جزئیاتی از تولید نخستین واکسن ام‌ آر ان ای آنفلوانزا

محققان دانشکده پرلمن (دانشگاه پنسیلوانیا) موفق به تولید واکسن جدیدی برای آنفلوانزا شدند

این واکسن بر اساس فناوری ام آر ان ای ساخته شده و در برابر هر ۲۰ زیرگروه شناخته شده ویروس آنفلوانزا موثر است.

به گزارش شهروند آنلاین؛ این واکسن چند ظرفیتی از همان فناوری mRNA استفاده شده در واکسن‌های کرونای فایزر و مدرنا استفاده می‌کند. طی مطالعات اولیه مشخص شد، حتی زمانی که حیوانات در معرض سویه‌‌های آنفلوانزای متمایز از مواردی که در ساخت واکسن به کار رفته بودند، قرار گرفتند، واکسن فوق به‌ طور قابل ‌توجهی علائم را کاهش داده و از مرگ محافظت می‌کند.

دکتر اسکات هنسلی، استاد میکروبیولوژی در دانشکده پزشکی پرلمن و از پژوهشگران ارشد این تیم مطالعاتی در رابطه با موضوع فوق گفت: ایده مورد استفاده ما این است واکسنی داشته باشیم که سطح پایه‌ای از حافظه ایمنی را در برابر سویه‌های مختلف آنفلوانزا به افراد ارائه دهد. به این ترتیب زمانی که بیماری همه گیر بعدی آنفولانزا رخ دهد، آمار ابتلا و مرگ بسیار کمتر خواهد بود.

گفتنی است، محققان این تیم مطالعاتی برای تولید واکسن فوق از یک استراتژی جدید استفاده کردند که بر اساس آن واکسیناسیون با استفاده از ایمونوژن‌ها (نوعی آنتی ژن که پاسخ‌های ایمنی را تحریک می‌کند) به همه زیرگروه‌های شناخته شده آنفلوانزا برای ایجاد محافظت گسترده واکنش نشان می‌دهد .

البته باید عنوان کرد که انتظار نمی‌رود واکسن فوق، ایمنی دائمی ایجاد کند در عوض، این واکسن یک پاسخ ایمنی حافظه ایجاد می‌کند که می‌تواند به سرعت به سیستم ایمنی بدن یادآوری کرده و با سویه‌‌های ویروسی همه‌ گیر جدید نیز سازگار شود. به این ترتیب واکسن جدید آنفلوانزابه طور قابل توجهی بیماری‌‌های شدید و مرگ ناشی از عفونت‌‌ها را کاهش می‌دهد.

به گفته کارشناسان، این واکسن می‌تواند با واکسن‌های mRNA نسل اول کرونا قابل مقایسه باشد که برای سویه اصلی ووهان استفاده شد. این واکسن‌ها در برابر سویه‌های بعدی مانند امیکرون مصونیت کامل ایجاد نکردند اما توانستند محافظت پایداری در برابر بیماری‌های شدید و مرگ ایجاد ‌کنند.

هنگامی که این واکسن تزریق می‌شود، توسط سلول‌های گیرنده جذب شده و شروع به تولید نسخه‌هایی از یک پروتئین کلیدی ویروس آنفلوانزا، پروتئین هماگلوتینین، برای هر بیست زیرگروه هماگلوتینین آنفلوانزا می‌‌کند.

در آزمایش‌های انجام شده روی موش‌ها مشخص شد واکسیناسیون mRNA به تمام ۲۰ زیرگروه آنفلوانزا پاسخی قوی داد و آنتی بادی‌های بالایی تولید کرد که حداقل به مدت چهار ماه در سطوح بالا باقی ماند./سیناپرس

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.