خبرنگاران چشم بیدار جامعه هستند

راضیه عالیشوندی
رئیس حوزه ریاست و معاون امور بین الملل و حقوق بشر دوستانه جمعیت هلال احمر
اکنون که تقویم دوباره به 17 مرداد سالروز شهادت محمودصارمی و روز خبرنگار رسید. بنا دارم تبریک روز خبرنگار را به این یادداشت گره بزنم. تصمیم گرفتم با پرهیز از آنچه مسئولیت اجتماعی رسانه‌ها خوانده می‌شود و به کنارگذاشتن انتظارات ما از رسانه‌ها و خبرنگاران حوزه امداد و نجات، به قصد تشکر و با کمال خضوع، رویکرد هلال احمر را در همکاری با رسانه‌ها مرور کنم تا به خبرنگاران این حوزه بگویم آن‌جا که پاسخگوی خوبی بودیم از در وظیفه بود و آنجا که جریان شفاف تبادل اطلاعات کدر شد از روی کوتاهی و تعمد نبود.

شما خبرنگاران چشم بیدار جامعه هستید. معنای این جمله چیست؟ آن روز که زندگی روزمره، محافظه‌کاری، مصلحت‌اندیشی و گاهی بهره‌مندی از فواید نظم موجود در داخل نهادهای یک جامعه، دیگران را به چشم‌پوشی از مشکلات می‌کشد و به مسلخ ناامیدی می‌برد؛  شما خبرنگاران هستید که با چشمانی بیدار، شجاعت در قلم و صراحت در لهجه، به نیت اصلاح و تعالی دست به کار می‌شوید تا احوال اجتماع را احسن الحال کنید. شما در روزهای آرامش نیز همچون روزهای سخت حادثه، برمی‌خیزید تا بذر امید را از قعر ناامیدی بیرون کشید و نشانه‌ای باشید برای کلام خدا که از «ن و القلم و ما یسطرون» گفته است.شما در روزهای آرامش نیز بیکار ننشسته‌اید و در اطلاع‌رسانی و افزایش آمادگی مواجهه مردم با بحران، نقش موثری را بازی می‌کنید.


در مقابل ما مدیران امروز جمعیت هلال احمر تلاش کرده‌ایم؛ جریان شفاف اطلاعات را با صداقت و سرعت عمل بین شما و خودمان برقرار کنیم. چراکه به دو نکته آگاهیم. اول اینکه شما  نفوذی غیر مستقیم در برساخت‌های  اجتماعی و فرهنگی جامعه دارید و این ظرفیت بزرگی برای بزرگترین سازمان مردمی ایران تلقی می‌شود. از این نظر که هلال احمر از خود مردم تشکیل شده تا به مردم آسیب‌دیده خدمت کند و شما ضامن پشتوانه مردمی این جمعیت خواهید بود. دوم اینکه چشمان شما فرآیند حرکت متعالی هلال احمر را از بالا و البته زوایای گوناگون می‌بیند. این بهترین مصالح برای اصلاح امور است و موجب شتاب در پیشرفت خواهد بود.
هر سازمان، وقتی موفق‌تر است که خبرنگاران حوزه عملکرد و ماموریت‌های آن سازمان، فعال، پرسشگر، کنجکاو و جسور باشند.
ما امروز بیش از هر زمان دیگری به مشارکت و تعامل سازنده شما نیازمندیم. آنچه که امروز ممکن است گریبان ما و این سرزمین را بگیرد؛ بحران «درهم تنیدگی حوادث و سوانح» است. تغییرات اقلیمی تاثیرات نامطلوبی بر شدت، تکثر و همزمانی حوادث می‌گذارد و به بحران‌های انسانی مختلفی دامن خواهد زد. توان عملیاتی هلال احمر در پاسخ به این بحران‌ها به هر میزان که افزایش یابد، بدون پشتوانه مردم ناکافی است. آنچه که می‌تواند سازماندهی حمایت مردمی را در هنگام حوادث و سوانح و شاخص تاب‌آوری و سازگاری با بحران را در میان جامعه افزایش دهد؛ در قلم شما جاری است.
 ما همواره تلاش می‌کنیم در انجام وظایف خود نسبت به جامعه خبری کشور کوتاهی نکنیم. باور داریم که توجه به استقلال و آزادی خبرنگاران می‌تواند بیش از هر عامل دیگری مصلحت و احترام سازمان‌ها را ضمانت کند.
در پایان امیدوارم با باوری مستحکم در راه تسکین آلام بشری و ساختن دنیایی پر از صلح و آرامش در جهت تحقق اهداف جمهوری اسلامی ایران گام برداریم.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.