مرکز کنترل امنیت شبکه فوریتهای بانکی (کاشف) وابسته به بانک مرکزی از شناسایی بیش از 20 هزار کارت بانکی فعال در حوزه قمار در سطح کشور خبر داد.
به گزارش شهروندآنلاین، «حسین قرایی گرکانی» امروز سه شنبه در مراسم رونمایی از نسخه جدید سایت شرکت کاشف در جمع خبرنگاران افزود: از مهرماه سال گذشته تا مهرماه امسال ۲۰ هزار و ۱۲۳ کارت بانکی فعال در حوزه قمار توسط «مرکز وسعت» شرکت کاشف شناسایی و اطلاعات آنها برای پیگیری های قضایی لازم به مراجع ذیربط اعلام شده است.
وی تصریح کرد: شرک کاشف در حوزه امنیت بانکی با شدت و جدیت در حال فعالیت است و در زمینه تنظیم مقررات، ارزیابی و اعتبارسنجی و رسیدگی به تهدیدها اقدامات ارزنده ای انجام داده است.
مدیرعامل کاشف در این زمینه از اجرای ۴۰ پروژه از سوی این شرکت در سال گذشته برای بانک مرکزی خبر داد.
وی گفت: ما آکادمی امنیت را هم برای بانک مرکزی راهاندازی کرده ایم و آموزشهایی در این حوزه به مسئولان و ذینفعان حوزه بانکی خواهیم داشت.
مرکز کنترل امنیت شبکه فوریتهای بانکی (کاشف) طبق مصوبه شورای پول و اعتبار در آذر 1391 از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران راه اندازی شده است و هدف آن ایجاد یک سپر امن برای شبکه بانکی کشور در برابر تهدیدات داخلی و خارجی فضای سایبری در نظام پرداخت و بانکداری الکترونیک است.
قرایی گفت: در یکسال گذشته با تلاش مدیران و همکاران کاشف، برنامه جدیدی را در راستای تحقق اهداف و انتظارات بانک مرکزی تدوین کردیم که شامل ارتقای حکمرانی امنیت اطلاعات، مدیریت مخاطرات و تطابقپذیری، ارتقای توانمندی شناسایی و پاسخگویی به تهدیدها و رخدادها، تقویت همکاریهای عملیاتی و تحلیل اطلاعات و درنهایت، تقویت اعتماد حاکمیت، ذینفعان و بازیگران حوزه بانکی است.
وی با اشاره به اینکه اخذ مجوز اپراتور امنیت و مرکزMSSP ، مجوز دانش بنیان شدن شرکت کاشف، مجوز انفورماتیک و مجوز آزمایشگاه ارزیابی امنیتی کاشف از افتای ریاست جمهوری گوشهای از اقداماتی است که طی یکسال گذشته در جهت ارتقای جایگاه کاشف در زیستبوم امنیت اطلاعات کشور صورت گرفته است، افزود: چشمانداز ما در کاشف، تبدیل شدن به معتمدترین مرجع و عامل پیشران در ارتقای امنیت، پایداری و تابآوری در زیستبوم تولید و تبادل اطلاعات بانکی است.
مدیرعامل شرکت کاشف همچنین طراحی، توسعه و پیاده سازی سامانه سرآمد از سوم دیماه سال 1401 و رونمایی از آن در اول آبان 1402، راه اندازی و عملیاتی کردن مدیریت آسیبپذیری در شبکه و سامانههای بانک مرکزی، شبکه پرداخت و شبکه صرافیها، انتشار نسخه جدید سامانه رادار و پیگیری منظم از بانکها برای ارتقای مرکز عملیات امنیت در داخل بانکها، راهاندازی فاز اول مرکز اشتراک گذاری و تحلیل اطلاعات بانکی (FS-ISAC) و همچنین ارتقای ماژول آسیب پذیری سامانه پیکار و هوشیار را از دیگر اقدامات این شرکت در یکسال اخیر برشمرد.
وی افزود: رویت آنی و دائم رخدادهای امنیتی زیرساخت بانکی و پرداخت (رادار) از دیگر اقدامات و ماموریتهای کاشف است که تاکنون در مجموع 3080 رخداد از 30 موسسه اعتباری تا روز پانزدهم مهرماه 1402 در سامانه رادار ثبت و رسیدگی شده است.
مدیرعامل کاشف با تاکید بر اینکه اپراتور امنیت برای اولین بار در کشور ایجاد شده است و شرکت کاشف در این حوزه فعالیت میکند، تشریح کرد: طبق ابلاغ بانک مرکزی در سال ۱۳۹۱ کاشف باید به عنوان مرکز کنترل سرویسهای بانکی فعالیت میکرد، اما بر اساس ابلاغ جدید بانک مرکزی و با نظر این نهاد، کاشف نقش رگولاتوری امنیتی را در حوزه بانکی ایفا میکند و بر امنیت کلیه سرویسهای بانکی نظارت دارد.