دوگانگی در قبال محصولات تراریخته
چرا کشت محصولات تراریخته باید ممنوع باشد و سالانه ۵ میلیارد دلار صرف خرید این محصولات شود؟
رئیس انجمن بیوتکنولوژی گفت: وقتی سالانه ۵ میلیارد دلار محصول تراریخته وارد میکنیم، چرا در الحاقیه ماده ۳۴ لایحه هفتم توسعه، کشت این محصولات باید ممنوع باشد؟
به گزارش شهروند آنلاین، بر اساس بند الحاقی (۲) ماده ۳۴ لایحه برنامه هفتم توسعه، کشت هر گونه محصول تراریخته اعم از تولید داخلی و فراسرزمینی ممنوع است. این ماده در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۱۶مهر) و در ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان با ماده (۳۴) و بند الحاقی (۱) آن موافقت کردند و بند الحاقی (۲) با نظر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برای رفع ابهام به کمیسیون ارجاع شد.
سیروس زینلی امروز در حاشیه پنجمین همایش بینالمللی و سیزدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی در این مورد اظهار داشت: در صورتی که این الحاقیه مصوب میشد، به شدت علیه منافع ملی و حامی واردات محصولات مبتنی تراریخته بود.
رئیس انجمن بیوتکنولوژی تاکید کرد: تلاش ما این است که بگوییم با تصویب این الحاقیه جلوی تولید داخل گرفته میشود؛ ولی تداوم واردات محصولات کشاورزی مبتنی بر بیوتکنولوژی را داریم.
او یادآور شد: سالانه ۵ میلیارد دلار محصولات خارجی تراریخته به کشور وارد میکنیم که از ۲۰ سال قبل ادامه دارد و کسی نگران این حجم از واردات نیست؛ ولی به محض مطرح شدن تولید داخل محصولات بیوتکنولوژی در کشور نگران میشویم.
زینلی با طرح این سوال که چه قدرتی در پشت این مساله وجود دارد، گفت: میبینیم یک کار خلاف منافع ملی، با اصرار برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب میرسد. خوشبختانه با مذاکرات صورت گرفته با مجلس و بیانیهای که انجمن بیوتکنولوژی منتشر کرد، جلوی تصویب این الحاقیه گرفته و به کمیسیون تلفیق ارجاع شد.
او تاکید کرد: در کمیسیون حاضر خواهیم شد و توضیحات خود را ارائه میدهیم. زمانی میتوانیم اعلام کنیم نباید محصولات تراریخته تولید شود که به واردات این محصولات نیاز نداشته باشیم، ولی وقتی ۵ میلیارد دلار واردات محصولات تراریخته داریم و تمام سویا و کنجاله وارداتی است؛ چرا باید جلوی تولید داخلی محصولات تراریخته گرفته شود.
زینلی تاکید کرد: در این الحاقیه ذکر شده بود که محققان ایرانی در فراسرزمینی نیز اجازه کشت محصولات تراریخته را ندارند که منطق آن را نمیدانیم.
او یادآور شد: اگر پیشنهاد دهندگان تاکید داشتند که نباید محصولات تراریخته وارد و در داخل هم کشت شود، قابل پذیرش بود، ولی چندین سال است محصولات تراریخته وارد میشود و هر سال میزان واردات این محصولات افزایش یافته است./ایرنا
انتهای پیام