آتش بيار معركه، نفت و غذاي تركيه
شهروندان و دانشجويان تهراني عليه همكاري تركيه با اسرائيل تجمع كردند
شماري از شهروندان تهرانی و دانشجویان در اعتراض به صادرات سوخت و کالا به رژیم صهیونیستی عصر امروز پنجشنبه – ۱۸ آبان – در مقابل سفارت ترکیه در تهران اجتماع کردند.
به گزارش ايرنا، در این تجمع که مقابل ساختمان سفارت ترکیه در چهارراه استانبول برگزار شد و گروهی از دانشجویان نیز در آن حضور داشتند، شركت كنندگان در اعتراض به صادرات ارزاق و نفت ترکیه به رژیم صهیونیستی، شعارهای ضدصهیونیستی سر دادند.
در این اجتماع مردم و دانشجویان با سردادن شعار «الله اکبر ، الله اکبر»، «مرگ بر اسراییل» ، «مرگ بر آمریکا» و «قاتل این معرکه، نفت توئه ترکیه»، «آتش بیار معرکه، نفت و غذای ترکیه»، «بشکه های نفت شما، شریک خون بچه ها» و «نه سازش و نه حرفی، فقط تحریم نفتی» اعتراض خود را به حمایت دولت ترکیه از رژیم صهیونیستی از طريق صادرات سوخت و کالا اعلام کردند.
بر اساس دادههای Trading Economics، در سال ۲۰۲۲ تركيه با ۵.۷۰ میلیارد دلار، پس از چین (با ۱۳.۱۵ میلیارد دلار)، امريكا (با ۹.۶۶ میلیارد دلار)، آلمان (با ۷.۰۸ میلیارد دلار )و سوئیس (با ۶.۰۹ میلیارد دلار )پنجمين صادركننده كالا به رژيم صهيونيستي بوده است.
براساس آمارها، ترکیه همچنين در ۱۰ سال گذشته نزدیک به ۱۱ میلیارد لیتر سوخت به ارزش پنج ميليارد دلار که بیشتر آن را گازوئیل تشکیل میدهد، از رژيم صهيونيستي خريداري كرده است.
ديدار رئيسي و اردوغان در تاشكند
در همين حال، روسای جمهوري ایران و ترکیه امروز پنجشنبه در حاشیه اجلاس سران سازمان همكاري اقتصادي( اکو) در ازبکستان با يكديگر ديدار و بر لزوم اتخاذ تصمیمات عملی و اثربخش در اجلاس پيش روي سران کشورهای اسلامی در ریاض در مورد جنگ غزه تاکید کردند.
به گزارش ايرنا، «سيدابراهيم رئيسي» و «رجب طيب اردوغان» در اين ديدار گفتند: بمباران غزه باید فورا متوقف و محاصره غزه رفع شود.
رئیس جمهور اسلامي ايران، مسئله فلسطین و جنایات هولناک رژیم غاصب صهیونیستی در غزه را مهمترین دغدغه امروز دو کشور و بلکه جهان اسلام و بشریت دانست و ضمن تقدیر از مواضع حمایتگرانه رئیس جمهور ترکیه از مردم غزه تصریح کرد: معتقدیم در شرایط فعلی باید فراتر از اعلام مواضع، گامهای عملی برای آتشبس فوری، رفع محاصره غزه و امدادرسانی به مردم مظلوم این منطقه صورت گیرد.
رئيسي در این دیدار روابط تهران و آنكارا را هم رو به گسترش توصیف کرد و بر فراهم بودن زمینه برای توسعه بیشتر روابط بهویژه در بخش تجاری و اقتصادی و ارتقای آن به سطوح بالاتر تاکید کرد.
وي بخش نفت و گاز را از جمله حوزههای همکاری مورد علاقه دو کشور دانست و با اشاره به ظرفیتهای بسیار خوب جمهوری اسلامی ایران در این زمینه ابراز امیدواری کرد در مقطع فعلی دو کشور گامهای موثرتری در این زمینه بردارند.
برنامه هاي رئيسي در ازبكستان
رئیس جمهور امروز به منظور شرکت در شانزدهمین اجلاس سازمان همکاری اقتصادی (اکو ) از تاجبكستان به ازبکستان سفر کرد. آیت الله رئیسی در بدو ورود در فرودگاه بینالمللی اسلام کریموف تاشکند مورد استقبال عبدالله عارفوف نخست وزیر این کشور قرار گرفت.
آیت الله رئیسی در اولین برنامه سفر خود به ازبكستان با شوکت میرضیائف دیدار کرد. رئیس جمهور در این دیدار ضمن ابراز رضایت از روند اجرایی شدن توافقات میان دو کشور به ویژه در بخش فناوري اطلاعات، تجارت، حمل و نقل و مسائل پولی و بانکی، بر ضرورت هدفگذاری و تلاش برای ارتقای بیشتر سطح همکاریها در حوزههای یاد شده تاکید کرد.
وي در ادامه توسعه تعاملات سیاسی و اقتصادی با کشورهای اسلامی، همسایه و همسو را از اولویتهای اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی عنوان کرد و با اشاره به اهمیت جایگاه سازمانهای منطقهای در زمینهسازی برای تسهیل روابط با کشورهای همسو، بهرهگیری از ظرفیت این سازمانها را در تقویت مناسبات و تعاملات فیمابین مورد تاکید قرار داد.
شوکت میرضیایف رئیس جمهور ازبکستان نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از میزبانی از دکتر رئیسی و هیئت عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران، بر ضرورت تقویت مناسبات و همکاریها میان ایران و ازبکستان تاکید و از افتتاح خانه نوآوری ایران در تاشکند تشکر کرد و آن را موجب آشنایی بیشتر فعالان اقتصادی این کشور با دستاوردها، ظرفیتها و تجربیات جمهوری اسلامی ایران دانست.
ديدار با رييس جمهوري آذربايجان
رئیس جمهور کشورمان پس از سخنرانی دراجلاس اکو با الهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجان نيز در حاشیه شانزدهمین اجلاس سازمان همکاری اقتصادی اکو در تاشکند دیدار و گفت وگو کرد.
رئیس جمهور در این دیدار با استقبال از رو به گسترش بودن روابط دو کشور و تاکید بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان از جمله قرهباغ، نسبت به صدور خدمات فنی-مهندسی و مشارکت در بازسازی این منطقه اعلام آمادگی کرد.
رئیسی ضمن ابراز خرسندی از توافق دو کشور برای رفع مشکلات منطقه، بر اراده جمهوری اسلامی ایران برای تکمیل هر چه سریعتر مسیر آغبند جهت اتصال جمهوری آذربایجان به نخجوان تاکید کرد و گفت: بهرغم خواست دشمنان روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان رو به گسترش است و توطئههای بدخواهان دو کشور با شکست مواجه شده است.
رئیس جمهور روابط ایران و جمهوری آذربایجان را فراتر از روابط سیاسی و همسایگی و مبتنی بر پیوند عمیق و ناگسستنی دو ملت توصیف و تصریح کرد: اراده ما نیز به عنوان مسئولین دو کشور بر گسترش و توسعه روابط فیمابین در حوزههای مختلف استوار است.
«الهام علیاف» رئیس جمهور آذربایجان نیز در این دیدار اراده مقامات دو کشور را در تحکیم و جان بخشیدن به روابط فیمابین بسیار حائز اهمیت دانست و ضمن تقدیر از مواضع دکتر رئیسی درباره حاکمیت دولت آذربایجان بر تمامیت ارضی این کشور، تفاهم و همکاریهای منطقهای ایران و آذربایجان را در جهت منافع دو کشور و دو ملت بسیار سودمند دانست.
رئیس جمهور آذربایجان تبادل هئیتهای دیپلماتیک میان ایران و آذربایجان را حاکی از رشد تصاعدی روابط و موجب تقویت تعاملات و مناسبات تهران-باکو عنوان کرد و گفت: تلاش برخی کشورهای بیگانه برای ایجاد اخلال در روابط دو کشور نتیجهای در بر نداشته و پس از این هم نخواهد داشت.
در این دیدار روسای جمهور ایران و آذربایجان بر تقویت همکاریهای ترانزیتی و انرژی و افزایش تعاملات در این بخشها تاکید کردند.
رئیسی و الهام علیاف همچنین تامین امنیت منطقه را تنها از طریق همکاریهای درون منطقهای میسر دانسته و هرگونه دخالت غرب را به ضرر کشورهای منطقه توصیف کردند.