دانش‌بنیان‌ها بورسی می‌شوند

سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: کمک کردن به بحث بورسی شدن شرکت‌های دانش بنیان، کمک به توسعه صندوق‌های پژوهشی و خطرپذیر و توسعه مدل‌های تامین مالی، مهمترین اولویت‌های ما در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.

به گزارش شهروند آنلاین، روح الله دهقانی فیروزآبادی در حاشیه مراسم افتتاح سیزدهمین نمایشگاه فناوری نانو ۱۴۰۱ (Iran nano ۲۰۲۲) اظهار داشت: الگوهای موفقی در حوزه تولید داریم و یکی از افتخارات کشور؛ تولید قابل قبول محصولات نانوفناوری است. محصولاتی که با کمک مجموعه‌های مختلف و شرکت‌های دانش بنیان توسعه یافته‌اند. ایران تجربه زیستی موفقی در این حوزه دارد این تجربه در سالی که طلیعه توجه ویژه به شرکت‌های دانش بنیان است می‌تواند به رقم خوردن اتفاقات خوبی در کشور منجر شود.

او افزود: یکی از مشکلات بزرگ در کشور مساله خام فروشی مواد است که باید با کمک شرکت‌های دانش بنیان و جوانان توانمند به آن پاسخ دهیم و از این معضل جلوگیری کنیم. چون مواد اولیه ثروت ملی کشور است.

دهقانی فیروزآبادی همچنین بیان کرد: ما کشور ثروتمندی در حوزه معدن و نفت هستیم اما آنچه که ارزش افزوده برای کشور به همراه دارد حوزه فناوری و توجه به آن است. باید به این باور برسیم که اقتصاد مبتنی بر تجارت صرف؛ ثروت زا نیست. قطعا حمایت و توسعه شرکت‌های دانش بنیان را در قالب برنامه‌های جدی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دنبال می کنیم تا رونق ملی اتفاق بیفتد.

سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: همراهی دستگاه های دولتی با زیست بوم فناوری و نوآوری مهم‌ترین ابزار کمکی در این حوزه است. به طور مثال وقتی این زیست بوم و جهش تولید دانش بنیان به یکی از دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری بدل شده است یا وزیر جهاد کشاورزی با همه توان و جدیت خود به حوزه دانش بنیان توجه دارد و مساله و چالش مطرح می‌کند یعنی توجه ویژه به شرکت‌های دانش بنیان در کشور به مرحله خوبی رسیده است و کشور این آمادگی را دارد تا بازار ملی خود را در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار دهد.

او افزود: مردم ایران بسیار باهوش هستند، ما نقدینگی زیادی در کشور داریم که مردم می‌توانند با کمک آنها اتفافات بزرگی رقم بزنند. اگر بتوانیم نشان دهیم که سرمایه گذاری در حوزه‌های فناورانه منفعت بالایی دارد و قابل قیاس با دیگر حوزه‌ها نیست خود به خود سرمایه های مردمی به این سمت سرازیر می شود.

به گفته دهقانی فیروزآبادی، کمک کردن به بحث بورسی شدن شرکت های دانش بنیان، کمک به توسعه صندوق های پژوهشی و خطر پذیر و توسعه مدل های تامین مالی از این دست، مهم ترین اولویت های ما در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.

سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین گفت: ما در کشور نقاط مثبت و امتیازات ویژه ای در حوزه علمی و فناوری داریم. برنامه جدی ما این است که پیشران‌های اقتصاد کشور را که با توجه به مزیت‌های سرزمینی و استعدادها و توانمندی‌های کشور شناسایی کرده ایم را با اجرای حدود پنج برنامه ملی بزرگ جلو ببریم و با کمک آنها شبکه‌های دانش بنیان‌ها را هدفمند و بر اساس اولویت های بازار کشور ایجاد کنیم.

باید تجاری‌سازی محصولات ایران‌ساخت را بیشتر کنیم

محسن دهنوی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: یکی از افتخارات همه ایرانیان برگزاری این نمایشگاه و عرضه محصولات دانش بنیان و به روزی است که مبتنی بر نیازها و اولویت‌های بازار است.

او افزود: طی این سال‌ها هر چه در حوزه تولید علم و ثبت اختراع و دانش موفق بودیم؛ متاسفانه در زمینه تجاری‌سازی عقب هستیم. قانون جهش تولید دانش بنیان هم یکی از ابزارهایی است که به توسعه تجاری‌سازی در این حوزه کمک می کند. دولت بر اجرایی شدن این قانون اهتمام جدی دارد و آیین نامه‌های آن هم مصوب شده است. سعی می‌کنیم این کار را با کمک دولت و سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تسریع کنیم.

به گفته دهنوی، مردم باید اثر محصول دانش بنیان را در سفره‌ها و زندگی خود ببینند و امیدواریم هر چه در حوزه تولید علم پایه‌ها و مفاهیم اصلی فناوری موفق بودیم در تجاری سازی هم موفق شویم و به قله‌ها برسیم.

او همچنین بیان کرد: برای افزایش صادرات محصولات دانش بنین باید به دنبال ارتقای کیفیت این محصولات باشیم. با این کار خود به خود کیفیت محصولات بیشتر می‌شود.

سیزدهمین نمایشگاه فناوری نانو از امروز شنبه ۹ مهرماه تا ۱۲ مهرماه از ساعت ۸ تا ۱۵ در سالن های ۵، ۶ و ۴۴ خلیج فارس در حال برگزاری است./ایرنا

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.