صبحانه را سنگین بخوریم یا سبک؟
به عقیده بسیاری از کارشناسان تغذیه صبحانه یکی از مهمترین وعدههای غذایی برای انسان است
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد برخلاف باورهای عامیانه، صبحانه نباید بزرگترین و سنگینترین وعده غذایی در روز باشد.
به گزارش شهروند آنلاین؛ به طور عمومی این باور وجود دارد که خوردن یک صبحانه سنگین، به بدن کمک میکند کالری بیشتری در طول روز بسوزاند، اما یافتههای جدید محققان، این موضوع را زیر سوال میبرد. محققان اسکاتلندی میگویند مصرف سنگین صبحانه به عنوان بزرگترین وعده غذایی در روز، به کاهش وزن بیشتر کمک نمیکند. دانشمندان دریافتند این استراتژی رژیم غذایی بر نحوه پردازش کالری بدن ما تأثیری ندارد.
در این رابطه ضربالمثلی وجود دارد که میگوید اگر می خواهید وزن خود را از دست بدهید، باید مثل یک پادشاه صبحانه خورده، مانند یک شاهزاده ناهار و مانند یک فقیر شام بخورید. با این حال، مهم نیست که صبحانه، ناهار یا شام را بزرگترین وعده غذایی خود در روز کنیم، زیرا بدن ما کالریهای هر وعده غذایی را به همان روش پردازش میکند که سایر وعدههای غذایی را هضم و تجزیه میکند.
تیمی از محققان دانشگاه آبردین دریافتند افرادی که صبحانه را تبدیل به سنگین وعده غذایی خود در روز کرده و کسانی که در طول رژیم غذایی خود، بیشتر کالری خود را در عصر مصرف میکنند، هر دو در یک ماه بیش از ۳ کیلوگرم وزن کم کردهاند. البته شرکت کنندگان در این مطالعه گفتند در روزهایی که صبحانه سنگین میخوردند کمتر گرسنه میشوند.
پروفسور الکساندرا جانستون، نویسنده ارشد، محقق در زمینه کنترل اشتها در مؤسسه Rowettدانشگاه آبردین میگوید: افسانههای زیادی در مورد زمان خوردن غذا و تأثیر آن بر وزن بدن یا سلامتی وجود دارد. این موضوع تا حد زیادی به واسطه ریتم شبانهروزی بدن هدایت شده است. اما ما در زمینه تغذیه به این فکر کردهایم که چگونه این امکان وجود دارد و انرژی کجا میرود؟ ما تصمیم گرفتیم نگاه دقیقتری به نحوه تعامل زمان با متابولیسم بیندازیم.
پژوهشگران برای انجام این مطالعه، ۳۰ نفر را شامل ۱۶ مرد و ۱۴ زن که دارای اضافه وزن یا چاقی بوده و مشکل سلامتی نداشتند، انتخاب کردند. هر یک از آنها مجبور بودند صبحانه یا شام را به مدت چهار هفته به بزرگترین وعده غذایی خود در روز تبدیل کنند. رژیم غذایی آنها حاوی ۳۰ درصد پروتئین، ۳۵ درصد کربوهیدرات و ۳۵ درصد چربی بود.
محققان کل مصرف انرژی روزانه شرکتکنندگان را اندازهگیری کردند که به تفاوت بین نرخ گردش هیدروژن و اکسیژن در آب بدن به عنوان تابعی از تولید دی اکسید کربن نگاه میکند. این تیم همچنین کنترل اشتها، کنترل قند خون و ترکیب بدن افراد شرکت کننده را بررسی کردند.
جانستون در این رابطه میگوید: شرکتکنندگان گزارش کردند در روزهایی که صبحانه سنگینتری میخوردند، اشتهایشان بهتر کنترل میشد و در بقیه روز احساس سیری میکردند. این کار میتواند در دنیای واقعی بسیار مفید باشد. شرح کامل این یافتهها در آخرین شماره مجله تخصصی Cell Metabolism منتشر شده است./سیناپرس
//انتهای پیام