واکنش ها به تعطیلی شبکه «من و تو»

مالکان تلویزیون فارسی‌زبان «من و تو» که یکی از شبکه‌های اصلی فعالیت بر ضد جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود، در اطلاعیه ای، از احتمال تعطیلی این شبکه معاند در نیمه‌ بهمن‌ماه امسال به دلیل کاهش درآمد و تبلیغات آن خبر دادند.

به گزارش شهروندآنلاین، کیوان و مرجان عباسی مالکان شبکه تلویزیونی «من وتو» امروز دوشنبه با بیان اینکه به احتمال قوی این شبکه تعطیل خواهد شد و این موضوع را با کارکنان خود نیز در میان گذاشته اند، در این اطلاعیه نوشته اند: «در صورتی که مجبور به پایان کار خود باشیم این اتفاق زودتر از آخرین روز ماه ژانویه سال آینده نخواهد افتاد».

اطلاعیه یادشده، به شرایط اقتصادی و کاهش‌ درآمدهای این شبکه اشاره کرده و افزوده است: «تداوم بی‌ثباتی سیاسی و نابسامانی اقتصادی در منطقه، ادامه این مدل تلویزیون تجاری را ناممکن کرد و ما را از رشد گسترش و درآمدزایی در این صنعت در حال تحول ناتوان ساخت. طی همه این سالها ایده‌های متفاوتی را برای کسب درآمد به کار بردیم اما متاسفانه تا به امروز هیچ یک نتیجه بخش نبوده‌اند».

شبکه تلویزیونی «من و تو» (تلویزیون منوتو) یکی از شبکه‌های اصلی فارسی‌زبان معاند نظام جمهوری اسلامی ایران بود و در سالهای اخیر به ویژه در جریان ناآرامی های و اغتشاشات پس از مرگ «مهسا امینی» تلاش فراوانی به عمل آورد تا کشور را به سوی بی ثباتی و ناآرامی سوق دهد.

من و تو که به عنوان یک شبکه تلویزیونی ماهواره ای خصوصی به زبان فارسی فعالیت می کند، هدف اصلی خود را سرگرمی عنوان کرده اما در عمل، در زمینه های سیاسی فعال بوده و بیش ار هر چیز، مبلغ خاندان پهلوی و اسلام ستیزی بوده است.

این شبکه در اکتبر 2010 ( 13 سال پیش) در لندن فعالیت خود را آغاز کرد و بیشتر برنامه هایش شامل پخش انواع مستند، فیلم، سریال و اخبار و گزارش هایی است که ارزشهای خانوادگی و اجتماعی جامعه ایران و نظام سیاسی حاکم بر آن را هدف گرفته است.

من و تو تاکنون حامیان مالی خود را معرفی نکرده و هرگز نام آنها فاش نشده است اما کارشناسان بر این باورند که بیشترین بودجه این شبکه ضد نظام جمهوری اسلامی از سوی دولت امریکا، عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی تامین می شود.

اعلام خبر تعطیلی این شبکه معاند بازتاب گسترده ای در رسانه ها داشته است.

خبرگزاری تسنیم در این باره نوشته است: شبکه منوتو که یکی از رسانه‌های جریان ضدایران است و به‌عنوان رسانه رپورتاژی سلطنت‌طلبان و بهائیت در ایران شناخته می‌شد. بعد از اغتشاشات سال گذشته که جبهه ضدایران با ناکامی روبه‌رو شدند، رسانه‌های ضدانقلاب با بحران اعتبار  و ریزش مخاطب روبه‌رو شدند. شبکه ایران‌اینترنشنال نیز که پیشتر از سوی سرمایه‌داران سعودی تأمین اعتبار می‌شد، مجبور شد با تغییر کارفرما به دامان صهیونیست‌ها کوچ کند.

همان‌طور که شبکه ایران‌اینترنشنال تلاش داشت تریبون دادن به گروهک‌های تروریستی و تجزیه‌طلب را عادی جلوه دهد، شبکه منوتو نیز در طول 14 سال فعالیت خود در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی سعی در قبح‌زدایی از رفتارهای غیراخلاقی و ضدارزشی داشت و تولیدات این شبکه عمدتاً بر این نوع نگاه متمرکز بود.

خبرگزاری فارس هم با تیتر «شبکه برانداز، براندازی شد؛ «من و تو» به پایان راه رسید»، در این باره نوشته است: «شبکه من‌وتو در ۲۸ اکتبر سال ۲۰۱۰ در لندن توسط کیوان و مرجان عباسی تاسیس شد. کیوان عباسی فرزند فریبرز عباسی یکی از بهائیان خارج نشین و از افراد تاثیرگذار تلویزیون پارسی در آمریکا است که بعدها به شبکه ضدایرانی صدای آمریکا پیوست.او در سال ۱۹۹۶ برای ادامه تحصیل به دانشگاه بنگوریون تلاویو رفت و همان‌جا با دختر فرهاد اسکندری از اساتید ایران شناسی دانشگاه حیفا آشنا شد.

مرجان اسکندری بعدها نامش را به مرجان عباسی تغییر داد. او بعد ها باعث آشنایی کیوان عباسی با رهام هارونی مسئول دفتر یهودیان ایرانی در لندن شد تا این آشنایی در نهایت باعث تاسیس شبکه من‌وتو شد.

شبکه‌ای که در 14 سال فعالیت خود علاوه بر استفاده از منابع مالی کلان لابی‌های صهیونیسم و همچنین منابع تصویری خارج شده از آرشیو صداوسیما توانست به برنامه‌سازی علیه ایران بپردازد و حالا مدیران آن در بیانیه‌ای 5 صفحه‌ای با ناامیدی از پایان کار این شبکه خبر داده‌اند. جایی که می‌نویسند«ما از امروز وارد مرحله مشورت و در میان گذاشتن موضوع با کارکنان تلویزیون شده‌ایم. می‌دانیم که این دوره برای کارمندان من و تو دوره‌ای سخت است و اطمینان حاصل کردن از برخورداری آن‌ها از همه حمایت‌های لازم برای ما در اولویت خواهد بود.»

اما روایت حمید بعیدی‌نژاد سفیر سابق ایران در لندن درباره پشت پرده حمایت مالی از شبکه «من و تو» نیز خواندنی است.

سفیر سابق ایران در لندن سال ۱۳۹۸ با انتشار یک سند مالی در صفحه توئیتر خود نوشته بود «شبکه «من و تو» از طریق تزریق اموال به غارت رفته ملت ایران توسط خانواده پهلوی اداره می‌شود به دستگاه تبلیغاتی آنها مبدل شده است».

در جنگ رسانه‌ای امروز شبکه «من و تو» یکی از حدود ۱۷ هزار شبکه ماهواره‌ای باز و بدون محدودیت در حال فعالیت است. شبکه‌ای که هرچند از ابتدای ژانویه ۲۰۲۴ بنابر ادعای مالکانش به تاریخ خواهد پیوست اما همین امروز ۳۸۰ کانال خاص موسیقی، ۲۵۲ کانال کودک و نوجوان و ۷۴ شبکه مد به زبان فارسی در حال فعالیت هستند که بیش از ۴۰ شبکه مشخصا اهداف سیاسی-اجتماعی را دنبال می‌کنند.

دکتر امید کبیری کارشناس و تحلیلگر رسانه در تحلیل رفتار مدیران شبکه «من و تو» می‌گوید که «نکته قابل تامل در اطلاعیه مدیران شبکه «من و تو» این است که چنین رفتاری پیش از این بارها و بارها از سوی شبکه‌های ورشکسته فارسی‌زبان خارج از کشور تکرار شده و هرگاه کفگیر این رسانه‌ها به ته دیگ خورده با روی آنتن بردن برنامه‌هایی به جمع‌آوری کمک مالی برای بقاء پرداخته‌اند.»

این کارشناس رسانه معتقد است که «موردی که با توجه به سبک و سیاق متفاوت مدیران این شبکه در برنامه‌سازی شاید اینگونه مطالبه پول را در کلاس خود نمی‌بینند و ترجیح داده‌اند با راه‌اندازی یک بازی احساسی، منابع مالی جدیدی برای خود تامین کنند.»

ایسنا با تیتر «احتمال تعطیلی «من و تو» تا ۳ ماه دیگر؛ پول نداریم!» به استقبال این خبر رفته و نوشته است: شبکه تلویزیونی «من و تو» (تلویزیون منوتو) یکی از شبکه‌های اصلی فارسی‌زبان معاند نظام جمهوری اسلامی ایران بود که در طول یکسال گذشته، تلاش زیادی برای اثرگذاری بر ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱ کرده بود.

پایگاه خبری روزپلاس هم نوشته است: پس از اعلام اسراییل مبنی بر کاهش بودجه تبلیغاتی برای صرف در امور نظامی، شبکه من‌وتو در اطلاعیه‌ای از پایان فعالیت خود تا دوماه آینده خبرداد. شبکه منوتو  یکی از رسانه‌های جریان ضد ایرانی است و به‌عنوان رسانه رپورتاژی سلطنت‌طلبان و بهائیت در ایران شناخته می‌شد.

پایگاه خبری رجانیوز هم نوشته است: «شبکه ماهواره‌ای منوتو که بخش وسیعی از منابع انسانی‌اش به شبکه ایران اینترنشنال رفته بودند و مزیت رقابتی‌اش را از دست داده بودند، با صدور اطلاعیه رسمی، از تعطیلی‌اش در-بهمن 1402- و بدین ترتیب صحنه را به دو شبکه ماهواره‌ای دیگر واگذار کرد.

بعد از اغتشاشات سال گذشته که جبهه ضد ایران با ناکامی روبه‌رو شدند، رسانه‌های ضد انقلاب با بحران اعتبار  و ریزش مخاطب روبه‌رو شدند. شبکه ایران‌اینترنشنال نیز که پیشتر از سوی سرمایه‌داران سعودی تأمین اعتبار می‌شد، مجبور شد با تغییر کارفرما به دامان صهیونیست‌ها کوچ کند. حالا پس از اعلام رژیم صهیونیستی بر کاهش بودجه تبلیغاتی برای صرف در امور نظامی، شبکه بهایی من‌وتو نیز از پایان فعالیت خود تا دوماه آینده خبرداد.
مدیران این شبکه اعلام نکردند، در طول این چهارده سال، درآمد شبکه‌شان از کجا تامین می‌شده که حالا بعد از این همه سال، به مشکل مالی برخورده‌اند! »
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.