ایران‌-عمان در کریدور ویژه

شرکت مشترک هواپیمایی ایران و عمان تاسیس می‌شود؟

به‌دنبال رویکرد دولت سیزدهم در بحث دیپلماسی اقتصادی و برقراری ارتباط با کشورهای خارجی، وزیر راه و شهرسازی ایران با همتای عمانی خود دیدار کرده و مواردی از جمله توسعه فعالیت‌های هوایی ایران و عمان و راه‌اندازی خط کشتیرانی ایران و عمان مورد بحث قرار گرفت.

به گزارش شهروند آنلاین، رویکرد دولت سیزدهم در بحث دیپلماسی اقتصادی و کشورهای خارجی، همکاری با کلیه طرف‌های خارجی به‌خصوص همسایه‌ها و کشورهاست است. کما اینکه در ماه‌های گذشته مذاکرات و توافقاتی هم با برخی کشورها صورت گرفته است.

در این راستا و به‌دنبال گسترش روابط ایران با کشورهای دوست و همسایه، مهرداد بذرپاش،وزیر راه و شهرسازی هفته گذشته با سعیدبن حمود المعولی، وزیر حمل‌ونقل و ارتباطات و فناوری اطلاعات عمان دیدار کرد. محور این گفت‌وگو، شامل پیگیری و اجرایی شدن توافقنامه عشق‌آباد و عزم دو کشور ایران و عمان برای پیگیری این توافقنامه بود.

همچنین موضوعاتی از جمله گسترش و ارتقای همکاری در زمینه بنادر دو کشور برای تبادل و حمل‌ونقل کالا و رونق گردشگری، تاسیس شرکت هوایی مشترک بین دو کشور و ارتقای خطوط پروازی ایران و عمان، همچنین در خصوص مشارکت دو کشور برای تسهیل در صدور روادید از دیگر موضوعاتی بود که مورد تبادل نظر و گفتگو قرار گرفت.

برگزاری نشست کشورهای عضو توافقنامه عشق‌آباد برای اجرایی شدن مفاد آن

بذرپاش در خصوص مذاکرات بین دو کشور و همکاری‌های آتی بر پیگیری و اجرایی شدن توافقنامه عشق‌آباد و عزم دو کشور برای اجرایی شدن آن تاکید کرد و گفت: در گذشته در قالب موافقتنامه عشق‌آباد مذاکرات مناسبی بین ایران و عمان وجود داشت. موافقتنامه عشق‌آباد بین کشورهای ترکمنستان، ازبکستان، عراق، ایران و عمان منعقد شده که موافقتنامه راهبردی است. از این رو، توافق شد در سطح وزرا یا در ترکمنستان، یا در ایران و حتی در عمان نشستی برگزار شود تا آخرین توافقاتی که در نشست‌های قبلی صورت گرفته است را برای اجرایی‌تر شدن پیگیری کنیم.

او گفت: با وزیر حمل‌ونقل و ارتباطات عمان با محوریت فعالیت‌های بندری، اقتصادی و تجاری توافقات خوبی صورت گرفته است. از این رو مقرر شد تا دو کشور با محوریت بندر شناس در عمان و بندرعباس در ایران بتوانند فعالیت‌های خود را گسترش دهند. وزیر حمل‌ونقل، ارتباطات و فناوری اطلاعات عمان روز گذشته بازدیدی از بندرعباس و چندین بندر جنوبی کشور ایران داشتند و در این جلسه اذعان کردند که ظرفیت‌های خوبی در بنادر ایران موجود است و ازاین رو باید هرچه سریعتر روابط اقتصادی و دریامحور بین دو کشور توسعه یابد. به زودی این توافقات به مدیران بنادر جنوب دو کشور ابلاغ  خواهد شد و در تلاش هستیم تا همکاری اجرایی هرچه سریع‌تر آغاز شود.

توافق ایران و عمان برای سرمایه‌گذاری در بنادر دو کشور

وزیر راه و شهرسازی ایران ضمن اعلام آمادگی ایران برای سرمایه‌گذاری در بنادر عمان و توسعه حمل‌ونقل و زیرساخت‌ها گفت: با وزیر حمل‌ونقل و ارتباطات عمان موافقت شد تا موافقتنامه‌های قبلی هرچه سریعتر عملیاتی شود و همچنین در خصوص سرمایه‌گذاری در بنادر عمان پیشنهاداتی از طرف ایران ارایه شد و در مقابل نیز کشور عمان پیشنهادهایی برای سرمایه‌گذاری در بندر چابهار داشتند که منتظر پیشنهادهای قطعی کشور عمان هستیم. ما اعلام کردیم آمادگی همکاری با کشور عمان و سرمایه‌گذاری آن کشور را داریم.

توسعه فعالیت‌های هوایی ایران و عمان

بذرپاش گفت: توسعه فعالیت‌های در بخش هوایی از دیگر محورهای گفت‌وگو بود. پیشنهاد تاسیس شرکت مشترک هواپیمایی ارایه و مقرر شد تا بررسی‌های لازم در این خصوص توسط دو کشور ایران و عمان انجام شود که نتیجه اعلام خواهد شد. موضوع اعطای آزادی پنجم و مجوز اعطای آزادی پنجم به شرکت‌های هوایی نیز مورد توافق قرار گرفت.

او همچنین موضوع تسهیل در صدور روادید را از دیگر محورهای گفت‌وگوی دو کشور عنوان و اعلام کرد: با توجه به اینکه این روزها فعالیت فعالان اقتصادی ایرانی در عمان و حجم تردد فعالان اقتصادی و تجاری افزایش یافته نیازمند تسهیل روابط هستیم. در همین خصوص مقرر شد تا شرایط صدور روادید تا سقف ۱۲۰ هزار در سال تسهیل شود.

خط کشتیرانی ایران و عمان راه‌اندازی می‌شود

وزیر راه و شهرسازی ایران افزود: خطوط کشتیرانی مسافری که بین بندرعباس و بندرهای کشور عمان برای ترددهای مسافری در حال انجام است گسترش خواهد یافت. تلاش خواهیم کرد تا هرچه سریع‌تر خط کشتیرانی ایران و عمان را راه‌اندازی کنیم تا فعالیت اقتصادی آسان و تسهیل شود.

سطح روابط تجاری و اقتصادی ایران و عمان گسترش می‌یابد

همچنین سعیدبن حمود المعولی، وزیر حمل و نقل و ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور عمان در خصوص جزئیات این دیدار ضمن اظهار خرسندی از سفر به ایران گفت: هدف اولیه سفر ارتقای سطح روابط تجاری و اقتصادی دو کشور بود و در خصوص توافقات حمل‌ونقلی در حوزه‌های مختلف گفت‌وگو شد که قطعا این گفت‌وگو نقش مهمی در ارتباط دو کشور ایفا خواهد کرد. از این رو ارتقای حجم و عدد و رقم تجارت بین دو کشور هدف این سفر بود که قطعا از این گفت‌وگو مرکز روابط تجاری و اقتصادی دو طرف شکل خواهد گرفت.

وزیر حمل و نقل عمان توافقات دو کشور را به ویژه ارتقای حمل‌ونقل در حوزه دریایی عنوان کرد و افزود: هم‌اینک موضوع توافقنامه جامع حمل‌ونقلی که بین دو کشور وجود دارد را پیگیری کردیم. همچنین موضوع ارتقا و سرعت کشتی‌ها بین بنادر ایران و بنادر عمان نیز مورد گفت‌وگو قرار گرفت.

المعولی بازدیدی نیز از بندرعباس و توانمندی‌های ایران در حوزه حمل و نقل دریایی داشت. او درباره این بازدید اظهار کرد: این واقعیت که زمان دسترسی بین بندرهای ایرانی و بندرهای عمانی زمان کوتاهی است امتیازی برای گسترش و سرعت دادن بین کشتی‌ها و حمل‌ونقل کالا بین دو کشور سلطنت عمان و جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود./ایسنا

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.