رأی ایرانی‌تبارهای آمریکا ‌در انتخابات چیست؟

7 نفر از هر 10 ایرانی مقیم آمریکا گفته‌اند که به نامزد دموکرات‌ها رأی می‌دهند

در چهار سال گذشته، ایرانیان آمریکایی از خانواده‌هایشان جدا، حساب‌های بانکی‌شان مسدود و در مرز دستگیر شده‌اند. ادامه وضعیت موجود این جامعه را به اقلیتی آسیب‌پذیرتر تبدیل می‌کند؛ خصوصا وقتی که طبل جنگ علیه ایران بلندتر به صدا در بیاید.

شهروند آنلاین: به گزارش الجزیره از نظر آمریکایی‌های ایرانی‌تبار، انتخاب دونالد ترامپ حمله‌ای اساسی به حقوق شهروندی آنها و کشور آبا و اجدادی‌شان بود.

در چهار سال گذشته، ایرانیان آمریکایی از خانواده هایشان جدا، حساب‌های بانکی‌شان مسدود و در مرز دستگیر شده‌اند. ادامه وضعیت موجود این جامعه را به اقلیتی آسیب‌پذیرتر تبدیل می‌کند؛ خصوصا وقتی که طبل جنگ علیه ایران بلندتر به صدا در بیاید.

امروزه بسیاری از چالش‌های پیش روی جامعه ایرانی-آمریکایی مثل ممنوعیت ورود مسلمانان به خاک آمریکا یا تحریم‌های گسترده مالی و بانکی همه نتیجه مستقیم تنش بین دولت‌های آمریکا و ایران است.

این واقعیت که آمریکایی‌های ایرانی‌تبار اکنون با تبعیض آشکاری روبه‌رو هستند، باید همه آمریکایی‌های متعهد به دموکراسی را نگران کند. در این لحظه حساس آمریکا نیازمند ایجاد ائتلافی گسترده و اقدام سیاسی جسورانه در میان همه گروه‌های قومی، نژادی و اقتصادی است.

جامعه ایرانی-آمریکایی نسبتا مرفه است و تحصیلات عالی دارد اما به هیچ‌وجه از نظر سیاسی یکپارچه نیست. در نظرسنجی افکار عمومی ایرانیان آمریکایی 2019 ، تقریبا هفت نفر از هر 10 پاسخ‌دهنده گفتند که احتمالا یا قطعا به نامزد دموکرات‌ها برای ریاست‌جمهوری در سال 2020 رأی می‌دهند، در حالی که فقط 21درصد گفته‌اند که احتمالا یا قطعا به رئیس‌جمهور ترامپ رأی خواهند داد. همین نظرسنجی مهم‌ترین موضوعات مورد علاقه این جامعه را ترویج حقوق بشر و دموکراسی در ایران، جلوگیری از جنگ و تخفیف تحریم‌ها نشان می‌دهد. جامعه ایرانی-آمریکایی در دوران ترامپ با شکست‌های اساسی در همه اولویت‌هایشان روبه‌رو شدند.

برای ایرانیان آمریکایی ریاست‌جمهوری ترامپ نشان داد که هر چند از کشورشان دور باشند ولی آتش اختلافات دامان آنها را نیز خواهد گرفت. حرکت ترامپ به سوی جنگ با ایران در حال حاضر منجر به تضییع حقوق شهروندی آنها شده و عواقب وحشتناک‌تری را نیز نوید می‌دهد. به عنوان مثال در ژانویه بود که ایالات متحده ژنرال ایرانی قاسم سلیمانی را ترور کرد و دو کشور را به آستانه جنگ کشاند. بلافاصله پس از انتشار خبر ترور در سر تا سر جهان، اخباری مبنی بر جلوگیری از ورود صدها ایرانی آمریکایی پس از کانادا به آمریکا منتشر شد. بسياري از آنها براي برگزاری كنسرت از آن طرف مرزها گذشته بودند، اما در زمان بازگشت مورد بازجویی قرار گرفتند.

در حالی که آمریکایی‌های ایرانی‌تبار با فضای رو به رشد تبعیض روبه‌رو هستند، ایرانیان در ایران از تحریم‌های ویرانگر اقتصادی آمریکا در سال‌های اخیر به سطوح آمده‌اند. این تحریم‌ها فقر بی‌سابقه‌ای ایجاد و طبقه متوسط ​​و جامعه مدنی ایران را زیر بار مشکلات خرد کرده است. با وجود این، پرزیدنت ترامپ حتی در میان بیماری همه‌گیر ویروس کرونا، تحریم‌ها علیه ایران را افزایش داده است.

دوران ترامپ برای بسیاری از ایرانیان آمریکایی مشخص کرده که یا باید سازماندهی سیاسی کنند و صدای خود را به گوش دیگران برسانند یا با آزار و شکنجه روزافزون روبه‌رو شوند. در حال حاضر چندین سازمان حمایت از ایرانیان آمریکایی با هدف انجام دقیق این کار وجود دارد.

تابستان گذشته، با پروژه وزارت امور خارجه آمریکا تحت عنوان «ایران دیس اینفو» بسیاری از ایرانی‌ها از جمله روزنامه‌نگاران، دانشگاهیان، تحلیلگران مورد تهمت و توهین قرار گرفتند.

در حالی که بودجه این پروژه پس از مشخص‌شدن فعالیت‌های آن قطع شد، حملات مقامات وزارت خارجه به آمریکایی‌های ایرانی‌تبار همچنان ادامه دارد. اخیرا الی کوهانیم، دستیار نماینده ویژه وزارت امور خارجه در مبارزه با یهودستیزی، سیما لاجوردیان کاندیدای دموکرات کنگره در منطقه 2 تگزاس را به سخنگوی دولت ایران‌بودن متهم کرد.

حملات كوهانیم و وزارت امور خارجه به طور كلی منعكس‌كننده یك تلاش هماهنگ برای به حاشیه راندن بیشتر آمریكایی‌های ایرانی مخالف دولت ترامپ است.

پرزیدنت ترامپ به رأی‌دهندگانی که او را به قدرت رسانده‌اند، به‌ویژه طبقه کارگر سفید، خیانت کرده است. او از منافع شرکت‌ها بیش از هر چیز دیگری محافظت کرد و حقوق مصرف‌کنندگان به اضافه حمایت از محیط زیست را نادیده گرفت. برنامه‌های او هرگز جایگزین اوباماکر نشده است. لایحه کاهش مالیات او با ادامه کاهش قدرت قشر متوسط​​، ثروتمندان را ثروتمندتر کرده است. او هرگز مشاغل تولیدی را برنگرداند. او حتی با وجود وعده پایان‌دادن به جنگ نزدیک بود آمریکا را درگیر جنگی دیگر این بار با ایران کند.

آمریکا به‌شدت به یک قرارداد اجتماعی جدید احتیاج دارد. حتی اگر ترامپ در ماه نوامبر قدرت را از دست دهد، از بین‌بردن میراث او و جلوگیری از ظهور یک پوپولیست دیگر تلاشی مشترک از سوی تمام گروه‌های قومی و نژادی را می‌طلبد.

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.