتقل کرده، اما همچنان با هماهنگ‌کننده در ارتباط بوده و مواضع تفصیلی خود را به صورت مکتوب به هماهنگ کننده مذاکرات ارائه خواهد کرد.  با وجود آنکه مورا متن مورد نظر خود را به عنوان «متن نهایی» توصیف کرده، اما تصمیم‌گیری درباره آن در حوزه صلاحیت طرف‌های مذاکره است و تا زمان عدم توافق روی همه چیز، نمی‌توان از حصول توافق و متن نهایی صحبت کرد.

 

«وین» رو به جلو با احتیاط

روزنامه جوان:طرف‌های زیادی در وین از پیشرفت مذاکرات در وین خبر می‌دهند که فضای گفتگو‌ها را طی دو روز گذشته در حد قابل‌توجهی تحت تأثیر قرار داده است. میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات احیای برجام دیروز در توئیتی نوشت: «بار دیگر با هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا در گفتگو‌های وین در مورد برجام ملاقات کردم. به نظر می‌رسد در حال پیشرفت هستیم.»«انریکه مورا» معاون کمیسیونر سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم عصر یک شنبه به ایرنا گفت که در چهار روز گذشته پیشرفت‌هایی داشته است. وی در پاسخ به ایرنا مبنی بر اینکه آیا امریکایی‌ها آماده رفع تحریم‌ها هستند، گفت: «این شرط توافق است که آن‌ها تحریم‌ها را رفع کنند و ایرانی‌ها به تعهدات هسته‌ای خود عمل کنند. این توافقی است که ما در حال مذاکره درباره آن هستیم.» این مقام اروپایی البته درباره اختلافات باقی مانده، گفته که «نمی‌توانم وارد جزئیات شوم»، موضوعی که باقی ماندن نقاط و نکات اختلافی را تأیید می‌کند. همزمان، روزنامه امریکایی وال استریت‌ژورنال نیز از قول جوزف بورل، مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا نوشت که مذاکرات ایران و امریکا برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ نزدیک به اتمام است، موضوعی که هرچند از سوی مقام‌های ایرانی به طور رسمی تأیید نشده، ولی برخی مقام‌های وزارت خارجه از مجاری غیررسمی آن را تأیید می‌کنند. یک منبع مطلع در وزارت خارجه عصر دیروز گفت که پیش‌نویس نهایی توافق بازگشت به برجام «تقریباً کامل» شده است و طرفین در حال چانه زدن‌های آخر برای گرفتن امتیاز‌های بیشتر از یکدیگر هستند. این منبع در حالی گفته که پیش‌بینی می‌کند نمایندگان تمام کشور‌های اروپایی هم به جمع مذاکره‌کنندگان در وین ملحق شوند که یک مقام دیگر وزارت امور خارجه ادعای وال استریت ژورنال مبنی بر احتمال آماده شدن متن نهایی توافق را رد کرده و گفته که با توجه به ادامه بحث‌ها درباره چند موضوع مهم باقی‌مانده، هنوز در مرحله‌ای قرار نداریم که از نهایی شدن متن سخن بگوییم.

 

زنگ خطر افت مرجعیت خبری صداوسیما

روزنامه خراسان:به تازگی نموداری از منابع کسب خبر مردم در شبکه‌های اجتماعی منتشر و بسیار پربازدید شده است که در آن، با تجمیع 9 نظرسنجی از مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) روند تحولات منابع کسب خبر ایرانیان مرور شده است. در این نمودار که توسط وب سایت «کیو آنالتیکز» منتشر شده، سه منبع عمده صداوسیما، شبکه‌های ماهواره‌ای و سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی دیده می‌شوند و تحولات میزان مراجعه به آن‌ها از سال 1383 تا سال 1400 بررسی شده است. درگزارش کیو از نظر سنجی های  ایسپا به این سه منبع پرداخته شده و مطبوعات به عنوان یکی دیگر از منابع خبری مردم مورد بررسی نبوده است .   صداوسیما افت کرد آن چه در این نمودار بیش از هرچیز مورد توجه قرار گرفت، نزول مرجعیت خبری صداوسیما نزد مردم بود. در حالی که در سال 1383، سازمان صداوسیما با بیش از 70 درصد، انتخاب نخست مردم برای کسب اخبار بود، اما این اعتماد در یک بازه زمانی 17 ساله و طی یک روند نزولی، به کمتر از 45 درصد رسیده است. اتفاقی که البته با نگاهی به وقایع پیرامونی هم می‌توان آن را متوجه شد. شاید به همین دلیل است که در ماه‌های اخیر تحرکاتی برای تغییر وضعیت «خبر» در رسانه ملی به چشم می‌خورد. تحلیل جزئیات منحنی صداوسیما در این نمودار، اطلاعات  نگران کننده ای را نشان می‌دهد.  بیشترین شیب افت مرجعیت خبری صداوسیما، متعلق به بازه زمانی یک ساله 1388 تا 1389 است. جالب آن که این افت شدید، حتی از سال 94 به این سو نیز دیده نمی‌شود؛ زمانی که اینترنت پرسرعت تلفن همراه و به تبع آن شبکه‌های اجتماعی محبوب مثل تلگرام در ایران گسترش فراوانی یافت و مرجعیت خبری صداوسیما به نحوی سینوسی بالا و پایین رفت.

 

وزارت راه ۴۰ روز برای آزمون اربعین فرصت دارد

روزنامه فرهیختگان: دهه اول ماه محرم گذشت و آنهایی که توفیق حضور در کربلای معلی را به دست آوردند، که خب خوش به حال و سعادت‌شان؛ اما آنهایی که این توفیق را نداشتند، حتما چشم‌انتظار اربعین نشسته‌اند و از همین حالا و البته کمی قبل‌تر به فکر برنامه‌ریزی برای سفر به کربلا در ایام اربعین و حضور در پیاده‌روی اربعین هستند. ماجرای اربعین و این پیاده‌روی دوست‌داشتنی، محدود و معطوف به یک سال و دو سال نیست و سال‌های سال است که عاشقان حضرت اباعبدالله مسافت‌های چند ده‌کیلومتری را از شهرهای مختلف عراق، به‌خصوص نجف تا کربلا با پای پیاده طی می‌کنند تا در روز اربعین در کربلا و در حرم حضرت اباعبدالله باشند. رسمی که از گذشته‌های دور در عراق بوده و سال‌هاست که ایرانیان نیز به این مسیر پیوسته‌اند و در کنار مردم عراق پیاده تا حرم اباعبدالله الحسین حرکت و عزاداری می‌کنند. این حضور ایرانیان در سرزمین عراق و حضور در این راهپیمایی باشکوه و عظیم، البته پس و پیش‌هایی دارد که متاسفانه در بعضی سال‌ها، حواشی‌ای را برای هموطنان و شیفتگان ایرانی اباعبدالله ایجاد کرده است. مشکلاتی که خیلی کام زائران امام حسین(ع) را تلخ نمی‌کند و این سفر آنقدر شیرین است که با  هر کم‌وکاستی از سوی زائران حسین(ع) به انجام می‌رسد، اما خب برخی مسائل برای تسهیل مسیر این زیارت لازم است و این سفر را برای زائران شیرین‌تر هم خواهد کرد. البته ناگفته نماند ستاد اربعین در ایران، هرسال مقدمات انجام هرچه بهتر این مراسم و اجتماع عظیم را پیگیری می‌کند و اگر قصوری اتفاق می‌افتد، اغلب از سوی سایرینی است که با سهل‌انگاری‌ها و قصور، حتی در چنین مناسکی، چشم طمع و کسب سود از جیب زائران دارند. در یک تقسیم‌بندی کلی، اگر از خیر ویزا بگذریم که چندوقتی است بین دو کشور برداشته شده و نیازی به دریافت آن نیست، هزینه بلیت هوایی و زمینی، وضعیت مرزهای زمینی، ثبت‌نام در سامانه سماح، وضعیت بهداشتی و درمانی و از این‌دست موضوعات، مسائلی است که زائران اباعبدالله چندوقت دیگر و در نزدیکی ایام اربعین با آنها مواجه خواهند شد و بد نیست حالا که در حال‌وهوای محرم هستیم، با بررسی اینها، توجهات را بیش از پیش به مساله جلب و معطوف کنیم.

 

قلم‌های بی‌دفاع

روزنامه شرق: آدم‌هایی که شغلشان نوشتن است و درد‌های پنهان جامعه را خوب می‌شناسند؛ این آدم‌ها از رنج‌هایی می‌نویسند که خودشان مملو از آن هستند. خبرنگارها و روزنامه‌نگارهای بسیاری با وجود مشکلات اقتصادی بسیار زیاد، گاه با مسائل دیگری هم دست‌‌و‌پنجه نرم می‌کنند؛ محکومیت‌ها و تشکیل پرونده‌ برای نوشتن گزارش و تولید خبر که دلیلش تنها عملکرد حرفه‌ای آنها بوده، همچون نوشتن گزارش از آمار کرونا، اعلام خبر قتل کودک‌همسری و ماجراهای دیگر که هر‌کدام منجر به دردسرهایی برای خبرنگارها شده است.ماجرایی که خیلی وقت‌ها علاوه بر پیچیده‌کردن فعالیت رسانه‌ای، به کناره‌گیری خبرنگارهای پرانگیزه از این حوزه هم منجر می‌شود. همچون ماجرای اخیر محکومیت سینا قلندری، خبرنگار لرستانی که به دلیل اعلام خبر قتل مبینا سوری ۱۶ساله به دست همسرش محکوم شده است. حتی کامبیز نوروزی نایب‌رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران اشاره می‌کند که قوانین موجود ما به هر حال حداقل‌هایی را برای روزنامه‌نگاران پیش‌بینی کرده ولی دستگاه‌های اجرائی قانون، در بخش‌های مختلف متأسفانه به این قوانین چندان توجه نمی‌کنند، بیش از آنکه به مقررات قانونی پایبند باشند به گرایش‌های سیاسی توجه می‌کنند و این بخشی از مشکل است. در واقع این شیوه عملا به روزنامه‌نگار ایرانی می‌گوید تو اجازه نداری بخش مهمی از وظیفه حرفه‌ای‌ات را انجام دهی و اگر انجام دهی باید متحمل سختی‌ شوی. یکی از مشکلات دیگر، مشکل معیشتی یعنی حقوق صنفی روزنامه‌نگاران ایرانی است که متأسفانه به دلیل سیاست‌های بسیار غلطی که در ۱۰ سال گذشته بر مطبوعات ایران تحمیل شده، از خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری و روزنامه‌ها همه در وضعیت بسیار بغرنج اقتصادی قرار دارند.

 

استقلال مجازی، مقابل سانسور هدفمند غرب

روزنامه همشهری:چند سلطنت‌طلب در آلمان همزمان با روز تاسوعای حسینی(ع)، مقابل مرکز اسلامی هامبورگ تجمع می‌کنند و به قرآن جسارت می‌کنند. این افراد با هدف ایجاد تنش با مسلمانان حاضر در این مرکز و برخلاف قوانین آلمان، در روز عزای حسینی(ع) به پایکوبی می‌پردازند و از اقداماتشان فیلم و عکس تهیه و با حمایت کامل شبکه اینستاگرام آن را منتشر می‌کنند. اما در ایران، میثم مطیعی، مداح اهل‌بیت(ع) در شب چهارم ماه محرم با الهام از موسیقی قدیمی مربوط به دوران پیروزی انقلاب اسلامی در مداحی با عنوان «لبیک یا خامنه‌ای» اشعاری در حمایت از مقاومت می‌خواند و در محکومیت حمله صهیونیست‌ها به نوارغزه از آماده بودن لشکر حاج‌قاسم برای فتح بیت‌المقدس می‌گوید. بلافاصله بعد از انتشار این محتوا در بستر اینستاگرام، صفحه او در این شبکه مجازی برای سومین‌بار مسدود می‌شود. اقدامی که منجر به ایجاد پویشی با عنوان «لبیک یا خامنه‌ای» می‌شود.  این تازه‌ترین برخورد جریان مدعی آزادی بیان در بستر شبکه‌های اجتماعی است که باردیگر معیارهای دوگانه حقوق بشر و آزادی بیان را در غرب و رسانه‌های تحت حاکمیت آنها نشان می‌دهد. رویکردی که به‌گفته کارشناسان نه برای نخستین‌بار است که رخ می‌دهد و نه آخرین‌بار آن خواهد بود. درباره این ماجرا با «روح‌الله مومن‌نسب»، دبیرکل جبهه انقلاب اسلامی درفضای مجازی به گفت‌وگو نشسته‌ایم. «چندسال قبل این سؤال را از من پرسیدند که چه باید کرد که اینستاگرام و شبکه‌های مجازی غربی، صفحات مجازی جبهه انقلاب را مسدود نکنند؟ گفتم که تنها راه این است که در این شبکه‌ها، صفحه‌ای نداشته باشیم.» روح‌الله مومن نسب به تعطیلی چندباره صفحه مجازی میثم مطیعی اشاره می‌کند و می‌گوید: «صفحه مجازی این چهره مطرح کشور یک میلیون دنبال‌کننده داشت. اینستاگرام به‌راحتی این صفحه را مسدود کرد. این مسئله نشان می‌دهد زمین بازی دست دشمن است.

//انتهای پیام

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.