غرضی: نامزد انتخاباتم؛ اداره کشور مثل آب‌خوردن است

۵ هزار فرزند مدیران میانی در خارج کشورند

غرضی گفت: تصمیم دارم که به مردم خدمت کنم و با راهکارهایی که گفتم کشور را از وضع فعلی نجات دهم.

شهروند آنلاین: مدتی است که تنور انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ روشن شده است و هرچه زمان می‌گذرد، آمادگی افراد و گروه‌ها برای حضور در این انتخابات بیشتر و این تنور داغ‌تر از قبل می‌شود.

سیدمحمد غرضی که سابقه حضور در وزارت نفت، وزارتخانه پست، تلگراف و تلفن، نمایندگی مردم اصفهان در دور اول مجلس شورای اسلامی و استانداری خوزستان و کردستان را در کارنامه خود دارد، یکی از افرادی است که حضورش در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۲ در یاد بسیاری از ما مانده و اخیرا هم اعلام کرده است که قصد دارد در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده حضور پیدا کند و برای حضور در این انتخابات اعلام آمادگی کرده است.

بخش هایی از مصاحبه با  او درباره برنامه‌هایش را به نقل از باشگاه خبرنگاران در ادامه می‌خوانید:

 اخیرا مصاحبه‌ای از شما مبنی بر حضورتان در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ منتشر شده است؛ می‌خواستیم بدانیم چه شد که این تصمیم را گرفتید؟

ما همیشه آماده‌ایم که بیاییم و بعد از مراجعه به نمونه‌های مختلف، راه‌حل اداره کشور را ارایه کردیم. اداره کشور مثل آب‌خوردن است، چون دارای مختصات قدرت است و بهترین طبقه متوسط را در دنیا دارد. حدود 100هزار دکتری داخلی و خارجی ایرانی داریم که آمریکا و اروپا از ما قرض می‌گیرند و از همه مهم‌تر ملت ایران است که هزینه‌ای کم و کار بسیار زیادی را پیش‌روی خود دارد. سال ۹۲ به من گفتند که چه کسی تو را تأیید می‌کند؟ گفتم عمل من، من را تأیید می‌کند.

 راه‌حل شما برای اداره کشور چیست؟

ما در اداره کشور به سرمایه، مدیریت و تکنولوژی خارجی نیازی نداریم؛ در اداره کشور بسیاری از روش‌های موجود را نفی و نقد می‌کنیم و روش‌های متکی به مردم را پایه مدیریت خود قرار می‌دهیم.

در طول ۶۰ سال گذشته موارد مختلفی را در وزارتخانه‌های مختلف مانند نفت، مخابرات، نیرو تجربه کردم و هرگز از صندوق دولت چیزی دریافت نکردم و به قولی چاه ما از خود آب داده و به بهترین نحو عمل کرده است.

بهترین مثال آن مخابرات است که می‌توان گفت روزگاری قیمت تلفن معادل قیمت ۱۰ پیکان بود، اما امروز کشور ۸۰میلیونی حدود ۱۶۰ تا ۲۰۰میلیون سیم‌کارت دارد و مردم با ۵هزار تومان سیم‌کارت می‌خرند؛ اما آمریکا ۳۲۰میلیون جمعیت و ۲۷۰میلیون سیم‌کارت دارد و هر صاحب سیم‌کارت هم باید ماهی ۵۰دلار به ۶ شرکت خصوصی پرداخت کند، اما هر ایرانی به‌طور متوسط ماهی ۳۰ الی ۴۰هزار تومان هزینه استفاده از سیم‌کارت را پرداخت می‌کند که از کرایه تاکسی هم کمتر است.

موبایل در ایران ارزان‌تر از آمریکاست

در دهه 70 که مسائل موبایل و ورود آن به کشور را پیگیری می‌کردیم، به من گفتند که در داخل و خارج کشور ۲۰۰هزار نفر در زمینه موبایل تخصص دارند. من با بکارگیری این افراد با تکیه بر نیرو و تکنولوژی داخلی این موارد را گسترش دادم و درحال حاضر تنها چیزی که در ایران ارزان‌تر از آمریکا می‌توان آن را خرید، موبایل است.

در مدیریت کشور باید حواس‌مان باشد که دست در جیب فقرا نکنیم، به مردم تکیه کنیم و به خارجی جماعت تکیه نکنیم؛ البته این به این معنی نیست که با کشورهای خارجی تعامل نداشته باشیم و سیاست خارجی را کنار بگذاریم.‌

می‌توانم کشور را بدون تکیه بر احزاب و گروه‌ها اداره کنم

امروز با شرایطی مواجه هستیم که مردم ماهی یک‌و‌نیم الی دو دلار از دولت یارانه می‌گیرند؛ این درحالی است که دولت در مردادماه اعلام کرد که ۵میلیارد دلار درآمد داشته است؛ کاش کسی باشد و بگوید که این پول‌ها در کجا مصرف می‌شود و به کجا می‌رود. من حتی می‌توانم کشور را بدون تکیه بر احزاب و گروه‌ها و با تکیه بر مردم اداره کنم.

شما در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۲ هم شرکت کردید و رأی کمتری نسبت به بقیه آوردید؛ چرا دوباره این تصمیم را گرفتید؟

در سال ۹۲ آرای من از آرای باطله هم کمتر بود و تنها در اصفهان که محل تولدم بود، توانستم رأی بیشتری به نسبت بقیه شهرها به دست بیاورم، اما تصمیم دارم که به مردم خدمت کنم و با راهکارهایی که گفتم کشور را از وضع فعلی نجات دهم.

 از اسامی مطرح‌شده برای حضور در انتخابات مطلع هستید؟ فکر می‌کنید بتوانید در کنار این افراد رقابت جدی در آینده ایجاد کنید؟

در طول 40سال گذشته مدام جناح‌های اصلاح‌طلب و اصولگرا قدرت اجرایی را در دست گرفته‌اند و امتیازات مردم را به نفع گروه خود مصادره کردند. اگر دقت کنید، می‌بینید که ۵هزار نفر از فرزندان مدیران میانی کشور در خارج از کشور حضور دارند و مجموعا از ۵۰میلیون تا یک‌میلیارد دلار ارز از کشور خارج کرده‌اند؛ با این حال این افراد مدعی اداره کشور هستند و به همین خاطر است که مردم به آنها اعتماد نمی‌کنند. حالا اگر باز هم در انتخابات آتی یکی از این افراد رأی بیاورد، نمی‌تواند کشور را اداره کند و مانند ادوار گذشته مشکلاتی را به وجود می‌آورند.

 پس با وجود این، شما از طرف جناح خاصی وارد انتخابات نخواهید شد؛ درسته؟

من اصلا به جناح اعتقاد ندارم؛ اگر تاریخ را مطالعه کنید، می‌بینید که مردم همه‌کاره کشور بودند و حزب و جناح نقشی در اتفاقات مهم تاریخی نداشتند. تاریخ مشروطه را که بخوانیم، می‌بینیم که این مردم بودند که در این واقعه نقش‌آفرینی کردند؛ افرادی هم در آن حضور داشتند، اما این بطن جامعه بود که کار نهایی را انجام داد.

در برهه‌ای دیگر بعد از جنگ جهانی دوم کشور توسط نیروهای خارجی اشغال می‌شود؛ این‌بار هم مردم هستند که وارد عرصه می‌شوند و نفت را ملی می‌کنند و گروه‌ها و احزاب نقشی در آن نداشتند. درحالی که احزاب و جناح‌ها در مجلس اول و دوم با هم درگیر بودند، مردم در جبهه‌ها حضور داشتند و شهید می‌دادند. حدود ۲۴۳هزار شهید دادیم، اما هیچ‌کدام از این شهدا وابستگی به اصلاح‌طلب و اصولگرا نداشتند.

به همین خاطر است که به احزاب و گروه‌ها اعتقادی ندارم و نه تکیه‌ای بر قدرت سیاسی می‌کنم و حرف‌هایم را با مردم می‌زنم. در سال ۵۹ که استاندار خوزستان بودم، با تکیه بر مردم توانستیم جنگ را مدیریت کنیم و نیروهای دشمن را شکست دهیم.

 مرسوم است افراد که اعلام آمادگی برای شرکت در انتخابات می‌کنند، کابینه فرضی هم برای خود تعیین می‌کنند، آیا برای خود کابینه هم تعیین کردید؟

کابینه من یک کابینه ۵۵میلیون نفری است؛ یعنی هیچ تصمیمی نمی‌گیرم، مگر اینکه رضایت عامه مردم در آن باشد؛ موضوعی که فقه شیعه مدت‌ها پیش بر آن تاکید کرده و آن این است که «حقوق عامه بر حقوق خاصه ارجحیت دارد» و برنامه من برای دولتم این است که آن را بر این پایه بنا کنم.

 معمولا رایج است افراد اسمی از کابینه خود ببرند، شما تصمیم ندارید از کسی نام ببرید؟

افرادی که تجربه اداره کشور را ندارند، با اتکا به اسم اعضای کابینه خود برای رأی آوردن این کار را انجام می‌دهند. بعد از پیروزی انقلاب که استاندار خوزستان شدم، به آنجا رفتم و افرادی را که از عقبه اجتماعی خوب و حسن شهرت برخوردار بودند، در جایگاه‌های مختلف منصوب می‌کردم و دیدم که همه چیز به راحتی اداره شد.

در وزارت نفت هم وقتی رفتم، افراد متخصص را جمع کردم و هرکدام را در جایگاه مرتبط با خود به کار گرفتم و به قول اصفهانی‌ها دست در جیب خودم کرده بودم و راه می‌رفتم و متخصصان کار می‌کردند و دیدم که خیلی خوب امور اداره شد؛ در مناصب دیگر هم که قرار داشتم، همین کار را انجام دادم.

در ایران بعد از جلب رضایت اهل فن، کشور اداره می‌شود، ولی اگر دوستان و امتیازطلبان و رفقا را جمع کنیم، مردم می‌فهمند کارهای شما به نفع آنها نیست و شما را همراهی نمی‌کنند.

 ستاد انتخاباتی هم راه‌اندازی کردید؟

احتیاجی به ستاد ندارم؛ اگر مورد تأیید شورای نگهبان قرار بگیرم، اداره کشور را به همین صورت که گفتم پیش می‌برم. انقلاب ستاد ندارد؛ انقلاب قلب دارد و قلب انقلاب رضایت عامه است؛ باید با مردم طوری صحبت کرد که رضایت‌شان جلب شود.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.