مخبر: حجم تبادلات تجاری ایران و عراق تا ۳۰میلیارد یورو قابل افزایش است
عملیات اجرایی راه آهن شلمچه_ بصره با حضور معاون اول رئیس جمهوری و نخست وزیر عراق آغاز شد
عملیات اجرایی راه آهن شلمچه بصره صبح امروز در مراسمی با حضور محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری ایران و محمد شیاع السودانی، نخستوزیر عراق در نقطه صفر مرزی آغاز شد.
به گزارش شهروند آنلاین از پایگاه اطلاعرسانی معاون اول رئیس جمهوری، محمد مخبر پس از استقبال رسمی از سوی نخستوزیر عراق، در این مراسم ضمن ابلاغ سلام رئیس جمهوری اسلامی ایران به عبداللطیف رشید رئیس جمهوری عراق و همچنین تسلیت ایام اربعین حسینی، اظهار داشت: افتخار ما این است که مراسم پیادهروی اربعین، بزرگترین رویداد جهانی است که در آن بیش از ۲۰ میلیون نفر از سراسر جهان با عشق و اخلاص، همدلی و همراهی، همگام و همهدف، به سوی حرم حضرت اباعبدالله الحسین (ع) راهپیمایی میکنند. این یک رویداد تمدنساز است و انشاءالله مقدم ظهور امام زمان (عج) را فراهم کند.
او از دولت و ملت عراق، برای میزبانی بینظیر، سخاوتمندانه و گسترده این مراسم که بهترین خدمات را به زائران ارائه میکنند، تشکر و قدردانی کرد و افزود: شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس نماد وحدت، دوستی و برادری دو ملت ایران و عراق بوده و امنیت را به مردم دو کشور هدیه کردند.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به پروژه راهبردی راه آهن شلمچه _بصره، تاکید کرد: امروز در این مکان جمع شدهایم تا شاهد آغاز به کار یکی از مهمترین پروژههای مشترک و تحولساز بین ایران و عراق باشیم که تمام منطقه را تحت تاثیر قرار میدهد. از اینکه امروز توفیق یافتم به همراه جناب آقای السودانی نخستوزیر محترم عراق، اتصال راه آهن دو کشور را در این نقطه آغاز کنیم و زیرساخت ریلی را برای گسترش تجارت و همکاریهای اقتصادی توسعه دهیم ابراز خرسندی میکنم.
او افزود: ملتهای ایران و عراق از روابط بسیار مناسب تاریخی، تمدنی و دینی برخوردارند؛ اما حجم تجارت کنونی دو کشور در حال حاضر در سطح مورد انتظار طرفین نیست. در حال حاضر، حجم تجارت بین دو کشور حدود ۱۱میلیارد یورو در سال است که در صورت رفع موانع، رسیدن به حجم ۳۰ میلیارد یورو در سال، کاملاً قابل دستیابی است. از سوی دیگر، فعال شدن این روند، دسترسی یکسره عراق را به کشورهای همسایه ایران، اعم از قفقاز و آسیای میانه، تضمین میکند.
مخبر اظهار داشت: تکمیل راه آهن شلمچه به بصره در حقیقت طرح اتصال حرمین است که خط مستقیم انتقال زائران اهل بیت (علیهم السلام) از عتبات عالیات و نجف اشرف تا آستان قدس رضوی و بالعکس را فراهم میسازد.
مخبر با اعلام آمادگی ایران برای سرمایهگذاری و همکاری مشترک در حوزههای نفت، گاز، پالایشگاه، پتروشیمی و همچنین احداث نیروگاه و شبکههای انتقال و توزیع به منظور کاهش تلفات برق و همچنین حوزههای زیست محیطی، کشاورزی و حمل و نقل برونشهری، جادهای و ریلی، اظهار داشت: ایران و عراق، نقش منحصر به فردی در راهبردهای بینالمللی حوزه ترانزیت و انرژی دارند و توسعه این همکاریها در منطقه میتواند برای هر دو کشور مزایای گستردهای داشته باشد.
او اظهار امیدواری کرد با پیگیری و تلاش مسئولین دو کشور، تفاهمات فیمابین، هر چه سریعتر به قراردادهای اجرایی و عملیاتی تبدیل شود و این مسیر ارتباطی نیز در سریع ترین زمان ممکن به سرانجام برسد.
مخبر: روانسازی ورود و خروج از مرزها افزایش فوق العادهای یافته است
همچنین معاون اول رئیس جمهوری ایران و نخستوزیر عراق از پایانه مرزی شلمچه بازدید و ضمن گفتوگو با زائران عبوری از مرز ایران به سمت عراق، نحوه خدماترسانی به آنها را مورد بررسی قرار دادند.
در این بازدید که پس از آغاز بکار رسمی عملیات اجرایی قطار شلمچه بصره صورت گرفت،محمد مخبر از تلاشهای دولت و ملت عراق در میزبانی از زائران ایرانی و خصوصا همراهی دولت این کشور در روانسازی عبور و مرور از مرز تقدیر و اظهار امیدواری کرد در مسیر بازگشت نیز زائران با کمترین مشکل به خانه بازگردند.
معاون اول رئیس جمهوری پس از این بازدید و خداحافظی با نخستوزیر عراق، در مرکز پایش مرزی پایانه شلمچه با حضور وزیر راه و شهرسازی، استاندار خوزستان و سایر نمایندگان دستگاههای مربوطه به بررسی وضعیت خدماتدهی به زائران در پایانههای استان خوزستان پرداخت.
مخبر در این جلسه با اشاره به آسیبشناسی مشکلات اربعین در سال گذشته و برنامهریزی که برای رفع این کاستیها انجام شده، گفت: سال گذشته مردم با صفهای چند کیلومتری، معطلی و برخی کمبودها در پایانههای مرزی مواجه بودند که دولت امسال با پیگیری شخص رئیس جمهوری بر این مسائل تمرکز جدی کرد و اقدامات اساسی و کارهای فوق العادهای انجام و ظرف چهار ماه اقدامات اساسی برای تکمیل زیرساختها در پایانههای مرزی صورت گرفت.
او با یادآوری بازدیدهای سال گذشته خود از پایانههای مرزی اظهار داشت: سال گذشته در بازدیدهایی که انجام شد شاهد برخی گلایهها و نارضایتی مردم و زائران بودم اما امسال با اقدامات بزرگ جمعی که با محوریت ستاد مرکزی اربعین و با مشارکت و همراهی همه دستگاهها، نهادها و گروههای مردمی و جهادی صورت گرفت شاهد بهبود خدمات و رفع مسائل و نواقص سال گذشته هستیم.
معاون اول رئيس جمهوری همچنین با اشاره به حضور و پیگیری مستمر وزیر کشور و وزیر راه و شهرسازی برای نظارت بر خدمترسانی به زائران، خاطرنشان کرد: روحیه جهادی یکی از ویژگیهای مثبت اعضای دولت است و وقتی ماموریتی به آنها سپرده میشود با جدیت و از خودگذشتگی پای کار میآیند.
او مردممحور بودن را از دیگر ویژگیهای دولت سیزدهم برشمرد و افزود: دولت در اکثر طرح ها و برنامههای خود به مردم و گروههای مردمی و جهادی اتکاء میکند و نتیجه این شده است که امروز در بازدیدها و دیدار با مردم و زائران گلایه و نارضایتی مشاهده نشد و در قسمت کنترل گذرنامه نیز مردم از سرعت انجام کارها رضایت کامل داشتند.
معاون اول رئيس جمهوری با قدردانی از مردم و دولت عراق بخاطر همراهی و تعامل مناسب در پایانههای مرزی بخصوص در موضوع احراز هویت و کنترل گذرنامه زائرین و پذيرفتن مهر جمهوری اسلامی در ورود به خاک عراق، تصریح کرد: در موضوع ارز نیز همکاری دو دولت ایران و عراق اتفاق بسیار خوبی بود و در بخش بهداشت و درمان نیز امسال شاهد برنامهریزی و عملکرد مطلوبی از سوی دستگاههای مربوطه هستیم.
مخبر در ادامه از همکاری دستگاههایی که برای اعزام اتوبوس و تامین ناوگان حمل و نقل زائرین همکاری داشتهاند، قدردانی کرد و گفت: لازم است پیگیریها و نظارتها بر روند حمل و نقل تا زمان بازگشت کامل زائرین به کشور استمرار داشته باشد و با توجه به اینکه پس از روز اربعین موکبهای عراقی به فعالیت خود پایان میدهند، موکبهای ایرانی باید به ارائه خدمات خود تا زمان بازگشت زوار ایرانی به کشور ادامه دهند و تا چند روز پس از اربعین نیز فعالیت داشته باشند تا مردم با مشکل مواجه نشوند.
معاون اول رئيس جمهوری با اشاره به مذاکره امروز خود با نخستوزیر عراق در خصوص حمل و نقل زائرین، خاطرنشان کرد: در دیدار امروز به نخستوزیر عراق تاکید کردم که برای تامین ناوگان حمل و نقل و بازگشت زائران ایرانی کمکهای لازم را انجام دهند که ایشان گفت همین امروز دستورات لازم را در این خصوص صادر خواهد کرد./
انتهای پیام