دستور اژه‌ای درباره محکومان مهریه

رئیس قوه قضائیه به دادستان کل و دادستان‌های سراسر کشور دستور داد تعیین تکلیف بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان اموال موجود در انبارهای تملیکی را تا حصول نتیجه کامل و رضایت‌بخش پیگیری کنند.

به گزارش شهروند آنلاین،حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، در نشست شورای‌عالی قوه قضائیه با  تبریک ولادت باسعادت حضرت زهرای اطهر (س) گفت: حضرت زهرا (س) برای بشریت بالاخص زنان یک الگوی والا هستند؛ ایشان در وجوه تربیتی، سیاسی، اجتماعی و دفاع از حق و تبیین عالمانه و هنرمندانه حق سرآمد هستند.

رئیس دستگاه قضا با گرامیداشت روز مادر و روز زن، افزود: جاهلیت مدرن نشأت گرفته از فرهنگ غربی، زن را به ابزاری در راستای نیل به مقاصد و اغراض تجاری و سیاسی و اطلاعاتی خود تبدیل کرده است و مستمراً زن را مورد ظلم و تحقیر قرار می‌دهد و ظلمی که این جاهیلت مدرن به زن روا می‌دارد، بیشتر از ظلم جاهلیت پیشین است.

او با بیان اینکه اسلام عزیز، مقام زن را تکریم و تجلیل کرد و برای حفاظت از گوهر‌های گرانبهای زنان، عفاف و حجاب را مورد تاکید قرار داد، گفت: اصحاب جاهلیت مدرن در تکاپو هستند تا مقوله عفاف را مورد خدشه قرار دهند؛ لذا امیدواریم ما نیز بتوانیم در این زمینه به وظایف خود عمل کنیم.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با گرامیداشت قیام ۱۹ دی ۵۶ مردم قم گفت: قیام مردم قم در آن مقطع تاریخی، اقدامی به موقع و مؤثر بود لذا در تاریخ ماندگار شد و یک روز پرافتخار را برای مردم غیور و متدیّن و انقلابی قم رقم زد.

او با گرامیداشت یاد و خاطره سردار دل‌ها شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و تقدیر از مردم ایران اسلامی و مردم کشور‌های منطقه و دوستدار جبهه مقاومت که برای گرامیداشت یاد و خاطره حاج قاسم در سومین سالگرد شهادت او سنگ تمام گذاشتند،ادامه داد: باید از همکاران قضائی خود در سراسر کشور نیز تقدیر به عمل آورم که در یک اقدام پرارزش و ظرف مدت کوتاهی، مقدمات آزادی و بهره‌مندی از ارفاقات قانونی را برای قریب به سه هزار زندانی واجد شرایط در سراسر کشور فراهم آوردند و به برکت خون مطهر حاج قاسم و به عدد سال‌های زیست او در دنیا تا لحظه شهادت، در هر استان حداقل زمینه آزادی ۶۳ زندانی واجد شرایط را فراهم آوردند.

رئیس قوه قضائیه به مسئولان و مراجع ذیربط قضائی نیز دستور داد: با توجه به در پیش بودن ولادت با سعادت حضرت زهرا (س) تمهیدات لازم را برای آزادی و بهره‌مندی از ارافاقات قانونی در قبال آن دسته از زندانیان واجد شرایط فراهم آورند.

او گفت: این آزادی و بهره‌مندی از ارافاقات قانونی صرفاً شامل محکومان زندانی واجد شرایط نشود، بلکه چنانچه برای یک متهم قرار بازداشت موقت صادر شده و وجوه منتهی به بازداشت موقت او منتفی شده، نسبت به تجدیدنظر در قبال قرار صادره برای او اقدام شود تا او ولو یک روز یا نصف روز زودتر به آغوش خانواده خود بازگردد.

محسنی اژه‌ای افزود: همچنین مسئولان و مراجع ذیربط قضائی به برکت میلاد پربرکت پیش‌رو، در صورت لزوم و امکان، تسهیلاتی را در قبال آن دسته از افراد که قادر به تأمین قرار صادره برای خود نیستند، فراهم آورند.

او ادامه داد:در مواردی ممکن است مقام ذیربط قضائی حسب محتوای یک گزارش دریافتی از مرجعی رسمی، قرار سنگینی را برای یک فرد صادر کند که بدیهی است این فرد از تأمین آن قرار و آزادی عاجز است؛ در اینگونه موارد نیز مقام ذیربط قضائی در صورت امکان و لزوم و انجام بررسی‌های کامل، در آن قرار صادره تجدیدنظر کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه نشست امروز به موضوع ورود مجدانه و پیگیرانه قوه قضائیه به مقوله ساماندهی انبار‌های بنادر، گمرکات و اموال تملیکی و مساعدت سایر قوا و دستگاه‌ها در این زمینه اشاره کرد؛ امری که سبب شد استان‌های سراسر کشور به صورت گسترده نسبت به نظم بخشی و تعیین تکلیف کالا‌های موجود در این انبارها، اقدامات مقتضی را صورت دهند و از این طریق ضمن حفظ حقوق دولتی و عمومی، مبالغ زیاد و معتنابهی به بیت‌المال و خزانه کشور مسترد شود.

او با اشاره به گزارشی ناظر بر تعیین تکلیف بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان اموال موجود در انبار‌های تملیکی، به دادستان کل و دادستان‌های سراسر کشور دستور داد موضوع ساماندهی انبار‌های بنادر، گمرکات و اموال تملیکی و پارکینگ‌های وسایل نقلیه توقیفی را تمام شده تلقی نکنند و این موضوع را تا حصول نتیجه کامل و رضایت‌بخش پیگیری کنند.

رئیس دستگاه قضا ادامه داد: دادستان کل و دادستان‌های سراسر کشور پیگیری مجدانه به عمل آورند تا اموال موجود در انبار‌های بنادر، گمرکات و اموال تملیکی و پارکینگ‌های وسایل نقلیه توقیفی، هر چه زودتر تعیین تکلیف شوند و نسبت به مواردی که باید به فروش برسند، اقدام مقتضی شود و مهم‌تر آنکه تمهیداتی اتخاذ شود که این مقوله‌ی «مدت‌ها در انبار‌ها ماندن کالا‌ها و وسایلی که مورد نیاز مردم و کشور است» تکرار نشود.

او با اشاره به بازدید هفته گذشته خود از پارکینگ مرکزی خودرو‌های توقیف یا ضبط شده پرونده‌های مواد مخدر در کرمان، اظهار داشت: حسب اعلام مسئولان ذیربط، بیش از ۲۵۰۰ وسلیه نقلیه سبک و سنگین در آن پارکینگ نگهداری می‌شد؛ وسایل نقلیه‌ای که بعضاً قابلیت حمل تناژ‌های بالا را داشتند یا مخصوص حمل سوخت بودند یا اتوبوس‌های مسافربری بودند؛ برخی از اینها سال‌ها بود در سرما و گرما زیر نور آفتاب یا باران، قرار داشتند و خسارت‌هایی نیز از این طریق به آنها وارد شده بود؛ علی‌ایحال مسئولان مربوطه در کرمان قول دادند که ظرف حداکثر یک ماه نسبت به نظم‌بخشی و تعیین تکلیف وسایل نقلیه موجود در این پارکینگ اقدامات مقتضی را ترتیب دهند؛ بر همین اساس، دادستان کل نیز این موضوع و به طور کلی موضوع نظم‌بخشی و تعیین تکلیف اموال و وسایل موجود در پارکینگ‌های خودرو‌های توقیفی را به طور کامل پیگیری کند تا اموال مردم و بیت‌المال متحمل خسارت نشود.

رئیس قوه قضائیه ضمن تقدیر از اقدامات دولت برای آزادسازی کالا‌های رسوبی در بنادر، تصریح کرد: مجدداً اعلام شد که ۴۰ کشتی در بنادر کشور به دلایل مختلف تخلیه نشده‌اند؛ باید توجه داشت که این کشتی‌ها هرکدام متناسب به ظرفیتی که دارند، برای هر روز تأخیر در تخلیه بار، جریمه (دموراژ) دریافت می‌کنند؛ طبق گزارشی که واصل شد به برخی از این کشتی‌ها از ۲۵ هزار تا ۶۵ هزار دلار در هر روز، مبلغی به عنوان جریمه (دموراژ) پرداخت می‌شود. همچنین برخی از این کالا‌ها که تخلیه نمی‌شوند، بواسطه ماندگاری زیاد در کشتی، خسارت می‌بینند؛ برخی از این کالا‌ها مورد نیاز ضروری کشور هستند؛ برای نمونه نهاده‌های دامی هستند. البته حسب اعلام یکی از مسئولان بانک مرکزی پس از تغییرات اخیر رخ داده در مدیریت، خوشبختانه طبق موازین، ترتیباتی اتخاذ شده که بار همه این ۴۰ کشتی به زودی تخلیه شود؛ علی‌ایحال، دادستان کل و دادستان‌های ذیربط، این قبیل موارد را تا مرحله نهایی پیگیری مجدانه کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه نشست امروز به مقوله افزایش قیمت سکه و مهریه‌هایی که با سکه تعیین شده‌اند، اشاره کرد و گفت: متأسفانه قیمت سکه بالا است؛ لذا به مسئولان قضائی ذیربط دستور می‌دهم ضمن توجه و تاکید به رعایت حقوق زوجه، در قبال کسانی که به سبب عدم توانایی پرداخت مهریه‌ای که با سکه تعیین شده، تحت تعقیب قرار می‌گیرند و یا محکوم شده‌اند، تجدیدنظری صورت دهند؛ با توجه به قیمت سکه، برخی از افراد حتی توانایی پرداخت مهریه تعدیل شده را هم ندارند و حتی از پرداخت یک سکه در ۲ ماه هم عاجزند؛ قطعاً به زندان رفتن یا در زندان ماندن یک فرد مُعسر از پرداخت مهریه، درست نیست و خلاف شرع و قانون است و البته اینجا رعایت حقوق زوجه هم مجددا تاکید می‌شود./واحد مرکزی خبر

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.