ایران سومین تولیدکننده نفت اوپک شد

تولید نفت ایران به سه میلیون و صادرات آن به 1.5 میلیون بشکه در روز رسید

آمار منتشره در گزارش اکتبر اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می دهد ایران با تولید روزانه حدود سه میلیون بشکه نفت خام امارات متحده عربی را در این زمینه پشت سر گذاشته و به سومین تولیدکننده بزرگ عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) شده است.

به گزارش شهروندآنلاین، طبق آمار گزارش «دورنمای کوتاه مدت انرژی» اداره اطلاعات انرژی آمریکا، میانگین تولید نفت ایران در سه ماهه سوم سال میلادی جاری، به دو میلیون و 930 هزار بشکه نفت خام در روز رسیده و کشورمان پس از عربستان سعودی با تولید 8 میلیون و 990 هزار بشکه در روز و عراق با تولید 4 میلیون و 290 هزار بشکه نفت خام در روز، در رتبه سوم بزرگترین تولیدکننده اوپک قرار گرفته است.

پس از ایران، امارات عربی متحده با تولید ۲.۹۱ میلیون بشکه در روز ، رتبه چهارم و کویت با تولید ۲.۵۵ میلیون بشکه در روز در رتبه پنجم قرار دارند.

بر اساس این گزارش، کشورهای نیجریه با یک میلیون و 210 هزار بشکه، آنگولا با یک میلیون و 140 هزار بشکه، لیبی با یک میلیون و 130 هزار بشکه، الجرایز با 950 هزار بشکه و ونزوئلا با تولید روزانه 770 هزار بشکه نفت خام در رده های ششم تا دهم اوپک جای دارند.

پس از آنها، کنگو با 260 هزار بشکه، گابن 200 هزار بشکه و گینه استوایی 60 هزار بشکه در روز ، کمترین میزان تولید نفت را در میان اعضای اوپک به خود اختصاص داده اند.

این در حالی است که بنا بر آمار منابع ثانویه اوپک، تولید نفت ایران با ۱۵ هزار بشکه در روز افزایش در سپتامبر، به ۳.۰۵۸ میلیون بشکه در روز رسید.

تامل در گزارشر اداره اطلاعات انرژی امریکا نیز نشان می دهد در حالی که تولید نفت ایران در سه ماهه اول تا چهارم سال 2022 میلادی بین دو میلیون و 530 هزار تا دو میلیون و 560 هزار بشکه در روز بوده، این رقم در سه ماهه اول سال جاری میلادی به دو میلیون و 60 هزار بشکه، سه ماهه دوم به دو میلیون و 740 هزار بشکه و سه ماهه سوم به دو میلیون و 930 هزار بشکه در روز رسیده است.

آمار شرکت‌های مشاوره FGE و ورتکسا نیز حکایت از آن دارد که حدود نیمی از تولید نفت ایران صادر می شود و صادرات نفت ایران اکنون به حدود 1.5 میلیون بشکه در روز رسیده که بالاترین میزان در چهار سال اخیر است. مقصد بیش از ۸۰ درصد نفت خام صادراتی ایران نیز چین اعلام شده است.

جدیدترین آمار شرکت کپلر، صادرات نفت خام و میعانات ایران در اکتبر را  یک میلیون و 812 هزار بشکه در روز برآورد کرده که بالاترین میزان از سال ۲۰۱۹ است. بخشی از این رشد تحت تاثیر فروش ذخایر نفت شناور بوده که سطح آنها کاهش قابل ملاحظه ای نسبت به گذشته پیدا کرده است.

پیشنهاد نفتی چین به ونزوئلا

در همین حال، منابع خبری گزارش دادند شرکت پتروچاینای چین خرید ماهانه هشت میلیون بشکه نفت خام از ونزوئلا را به شرکت نفت دولتی این کشور امریکای جنوبی پیشنهاد کرده و امیدوار است تجارتی را که چهار سال پیش به دلیل تحریم‌های آمریکا متوقف شده بود، از سر بگیرد.

به گزارش ایسنا، وزارت خزانه داری آمریکا در اکتبر، این تحریم‌ها را موقتا لغو کرد و زمینه را برای از سرگیری صادرات نفت خام، گاز و سوخت ونزوئلا به بهترین مشتریانش هموار کرد. واشنگتن اعلام کرد این فرصت شش ماهه، به استقبال دولت ونزوئلا از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری عادلانه و آزاد در سال آینده، مشروط است.

منابع آگاه گفته اند: شرکت پتروچاینا که دومین پالایشگر بزرگ نفت در چین است، پیشنهاد پرداخت یوان برای حدود ۲۶۵ هزار بشکه در روز نفت ونزوئلا را از طریق سرمایه گذاری مشترک خود به شرکت نفت دولتی ونزوئلا داده است.

یک منبع نزدیک به پتروچاینا گفت: آنها روی این پیشنهاد کار می‌کنند. این شرکت قبل از تحریم‌ها، ماهانه تا شش محموله دو میلیون بشکه ای نفت ونزوئلا را خریداری می کرد.

به دنبال تحریم‌های آمریکا، دولت چین خواستار لغو کامل تحریم‌ها علیه ونزوئلا شد و نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا هم سپتامبر در راس یک هیئت بزرگ به چین سفر کرد تا تجارت دوجانبه را با تاکید زیاد بر احیای تجارت مستقیم انرژی آغاز کند.

بر اساس گزارش رویترز، طبق اسناد شرکت دولتی نفت ونزوئلا و ردیابی نفت‌کش‌ها، صادرات نفت ونزوئلا به چین در سال میلادی جاری، به طور مستقیم و غیرمستقیم، به طور متوسط ۴۳۰ هزار بشکه در روز بوده است.

کاهش تولید نفت روسیه

از سوی دیگر، وزارت انرژی روسیه اعلام کرد که انتظار دارد صادرات نفت خام و فرآورده‌های نفتی این کشور در نوامبر، بیش از ۳۰۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با میانگین سطح صادرات در فاصله ماه مه تا ژوئن، کاهش پیدا کند.

به گزارش ایسنا، این وزارتخانه اعلام کرد روسیه به مشارکت کامل در تلاش‌های داوطلبانه گروه اوپک پلاس برای ایجاد ثبات در بازار انرژی ادامه می‌دهد.

عربستان سعودی و روسیه توافق کرده‌اند که تا پایان سال ۲۰۲۳، به کاهش داوطلبانه تولید اضافی نفت به میزان مجموع ۱.۳ میلیون بشکه نفت در روز معادل بیش از یک درصد تقاضای جهانی، ادامه دهند.

الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه، ماه گذشته برای اولین بار اشاره کرد که فرآورده‌های نفتی، جزو محدودیت صادرات نفت این کشور به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز است.

بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران پیش بینی می‌کنند عربستان سعودی احتمالا در روزهای آینده، تمدید کاهش داوطلبانه تولید نفت خود به میزان یک میلیون بشکه در روز برای دسامبر را تایید خواهد کرد.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.