شبکه مخفی/یک آژیر و چند خطر/مسئولان حجاب درمظان 10 اتهام

مرور روزنامه های صبح کشور

روزنامه های امروز به بررسي گمانه‌زنی‌های مذاکرات پشت پرده تهران – واشنگتن ، ماجرای دور زدن لیست انتظار پیوند کلیه در برخی ‌مراکز درمانی ، میانگین قیمت مسکن در تهران ، شگفتی کارشناسان نظامی غرب از موشک ‌هایپرسونیک فتاح ، بازدید رئیس قوه قضائیه از انبارهای بنادر کشور و… پرداخته بودند

به گزارش شهروند آنلاین؛ امروز اخبار مربوط به پنجمین مقصد از دور دوم سفرهای استانی رئیس جمهور در صدر توجه و تحلیل برخی از مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به بررسي گمانه‌زنی‌های مذاکرات پشت پرده تهران – واشنگتن ، ماجرای دور زدن لیست انتظار پیوند کلیه در برخی ‌مراکز درمانی ، میانگین قیمت مسکن در تهران ، شگفتی کارشناسان نظامی غرب از موشک ‌هایپرسونیک فتاح ، بازدید رئیس قوه قضائیه از انبارهای بنادر کشور و… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛

 

جشن پیشرفت در تبریز

روزنامه ایران:رئیس جمهور در پنجمین مقصد از دور دوم سفرهای استانی، پنجشنبه گذشته به آذربایجان شرقی سفر کرد. این سفر از چند جنبه قابل توجه بود. نخست، تنوع و گستردگی طرح‌ها و پروژه‌های افتتاح شده است، به گونه‌ای که می‌توان از این سفر و افتتاح‌های روی داده در آن، به عنوان فصل تازه‌ای در روند توسعه و شکوفایی آذربایجان شرقی یاد کرد. احیای 220 واحد صنعتی و تولیدی، بویژه احیای کارخانه ماشین‌سازی تبریز و افتتاح پروژه راه‌آهن «تبریز-میانه» که قریب به 20 سال از آغاز ساخت این پروژه می‌گذشت، از مهم‌ترین این طرح‌هاست. جنبه دیگر اهمیت این سفر از میزان استقبال مردم استان از رئیس‌جمهور و کاروان دولت مردمی قابل دریافت است. چه در اجتماع مردمی و سخنرانی رئیس‌جمهور و چه در مسیر کاروان، مردم استان جلوه‌های باشکوهی از پیوستگی و همبستگی دولت و ملت را به نمایش گذاشتند. این حضور گسترده، بویژه پس از اغتشاشات سال گذشته و نیز تلاش دشمنان برای القای شکاف میان دولت و ملت، معنای مهم‌تری می‌یابد و نه تنها نشان دهنده پایگاه مردمی دولت مردمی است، بلکه از نقش برآب شدن نقشه‌های دشمنان برای اختلاف افکنی در کشور نیز خبر می‌دهد. البته از این نکته نیز نباید غافل شد که افتتاح طرح‌های تولیدی و احیای واحدهای صنعتی، نشان دهنده حرکت دولت در مسیر تحقق شعار سال، یعنی رشد تولید و مهار تورم است. آیت‌الله رئیسی نیز سفر خود به آذربایجان شرقی را از بازدید از یک مجموعه صنعتی در حومه تبریز آغاز کرد.پس از مراسم رسمی استقبال در فرودگاه، نخستین برنامه و مقصد آیت‌الله رئیسی در این سفر، حضور در شهرک صنعتی چرمشهر بود که طی آن رئیس‌جمهور، ضمن بازدید از یکی از واحد‌های تولیدی این شهرک، از نزدیک در جریان فعالیت‌های آن قرار گرفت. وی در جریان بازدید از این شهرک صنعتی دقایقی نیز با کارگران شاغل در آن به صورت صمیمی و بی‌واسطه به گفت‌و‌گو پرداخت و وضعیت شغلی و معیشتی آنان را جویا شد. آیت‌الله رئیسی با حضور در جمع مدیران واحد‌های تولیدی این شهرک، با تأکید بر ضرورت تأمین نیازهای توسعه صنعت چرم در این استان، دستگاه‌های مسئول را به تأمین سرمایه در گردش، ساخت شهرک صنعتی جدید، نوسازی ماشین‌آلات و تجهیزات این صنعت و همچنین توجه ویژه به مسائل زیست‌محیطی، رفع آلایندگی‌های تولید و حفظ سلامت مردم مکلف کرد.

 

قلب رسوب‌زده بنادر آنژیو می‌خواهد

روزنامه فرهیختگان :صبح روز گذشته حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای در ادامه بازدید‌های میدانی خود از انبار‌های بنادر، گمرکات و اموال تملیکی و در راستای صیانت از حقوق عامه و ساماندهی فرآیند‌های ناظر بر واردات و صادرات، از بنادر «امیرآباد» واقع در شرق مازندران و «نوشهر» در غرب این استان بازدید کرد. در حاشیه این بازدید و در جمع خبرنگاران اژه‌ای از فاسد شدن بیش از دو هزار و 913 تن ذرت خبر داد و از وضعیت نابسامان ترخیص کالا و مشکلات آن گفت: «وجود محموله‌های فاسد در انبارها، از جهات مختلف  ضرر و زیان دارد. علاوه‌بر ضرر‌های مادی که به‌واسطه تخصیص ارز برای واردات آنها به کشور تحمیل می‌شود یا هزینه‌هایی که بعضا برای معدوم‌سازی آنها صرف می‌شود، موضوع مهم دیگر آن است که این محموله‌های فاسد گاها موجبات سرایت فساد به سایر محموله‌های موجود در انبار را فراهم می‌کنند. در این قبیل بازدیدها، موضوع فقط منحصر به فاسد شدن یک یا چند محموله نیست بلکه بحث بر سر ریشه‌های فساد است که سبب تحمیل خسارت بر بیت‌المال می‌شود و ما مصمم بر خشکاندن این ریشه‌ها هستیم. علی‌رغم اقدامات صورت‌گرفته، هنوز در مقوله ساماندهی انبار‌ها با مشکلات و معضلاتی مواجهیم که این امر ناشی از وجود فرآیند‌های دارای اشکال است لذا شخصا بازدید از بنادر استان مازندران را در دستور کار قرار دادم تا اقدامات و تدابیری معطوف به هدف و مثمرثمر را در این عرصه اتخاذ کنیم. در مقوله ساماندهی انبارها، با فرآیند‌هایی از قبیل بارگیری در کشتی، تخلیه بار، اظهار در گمرک و ترخیص مواجهیم که مع‌الاسف در این فرآیند‌ها معایبی قابل مشاهده است؛ این فرآیند نامناسب سبب می‌شود اگر این اموال از طریق دولت وارد شده باشند دولت متضرر شود و چنانچه بخش خصوصی آنها را وارد کرده باشد بخش خصوصی ضرر می‌کند. متاسفانه شاهد هستیم در جایی که کشور به‌شدت به یک کالا نیاز دارد آن کالا در انبار‌ها فاسد می‌شود لذا ضرورت دارد معضل کالا‌هایی که در انبار‌های بنادر و گمرکات، متروکه و فاسد می‌شوند و برای آنها ارز تخصیص داده شده و بعضا نیز در زمره نیاز‌های ضروری کشور هستند و حتی امحای آنها هزینه‌زاست، با اقدامی عاجل و مدبرانه رفع شود.»

 

گرگ و میش مذاکرات

روزنامه شرق: بعد از هاآرتص نوبت به میدل‌ایست‌آی رسید که با گمانه‌زنی‌های خود به مذاکرات پشت پرده تهران – واشنگتن به موضوع احتمال توافق موقت بپردازد؛ اما تکذیب کاخ سفید درباره هرگونه تحرکات دیپلماتیک از سوی دولت بایدن با طرف ایرانی برای حصول توافقی، حتی به صورت موقت، آب پاکی را روی تحلیل این روزهای فضای رسانه‌ای ریخت. در این راستا کاخ سفید گزارش میدل‌ایست‌آی درباره توافق موقت آتی میان تهران و واشنگتن را رد کرد. یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه در واکنش به گزارش میدل‌ایست‌آی با تأکید بر اینکه این گزارش اشتباه و گمراه‌کننده است، اساسا طرح هرگونه گزارشی درباره توافق موقت را غلط دانست.پیش‌تر میدل‌ایست‌آی هم مشابه با روزنامه اسرائیلی هاآرتص به نقل از دو منبع مدعی شده بود که ایران و آمریکا «در حال نزدیک‌شدن به توافقی موقت برای کاهش تحریم‌های آمریکا در ازای کاهش فعالیت‌های مرتبط با غنی‌سازی اورانیوم از سوی ایران» هستند. این منابع همچنین مدعی شده بودند که «طرفین درباره توافق موقت به تفاهم رسیدند تا بتوانند آن را نزد سران کشور خود ببرند». در این گزارش آمده بود که ایران متعهد به توقف غنی‌سازی اورانیوم با غنای ۶۰ درصد و بالاتر و همچنین همکاری با دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل می‌شد و در ازای آن می‌توانست تا یک میلیون بشکه نفت را در روز صادر کند و توانایی دسترسی «به درآمد و اموال بلوکه‌شده خود در خارج» را پیدا می‌کرد.قبل‌تر از تکذیبیه پنجشنبه گذشته کاخ سفید درباره گزارش میدل‌ایست‌آی، ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، هم در یک نشست خبری و در پاسخ به سؤالی درباره گزارش ادعایی روزنامه هاآرتص مبنی بر اینکه ایران و آمریکا در حال انجام رایزنی‌های محرمانه برای حصول به یک توافق اولیه هستند، تأکید کرد که به این‌گونه شایعات یا درز گفت‌وگوهای دیپلماتیک که تمایل به دروغ‌پردازی و گمراه‌کردن دارند، پاسخ نمی‌دهد.

 

مسئولان حجاب درمظان 10 اتهام

روزنامه همشهری:1-اخیرا در برخی رسانه‌ها با حالت تمسخر نوشته‌اند که دوربین‌های هوشمند فراجا تبدیل شده است به گوشی‌های موبایل.از روز اول دلسوزان گفتند که فراجا چنین دوربین‌هایی در سطح شهر، خاصه شهرستان‌ها ندارد… .2-اخیرا یک سلبریتی به‌دلیل کشف حجاب به دادگاه احضار و بعد هم به یک‌و‌نیم میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده است. آن بازیگر هم در صفحه شخصی خود نوشت که از مردم و از هیچ‌کس عذرخواهی نمی‌کنم.پیش‌تر دلسوزان گفتند که این میزان جریمه بازدارنده نیست و وهن دستگاه قضایی است… . 3-لایحه عفاف و حجاب مدتی بین قوای مختلف سرگردان بود و کسی حاضر نشد ضعف‌های این لایحه را گردن بگیرد.بسیاری از دلسوزان گفتند که این لایحه به جهات مختلف ناقص است و بدتر اینکه حواله دادن ماموریت عدلیه و نظمیه به دستگاه‌های اجرایی و خدماتی خطاست.بگذریم که حرف بسیار است؛اما هر تدبیری داریم مراقب باشیم در مظان اتهام در افکارعمومی قرار نگیریم. اتهاماتی از این‌دست:1-مراقبت کنید در مظان این اتهام قرار نگیرید که مسئولان اهتمام لازم برای اجرای قانون را ندارند و به یکدیگر حواله می‌دهند.2-مراقبت کنید در مظان این اتهام قرار نگیرید که بعد از حوادث سال گذشته، قوای قهریه در اجرای قانون دچار انفعال و سردرگمی‌اند.3-مراقبت کنید در مظان این اتهام قرار نگیرید که در اجرای قانون گرفتار تبعیض هستیم و صدای‌مان مقابل ضعفا بلند و مقابل قانون شکنی دانه‌درشت‌های سلبریتی اهل کرنشیم.

 

شبکه مخفی

روزنامه جام‌جم :حرف‌زدن از دلالانی که خریدار و فروشنده اعضای بدن را به هم وصل می‌کنند و با شگردهای واسطه‌گری، از رنج و زجر بیماران سود می‌برند و در یک بازی کثیف، لفت و لیس می‌کنند دیگر قدیمی شده است.آن دلال‌ها البته هنوز هم هستند و وزارت بهداشت حتی امروز نیز با اطمینان نمی‌گوید که دست آنها را از پیوند عضو زنده به زنده کوتاه کرده است. حرف تازه این روزها یک چیز دیگر است، یک شبکه منظم در دل مراکز درمانی که اعضایش زنجیروار دست به دست هم داده‌اند تا در ازای دریافت مبالغی، نوبت‌های جلوتر در لیست انتظار برای دریافت اعضای اهدایی از مرگ مغزی را به متقاضیان بفروشند. شبکه‌ای که البته وزارت بهداشت قویا وجود آن‌را تکذیب می‌کند و معتقد است که پای اخاذی و کلاهبرداری در میان است اما معرف یکی از این کلاهبردارها به بیماری دیالیزی، عضو کادر درمان یکی از مراکز دیالیز است!ما با سماجت‌های فراوان، نشانی یکی از اعضای این زنجیره را پیدا کردیم و با وی ارتباط گرفتیم، کسی که گفته بودند در ازای قراردادن نام بیمار در تاریخ‌های جلوتر لیست انتظار پیوند از جسد، صدمیلیون تومان یا حتی بیشتر می‌گیرد. اطمینان‌خاطری که او به ما به‌عنوان یک متقاضی صوری می‌داد واقعا دلهره‌آور بود زیرا آمار انجمن اهدای عضو ایرانیان نشان می‌دهد از ۲۵۰۰ تا ۴۰۰۰ عضوی که سالانه به علت مرگ‌مغزی قابل اهدا می‌شوند فقط حدود هزار تای آن به بیماران نیازمند اهدا می‌شود و بقیه زیر خاک می‌پوسد، در نتیجه اکنون تعداد بیماران نیازمند به عضو پیوندی در کشور به بیش از ۲۵هزار نفر رسیده که روزانه هفت تا۱۰ نفر از آنها در صف انتظار جان می‌سپارند.  در این گیر و دار وقتی موضوع را با مسئول مستقیم پیوند عضو در وزارت بهداشت در میان گذاشتیم او همه چیز را از بیخ و بن کذب خواند و این شخص و دیگرانی مثل او را به کلاهبرداری و اخاذی متهم کرد. به‌این‌ترتیب ما میان دو تضمین سفت و سخت بلاتکلیف ماندیم، اولی از جانب دلال که تضمین می‌داد نام ما را میان بیماران دریافت‌کننده عضو اهدایی قرار می‌دهد و دومی از سوی فرد مسئول در وزارتخانه که تضمین می‌داد احتمال وقوع چنین اتفاقاتی صفر است.

 

یک آژیر و چند خطر

روزنامه اطلاعات:آنچه هفته پیش اعلام شد که میانگین قیمت مسکن در تهران طی ۵ سال اخیر تقریباً‌ ۱۰ برابر شده است، از جهات متمایزی نگران‌کننده است.اول ـ در نگاه نخست، ضعف و اضمحلال ارزش پول ملی از این شاخص، کشف می‌شود. بدان معنا که اگر پنج سال پیش خانه‌ای را می‌شد با یکصد میلیون تومان خرید اینک همان‌خانه در برابر یک میلیارد تومان پول ملی گذاشته شده است. پول ما، اعتبارش در اقتصاد مسکن، یک دهم پنج سال پیش است.دوم ـ نگرانی دوم، وضع نابهنجار اقتصاد مسکن است. دولت ـ دولت‌ها ـ نتوانسته‌اند نسبت عرضه و تقاضا را در این بازار برقرار کنند. تبدیل‌شدن مسکن به کالای سرمایه‌ای باعث شکل‌گرفتن نوعی اقتصاد سوداگرانه مسکن، به‌ویژه در کلانشهرها شده است و به همین روی است که مسئولان می‌گویند صدها هزار خانه در تهران خالیست و در همین حال هم، قانون مالیات بر خانه‌های خالی و مالیات بر معاملات مکرر مسکن، هنوز راه به جایی نبرده است.سوی دیگر اقتصاد مسکن، «معادله» برقرارکردن میان عرضه و تقاضاست. از آغاز مدرن شدن شهرها از حدود دهه ۲۰شمسی تاکنون مسکن یکی از تنگناهای اصلی به‌ویژه در شهرهای بزرگ بوده است و برای همین دولت‌ها می‌کوشیده‌اند تا با دخالت در ساخت مسکن، عرضه‌ی کم را در برابر تقاضای بسیار بهبود بخشند. به‌ویژه که افزایش نرخ رشد جمعیت از دهه ۲۰ به بعد، تقاضا برای مسکن را به‌طور تصاعدی افزایش داد. نقش مسکن در دوران انقلاب نیز به حدی پررنگ بود که برخی جریان‌های چپ، در برابر حکومت پهلوی شعارهایی می‌دادند که «مسکن» از جمله محورهای اصلی آن بود.پس از انقلاب، مسکن در زمره شعارهای تبلیغاتی همه کاندیداهای ریاست‌جمهوری قرار گرفت اما کماکان مشکل مسکن، اعم از کمبود، گرانی و نحوه تامین، بغرنج و مستدام ادامه یافت تا اینکه آخرین رئیس‌جمهور نیز دو سال پیش با شعار ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال پیروز شد اما اکنون که دو سال آن گذشته است، هیچ آماری از مسکن‌های ساخته نشده منتشر نمی‌شود و کارشناسان می‌گویند حتی به قدر یک دهم از وعده داده شده، مسکن توسط دولت احداث نشده است.

 

مصیبت «توهّم تضعیف»

روزنامه جمهوری اسلامی:با اینکه توضیحات روشنگرانه مسئولان مختلف سیاست خارجی در دولت گذشته، رئیس‌ جمهور سابق و بعضی افراد دیگر درباره سیر تحولات مربوط به برجام هر زمان که به افکار عمومی ارائه شود مفید است، ولی در تمام این موارد جای این سوال اساسی باقی است که حضرات چرا وقایع مربوط به این مطالب را در همان زمان که اتفاق افتادند به اطلاع مردم نرساندند؟تفاوت میان افشای مطالب گذشته در زمان دیگر با اعلام همزمان آنها در زمان وقوع اینست که گفتن با تاخیر فقط برای ثبت در تاریخ مفید است و مشکلات به وجود آمده در اثر وقایع گذشته را نمی‌تواند حل کند ولی اعلام همزمان با وقوع موجب جلوگیری از پیدایش مشکلات می‌شود. اگر امکان جلوگیری از مشکلات وجود نداشته باشد، لااقل این خاصیت را دارد که مسئولیت را از دوش کسانی که موظفند کاری انجام بدهند ولی نمی‌توانند برمی‌دارد و متوجه مردم می‌کند.متاسفانه مانع بزرگی که مسئولان در هر دوره‌ای تصور می‌کنند بر سر راه در میان گذاشتن مطالب با مردم وجود دارد و به خاطر همین تصور از مطرح کردن آنها در زمان وقوع خودداری می‌کنند اینست که می‌گویند باعث تضعیف این یا آن شخص و یا اصل نظام می‌شود.

 

بازی رسانه‌ای با «توافق موقت»

روزنامه خراسان: نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی بدون صدور هیچ قطعنامه ای علیه ایران به پایان رسید. اتفاقی که ریشه در همکاری های جدید میان تهران و وین بر سر موضوعات اختلافی دارد .  از سوی دیگر در چند روز گذشته برخی رسانه های غربی و اسرائیلی از مذاکره و حتی توافق نسبی بر سر یک توافق موقت میان ایران و کشورهای مقابل در برجام سخن گفتند و حتی به گمانه زنی درباره جزئیات و زمان بندی های آن پرداختند با این حال پس از چند روز خبر سازی و فضا سازی این رسانه ها   هم آمریکا و اروپا چنین موضوعی را رد کردند . یک منبع موثق نیز به خراسان گفت چنین چیزی صحت ندارد و این نوع خبرسازی ها بازی رسانه ای برای ایجاد امید کاذب در کشور و سپس فشار به بازار و تصمیم گیران تهران است .نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد که این روزها   گفته می شود دیدارهایی در سطح رئیس نمایندگی با راب مالی مسئول ایران در وزارت خارجه آمریکا داشته در پی انتشار برخی گزارش‌ها مبنی بر نزدیک شدن ایران و آمریکا به توافق موقت اعلام کرد: هیچ توافق موقتی به جایگزینی برجام وجود ندارد و در دستور کار نیست. تارنمای میدل ایست آی با استناد به دو منبع که نام آن ها را افشا نکرده بود، مدعی شده بود که ایران و آمریکا در آستانه توافق موقت برای رفع برخی تحریم‌ها در برابر محدودیت غنی‌سازی اورانیوم در ایران هستند. سخنگوی اتحادیه اروپا نیز در پاسخ به این سوال که آیا تلاش‌هایی برای ازسرگیری مذاکرات وین جریان دارد؟ افزود: نقش نماینده عالی (جوزپ بورل) به عنوان هماهنگ کننده برجام این است که تمام تلاش خود را برای رسیدن به مرحله نهایی انجام دهد. سخنگوی ارشد اتحادیه اروپا، گزارش‌های ادعایی درباره نزدیک شدن ایران و آمریکا به توافق موقت را گمانه‌زنی خواند و افزود : تحول جدیدی درباره  برجام رخ نداده است.معاون سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا نیز ادعای برخی رسانه‌های صهیونیستی مبنی بر وجود گفت‌وگوهای محرمانه میان تهران و واشنگتن را به‌طور تلویحی رد کرد. ودانت پاتل در یک نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره گزارش ادعایی روزنامه هاآرتص مبنی بر این که ایران و آمریکا در حال انجام رایزنی‌های محرمانه برای حصول یک توافق اولیه هستند، تاکید کرد که به این گونه شایعات یا درز گفت‌وگوهای دیپلماتیک که تمایل به دروغ‌پردازی و گمراه کردن دارند، پاسخ نمی‌دهد.

 

نوسازی‌های غیراخلاقی دولت‌های غربگرا جامعه را پرخاشگر کرد

روزنامه جوان:  ایمان در علوم اجتماعی چه جایگاهی دارد؟در علوم اجتماعی و جامعه شناسی حتی در میان کسانی که ماتریالیسم هستند، مانند فوئرباخ و به تبع آن دورکیم ایمان را سبب انسجام اجتماعی می‌دانند که سبب می‌شود جامعه به هم پیوسته شود و به خودکشی و افسردگی نرسد. ایمان موجب می‌شود که جامعه احساس کند اول و آخری دارد و جهان رها شده نیست، اینجاست برخی ایمان را سیمان اجتماعی می‌نامند، مثل اینکه وقتی وسط کاشی‌ها سیمان می‌ریزیم، چگونه مستحکم می‌شود، یک لایه چند میلیمتری سیمان است، اما انسجام بنا را حفظ می‌کند.ایمان سبب می‌شود تمام بلوک‌های جامعه به هم پیوند بخورد و منسجم شود به همین دلیل جامعه شناسی دین به شدت روی این موضوع تأکید دارد و معتقد است اگر جامعه بخواهد دچار آنومی، بی هنجاری، رهاشدگی و فروپاشی نشود، حتماً باید ایمان داشته باشد و این ایمان هم یک نظام معنایی تشکیل می‌دهد که در این نظام معنایی، همه چیز در آن منسجم تعریف می‌شود. ایمان با عقلانیت چه نسبتی دارد؟بدون ایمان اصلاً عقلانیت وجود ندارد، دلیل آن نیز این است که بدون اخلاق ایمان وجود ندارد و اخلاق از ایمان به وجود می‌آید، یعنی اگر جامعه‌ای اخلاق نداشته باشد، عقلانیت ندارد و این اخلاق از ایمان به وجود می‌آید. دین جهان پدیداری به وجود می‌آورد، جهان پدیداری نظام معنایی به وجود می‌آورد و نظام معنایی همان چیزی است که ما به آن می‌گوییم ایمان را به وجود می‌آورد.

 

شگفتی کارشناسان نظامی غرب از موشک ‌هایپرسونیک فتاح

روزنامه کيهان:نیروی هوافضای سپاه پاسداران طی روزهای گذشته، یک موشک بالستیک را با نام «فتاح» رونمایی کرد، این جدیدترین سلاح ساخته شده توسط نیروی هوافضای سپاه و اولین موشک با قابلیت‌ هایپرسونیک در ایران است که بُردی معادل 1400 کیلومتر و سرعتی بین 13 تا 15 ماخ دارد.جمهوری اسلامی ایران و به‌ویژه یگان موشکی سپاه در سال‌های اخیر و پس از دستیابی به بُرد 2000 کیلومتر، بیشترین تمرکز خود را بر روی افزایش قابلیت موشک‌ها به منظور عبور از سامانه‌های دفاع موشکی کرده است که این موشک جدید، جهش بزرگی در این مسیر است.سرجنگی موشک فتاح از یک پیشران کروی سوخت جامد با نازل متحرک برخوردار است که توان کنترل تراست خروجی و فرمان‌دهی به آن برای حرکت در جهات مختلف را می‌دهد. به این ترتیب سرجنگی موشک با بالک‌های کنترلی که بر روی آن تعبیه شده و همچنین موتور با فناوری نازل متحرک،‌ قابلیت اجرای مانور به طرفین،‌ مانورهای ارتفاعی و مانورهای مدور را پیدا کرده و این قابلیت در کنار سرعت‌ هایپرسونیک،‌ امکان رهگیری و مقابله سامانه‌های موشکی با آن را تقریبا غیر ممکن می‌سازد و این یک چالش بزرگ برای سامانه‌های پدافندی آمریکا و رژیم صهیونیستی خواهد بود چراکه در تهاجم احتمالی به سمت هدف (برای مثال رژیم صهیونیستی) موشک‌های ‌هایپرسونیک در موج اول حمله، با از بین بردن سپرهای موشکی دشمن، راه را برای پرتاب بی‌خطر دیگر موشک‌ها در موج‌های بعدی حمله، باز می‌کنند تا اهداف را بدون مزاحمت، مورد اصابت قرار دهند.برد 1400 کیلومتری موشک فتاح- که به گفته سردار حاجی زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه امکان افزایش آن نیز وجود دارد- آن را در دسته موشک‌های موسوم به «اسرائیل‌زن» ایران قرار می‌دهد که می‌توانند سرزمین‌های ‌اشغالی را به‌راحتی هدف قرار دهند.

 

سوت پایان حضور عادل در صداوسيما

روزنامه اعتماد:از همان روزي كه برنامه 90 تعطيل و شايعه شد حاكميت يا لااقل بخشي از آن با عادل فردوسي‌پور مشكل دارد، اين سوال مطرح بود كه پس چطور او در شبكه ورزش همچنان به عنوان تهيه‌كننده مشغول به كار است. در واقع به شكل واضح اين شبهه وجود داشت كه اگر مشكلي در اين سطح با فردوسي‌پور وجود دارد، صداوسيما چطور با او همكاري مي‌كند؟ اين سوال در چند ماه گذشته شكل پررنگ‌تري به خود گرفت. وقتي مواضع فردوسي‌پور در مورد اعتراضات شش‌ماهه دوم سال گذشته به مرور منتشر مي‌شد عموما دو نوع واكنش را برمي‌انگيخت. سوپرانقلابي‌ها از رييس سازمان صداوسيما مي‌پرسيدند چطور كسي كه پشت تريبون تجمع دانشگاه شريف شعار زن، زندگي، آزادي سر مي‌دهد هنوز در رسانه ملي است؟ و از آن طرف طيف راديكال معترضين هم به فردوسي‌پور خرده مي‌گرفتند كه اگر منتقد وضع موجود هستي لااقل ديگر در صداوسيما نباش! حال به نظر مي‌رسد هر دو طيف به خواسته خود رسيدند. جمعه شب و در پايان برنامه فوتبال 120 كه عادل تهيه‌كنندگي‌اش را برعهده داشت، مجري در خبري ناگهاني اعلام كرد اين آخرين قسمت برنامه فوتبال 120 است. به اين ترتيب برنامه‌اي كه از سال 1392 روي آنتن شبكه ورزش مي‌رفت در خرداد 1402 به پايان خود رسيد و رابطه عادل با صداوسيما به صورت كامل قطع شد. اتفاقي كه براي فوتبال 120 رخ داد چندان غيرمنتظره هم نبود. هم از اين لحاظ كه مردم عادت كرده‌اند شب بخوابند و صبح را با خبر تعطيلي يك برنامه يا ممنوع‌التصويري يك چهره سرشناس آغاز كنند و هم از اين منظر كه در تمام طول اين سال‌ها هميشه اين احتمال وجود داشت كه به هر نحوي عادل از شبكه ورزش هم جدا شود. همان موقعي كه علي فروغي، رييس شبكه سه گفت: فردوسي‌پور از «مدار» خارج شده. يا در چند ماه گذشته وقتي كم‌كم سانسور تصوير عادل در صداوسيما رسيد به صداي او و حتي در نقطه‌اي آوردن اسم او هم در تلويزيون ممنوع شد. به عنوان مثال در بازپخش سريال قديمي پژمان، جايي كه شخصيت اصلي سريال اسم فردوسي‌پور را بر زبان مي‌آورد، حذف شد.

 

توقف رشد قیمت د ر بازارهای دارایی

روزنامه تجارت: انتشار خبر توافق موقت ایران و آمریکا تأثیر خود را در فضای اقتصاد کلان کشور دست کم در شرایط کنونی گذاشته و به نظر می‌رسد روند کنونی نرخ‌های ارز و سکه و طلا با انتشار خبر توافق موقت ایران و آمریکا دستخوش تغییری معنادار در جهت کاهش شده و در کوتاه‌مدت دست کم ادامه‌دار خواهد بود.به گزارش «تجارت»، طی روزهای گذشته اخبار ضد و نقیضی در فضای سیاسی کشور منتشر شده که تغییر معنادار نرخ‌‌های ارز و سکه و طلا در جهت کاهش را کلید زده است. خبر توافق موقت ایران مبنی بر کاهش تحریم‌های آمریکا و نیز آزادسازی 24 میلیارد دلار از ارزهای مسدودی ایران در ازای کاهش سطح غنی‌سازی اورانیوم در حالی منتشر شده که مقامات آمریکایی از جمله وزیر خارجه این کشور این اخبار را تکذیب کردند. پیش از این نیز روزنامه‌های اسرائیلی خبر توافق موقت ایران و آمریکا را گزارش و رویترز نیز از مذاکرات رابرت مالی با سفیر ایران در سازمان ملل خبر داده بود.خبر دیگری که منتشر شده نامه 35 نفر از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا به تروئیکای اروپایی بود که از آنها خواسته شده مکانیسم ماشه را به دلیل افزایش سطح غنی‌سازی ایران کلید بزنند اما به نظر ‌رسد که خوشبینی ناشی از توافق موقت بر وزن سیاسی این نامه چربیده و نرخ‌ها در کشور نیز به آن واکنش نشان داده‌اند و نه فقط ارز و طلا و سکه بلکه بازارهای دیگر از جمله خودرو و مسکن نیز از آن تاثیر پذیرفته‌اند.

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.