طی اقدامی توهینآمیز یک جوان عراقی شهروند سوئد به نام سالوان مومیکا با مجوز پلیس سوئد اقدام به هتک حرمت قرآن کریم، پاره کردن صفحات و سوزاندن آنها خارج از مسجد جامع استکهلم کرد. هتک حرمت به ساحت مقدس قرآن کریم همزمان با عید قربان با واکنش مسلمانان در اقصی نقاط جهان همراه بود.
طی اقدامی توهینآمیز یک جوان عراقی شهروند سوئد به نام سالوان مومیکا با مجوز پلیس سوئد اقدام به هتک حرمت قرآن کریم، پاره کردن صفحات و سوزاندن آنها خارج از مسجد جامع استکهلم کرد.
هتک حرمت به ساحت مقدس قرآن کریم همزمان با عید قربان با واکنش مسلمانان در اقصی نقاط جهان همراه بود.
مقتدی صدر در واکنش به این اقدام موهن خواستار برپایی تظاهرات گسترده، اخراج سفیر سوئد و قطع ارتباط با این کشور شد. مسلمانان عراق نیز در اعتراض وارد سفارت سوئد در بغداد شده و شعار سر دادند.
مراکش نیز در اعتراض به این رخداد سفیر سوئد در این کشور را فراخوانده و تظاهراتی نسبت به این اقدام توهینآمیز به راه افتاد. علمای جهان اسلام از جمله در دانشگاه الازهر نیز نسبت به هتک حرمت قرآن کریم واکنش نشان داده و گفتند این سوزاندن «یک نسخه» از قرآن کریم بوده است، و نه خود قرآن و قرآن در پناه الله حفظ میشود.
دفتر آیتالله سیستانی نیز طی نامهای به دبیرکل سازمان ملل ضمن محکوم کردن این هتک حرمت، از سازمان ملل خواست تا گامهای کارآمدی به منظور جلوگیری از تکرار چنین رخدادهایی بر دارد.
ایران نیز همانند اغلب کشورهای اسلامی از جمله عربستان، یمن و لبنان نسبت به این حوادث واکنش نشان داده و آن را به شدت محکوم کرد. ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با انتشار بیانیهای هتک حرمت به قرآن کریم در سوئد را «مصداقی از خشونتگرایی و نفرتپراکنی و مغایر با ارزشهای اصیل حقوق بشر» دانست.
ولادیمیر پوتین نیز در دیدار خود از مسجد جامع جمهوری داغستان به مناسبت عید قربان ضمن دریافت یک جلد کلامالله مجید به عنوان هدیه در واکنش به این حادثه گفت: «قرآن برای مسلمانان مقدس بوده و برای پیروان دیگر ادیان نیز مقدس بوده و باید باشد. میدانیم که دیگر کشورها متفاوت عمل کرده و به احساسات مذهبی مردم احترام نمیگذارند. آنها میگویند این جرم نیست. در حالی که در کشور ما این جرم است.»
هتک حرمت به ساحت مقدس قرآن کریم واکنش شدید ترکیه را به همراه داشته و حاکان فیردان، وزیر امور خارجه ترکیه، در توییتی نوشت: «صدور مجوز برای چنین اقداماتی به بهانه آزادی بیان غیرقابل قبول است. چشم بستن بر روی چنین اقدامات شرورانهای همدستی با آنهاست.»
موضع ترکیه نسبت به این اقدام توهینآمیز بسیار مهم است زیرا مانعی دیگر در برابر موافقت ترکیه با ملحق شدن سوئد به ناتو خواهد بود. ترکیه به دلیل حمایت سوئد از حزب کارگران کردستان که حزبی جداییطلب بوده و به مبارزه مسلحانه علیه حکومت مرکزی ترکیه دست زدهاند تا کنون با ملحق شدن سوئد به ناتو مخالفت کردهاست.
گزارش: مهرناز الماسی
تدوینگر: عسل اصفهانی