قحطي در غزه

در پایان ششمین هفته تجاوزهای رژیم صهیونیستی به غزه، تشدید بحران انسانی مهم‌ترین مسئله امروز فلسطینیان در این باریکه است و قحطي هم به جان ساكنان غزه افتاده است، به گونه اي كه سازمان ملل از انهدام تنها كارخانه آرد باقيمانده در غزه توسط ارتش رژيم صهيونيستي انتقاد كرده وهشدار داده است كه ساکنان غزه حالا با خطر مرگ ناشي از گرسنگی هم مواجه هستند.

[راضیه زرگری – شهروندآنلاين] تجاوزهای رژیم صهیونیستی به غزه برای چهل‌ودومین روز و در پایان ششمین هفته از درگیری‌ها، در حالی ادامه دارد که نیروهای اشغالگر براساس ادعاهای واهی مبنی بر دسترسی به مقر فرماندهی عملیات‌های حماس، به هدف قرار دادن بیمارستان‌ها در نوار غزه ادامه می‌دهند؛ از سوی دیگر سازمان ملل نسبت به وقوع قحطی در غزه هشدار داده و نگرانی‌ها در مورد تشدید بحران انسانی به‌دلیل کمبود تجهیزات پزشکی و کمک‌های غذایی به‌ویژه با اعلام یوآو گالانت درباره آغاز مرحله جدید عملیات زمینی در نوار غزه افزایش یافته است.

منابع مختلف خبري گزارش داده اند مردم نوار غزه علاوه بر جنگ، اكنون با مشكلات جدي معيشتي به ويژه در زمينه تامين آرد، آب آشاميدني و سوخت روبرو هستند مخصوصا آنكه تمامي نانوايي ها بسته شده و بحران وخيم غذايي وجود دارد. كارخانه هاي آرد به سرعت تعطيل شده اند و حمله رژيم صهيونيستي به آخرين كارخانه آرد فعال در غزه در هفته گذشته، عملا مردم را از دستيابي به نان محروم كرده است.

برنامه جهانی غذا(WFP) هشدار داده است که نوار غزه اکنون با یک شکاف غذایی «عظیم» و گرسنگی گسترده روبه‌رو است درحالی‌که تقریبا کل جمعیت فلسطین محصور در «ناامیدی» به کمک غذایی نیاز دارند. سیندی مک‌کین، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا، در بیانیه‌ای در پنجشنبه گفت که ذخایر آب و غذا در غزه «عملاً دیگر وجود ندارد» و «غیرنظامیان با احتمال فوری مرگ بر اثر گرسنگی مواجه هستند.». روزگذشته (جمعه) سیستم‌های ارتباطی در نوار غزه برای دومین روز از کار افتاده بود و باعث شد که آژانس‌های امدادرسانی به‌دلیل اختلال در ارتباطات نسبت به هشدارهایی مبنی بر مواجهه عمومی مردم با گرسنگی کم اطلاع باشند و ارسال کالاهای بشردوستانه از مرزها را متوقف کنند.

هیچ راهی برای تامین نیازهای گرسنگی فعلی وجود ندارد
عبیر عطفا، سخنگوی منطقه خاورمیانه برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد، گفت که غزه اکنون تنها ١٠درصد از مواد غذایی مورد نیاز خود را روزانه دریافت می‌کند و کم‌آبی و سوءتغذیه به سرعت در حال افزایش است و تقریبا تمام ٢,٣میلیون نفر در این قلمرو نیاز حیاتی به غذا دارند. او در قاهره گفت: «مردم با احتمال فوری گرسنگی روبه‌رو هستند.» وی افزود: «با ورود کامیون‌های کمی به غزه و عدم‌وجود سوخت برای توزیع غذا با خودرو، «هیچ راهی برای تامین نیازهای گرسنگی فعلی وجود ندارد.»سیستم‌های غذایی موجود در غزه اساسا در حال فروپاشی است.»

با شروع فصل سرما، هشدار WHO درباره شیوع بیماری‌های فصلی در غزه
به علاوه سازمان جهانی بهداشت نسبت به گسترش بیماری در غزه ابراز نگرانی کرده است. سازمان جهانی بهداشت (WHO) روزگذشته اعلام کرد که از شیوع بیماری‌های واگیر در غزه بسیار نگران است؛ زیرا هفته‌ها بمباران رژیم اشغالگر باعث شده که جمعیت در پناهگاه‌هایی با غذا و آب پاکیزه بسیار اندک تجمع کنند. ریچارد پیپرکورن، نماینده سازمان جهانی بهداشت در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، گفت: «ما به‌شدت نگران شیوع این بیماری با فرا رسیدن فصل زمستان هستیم.» وی تصریح کرد: «بیش از ٧٠هزار مورد عفونت حاد تنفسی و بیش از ٤٤هزار مورد اسهال در این منطقه پرجمعیت ثبت شده است که این ارقام بسیار بالاتر از حد انتظار است.»

اختلال سراسری ارتباطات و تعطیلی کامل بیمارستان اندونزی
تمامی ارتباطات در غزه پنجشنبه شب قطع شد. رئیس آژانس سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) گفت که غزه در «اختلال سراسری ارتباطات» قرار دارد و او بیم آن را دارد که خاموشی برق باعث تشدید وحشت در نوار غزه و تخریب نظم مدنی شود. شرکت‌های مخابراتی تأیید کردند که هیچ سرویس مخابراتی به‌دلیل کمبود سوخت کار نمی‌کند. عاطف الکلوت، رئیس بیمارستان اندونزی، گفت: «بیمارستان اندونزی در شمال غزه به‌طور کامل تعطیل شده و حدود ٤٥بیمار که نیاز فوری به جراحی دارند در بخش پذیرش رها شده‌اند.» جمعیت هلال‌احمر فلسطین (PRCS) پنجشنبه اعلام کرد که بیمارستان المعمدانی هم‌اکنون در محاصره تانک‌های صهیونیستی است و «حمله خشونت‌آمیزی» به این بیمارستان در جریان است.

از مرکز فرماندهی حماس در بیمارستان شفا خبری نبود
در این میان آسوشیتدپرس مدعی شده است رژیم صهیونیستی به اعماق شهر غزه نفوذ کرده و نیروهایش در حال جست‌وجو در بزرگ‌ترین بیمارستان غزه، الشفا، هستند؛ اسرائیل مدعی است آثاری از مرکز فرماندهی حماس زیرساختمان بیمارستان قرار دارد. به نوشته گاردین؛ مقامات رژیم صهیونیستی تصاویری از آنچه مدعی بودند ورودی تونل و سلاح‌های کشف شده در یک کامیون در داخل محوطه است، به نمایش گذاشته‌اند، اما هنوز هیچ مدرکی از مرکز فرماندهی ارائه نداده اند. مقاومت فلسطین و مقامات بیمارستان وجود چنین مرکز فرماندهی را انکار می‌کنند. این در حالی است که یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، پنجشنبه مدعی شد، ارتش بخش غربی شهر غزه را «اشغال» و آن را «پاکسازی» کرده و وارد مرحله بعدی عملیات شده است. گالانت در ادامه اظهارات واهی خود ادعا کرد: «امروز به مقری رسیدم که نیروهای ویژه آن نیز داخل بیمارستان الشفا مشغول به‌کار هستند، نتایج مهمی به‌دست آمده است و عملیات ادامه دارد و به‌صورت دقیق و گزینشی، اما بسیار مصمم در حال انجام است.»

آخرین آمار شهدا و مجروحان غزه
براساس آمار مقامات بهداشتی فلسطین از زمان آغاز جنگ اسرائیل و مقاومت فلسطین، حماس، از ٦ هفته پیش در مجموع بيش از  ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر به شهادت رسيده اند كه از اين تعداد ۴۷۱۰ نفر کودک و سه هزار و 760 نفر زن هستند. اين در حالي است كه به دليل وسعت بمباران ها و كشتارها، برآورد مي شود چندهزار فلسطيني ديگر نيز در اين مدت به شهادت رسيده اند كه آمار آنها ثبت نشده است. در اين مدت، حداقل سه هزار نفر مفقود اعلام شده اند.

به گزارش آسوشیتدپرس، در روزهای اخیر، وزارت بهداشت فلسطین در کرانه باختری به‌روزرسانی آمار کشته‌شدگان غزه را آغاز کرده است. تا هفته گذشته، وزارت بهداشت غزه منبع رسمی اصلی تعداد شهدای فلسطینی‌ها بود، اما پس از قطع برق و راه‌های ارتباطی، مقامات کلیدی وزارتخانه مستقر در بیمارستان الشفای غزه، انتشار به‌روزرسانی‌ها را متوقف کردند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.