جهان علیه صهیونیستها، ناهنجاری در یک پردیس دانشگاهی، مترو در قُرق حجاببانها و احیای وزارت بازرگانی و چند نگرانی از جمله مهمترين موضوعات فضاي مجازي در 24 ساعت اخير بود.
به گزارش شهروندآنلاين، تصاویر مربوط به راهپیماییهای عظیم مردم ايران و جهان در حمایت از مردم غزه، همچنان روزهاي گذشته جزو مطالب پربازدید فضای مجازی است. علاوه بر آن، حضور حجاببانها در برخی ایستگاههای متروي تهران، حواشی جشن فارغالتحصیلی پردیس کیش دانشگاه شریف، و همچنین حرف و حدیثها درباره احیای وزارت بازرگانی از جمله مطالب پر بازدید ٢۴ساعت اخیر در شبكه هاي اجتماعي فضاي مجازي بودهاند.
خروش سراسری در حمایت از غزه و افشاگری تهران تایمز
تصاویر تظاهرات سراسری مردم ایران در حمایت از اهالی غزه که با حضور اقشار مختلف برگزار شد، توسط کاربران داخلی انتشار وسیعی داشت. هشتگ #فریاد_عروسکها نیز با مضمون روایت مظلومیت کودکان غزه توسط کاربران داخلی در روزهای اخیر ترند شده است. کاربری به نام الهام با انتشار تصویری جالب از حضور برخی دختران به همراه عروسکهایشان، نوشت: «امروز کودکان شهرستان خوسف همراه با عروسکهای خود به راهپیمایی آمدند تا به همه جهانیان بگویند: کودکان غزه تنها نیستند». کاربری به نام افلاکی نیز در رابطه با راهپیماییهای داخلی و جهانی در حمایت از فلسطین نوشت: «حمایت از مردم فلسطین مخصوصا کودکان وظیفه هر انسان آزادهای است. در طول تاریخ اشغال فلسطین، این حجم از راهپیمایی و اعلام انزجار از رژیم صهیونیستی بینظیر است».
هشتگهای انگلیسی و عربی #IsraeliTerrorists و #غزه_تنزف در حمایت از مردم غزه همچنان جزو ترندهای برتر توئیتر قرار دارند. از جمله تصاویر و ویدئوهای پربازدید در میان کاربران انگلیسیزبان میتوان به تظاهرات دهها هزار نفری در آتن پایتخت یونان در حمایت از فلسطین، برافراشتن پرچم بزرگ فلسطین بر فراز برج معروف پیزا در ايتاليا و تجمع کارکنان بیمارستان نیوهیون ییل آمریکا با دستهای قرمز به نشانه انزجار از جنایات رژیم صهیونیستی، اشاره کرد. صفحه انگلیسیزبان Torah Judaism به معنای یهودیت توراتی هم ویدئویی جالب از تجمع خاخامهای ضدصهیونیست در کنار مسلمانان و شعاردادن آنان علیه اسرائیل منتشر کرده است. کلیپ یک پسربچه که در میان آوارهای غزه چند بار عبارت «یا عرب» را تکرار میکند از سوی کاربران عرب در نقد بیعملی سران عرب بازنشر شده است. افشاگری تازه تهران تایمز از درون محافل اسرائیلی با انتشار فایل صوتی سخنان آویو کوخاوی که به عدم امکان نابودی تفکر مقاومت و نیروهای حماس و فرسایشی شدن جنگ اشاره میکند و همچنین تصویر یک پدر جانباز فلسطينی که فرزند کوچک و جانباز خود را روی دست بلند کرده، دیگر مطالب پر بازتاب در میان کاربران داخلی بودهاند.
بازتاب هنجارشکنی در یک جشن فارغالتحصیلی دانشجویان
انتشار ویدئو و تصاویری از جشن فارغالتحصیلی دانشجویان پردیس کیش دانشگاه شریف بازتاب وسیعی داشت. در این تصاویر بسیاری از دانشجویان دختر با کلاه و شنل مرسوم این جشن، اما بدون روسری و مقنعه و بعضاً بدون لباس رسمی حضور دارند. رئیس این پردیس دانشگاهی پس از انتشار این تصاویر استعفا داد. همچنین بیانیهای با عنوان عذرخواهی مسئولان دانشگاه پس از این ماجرا انتشار یافت. بسیاری از کاربران با اشاره به مغایرت این نحوه حضور دانشجویان با شأن محیط دانشگاهی، به انتقاد از مسئولان این دانشگاه پرداختند و خواستار برخورد با آنان شدند. کاربری به نام مهسا با انتقاد از هنجارشکنی رخ داده در این مراسم، عذرخواهی پس از این وقایع را نوعی «ماستمالی» خواند. بسیاری از کاربران نیز با اشاره به شهریه سنگین اینگونه پردیسها، به انتقاد از بیتفاوتی برخی روسای دانشگاهها نسبت به هنجارشکنی، بهخاطر درآمدزایی سخن گفتند.
ابهامات درباره احیای وزارت بازرگانی و برخی نگرانیها
پس از انتشار اخباری در مورد بررسی احیای وزارت بازرگانی در مجلس و تفکیک حوزه بازرگانی از صنعت و معدن، بسیاری از کاربران به نقد و بررسی این موضوع پرداختند. عمده نقد کاربران، ناظر به احتمال افزایش واردات غیرضرور و تضییع منابع کشور با احیای وزارت بازرگانی به سیاق گذشته بود. برخی از کاربران نیز با اشاره به ماجرای ادغام و تفکیک وزارتخانهها در ١٢-١٣سال اخیر، خواستار شفاف شدن ابعاد کارشناسی این مسئله و عدم تحميل طرحهای غیرکارشناسی یا هزینهزا به کشور شده اند. برخی کاربران نیز بر لزوم ررسی بیشتر و برپایی جلسات کارشناسی گسترده در دانشگاهها و اندیشکدهها برای چنین تصمیماتی تاكيد كرده اند.
حضور حجاب بانها در مترو و حرف و حدیثهای پس از آن
پس از حضور برخی زنان تحت عنوان «حجاببان» و «یگان هدایت» در ایستگاههای متروي تهران، بحثهای مختلفی حول این موضوع در میان کاربران درگرفته است. صفحات معاند مطابق معمول درصدد تحریک مردم برای اعتراض و تهییج زنان برای درگیری با حجاببانان برآمده اند. برخی کاربران داخلی نیز ضمن تاکید بر ضرورت تذکر لسانی حداقلی، خواستار سعه صدر، پرهیز از تندی و رعایت حساسیتهای جامعه و شرایط کشور در اجرای اینگونه طرحها شده اند. کاربری به نام محمد امین با اشاره به رعایت اصول نهی از منکر نوشت: «نقد به روش امر به معروف و نهی از منکر قابل بررسی است، اما نقدی که به اصل امر به معروف و نهی از منکر دارید وارد نیست…». یک کاربر خانم به نام اعظم سادات نیز با اشاره به مسئله دوقطبی و لجاجت افراد در صورت برخورد نامناسب نوشت: «باور کنید بعضی وقتها برخورد خوب تاثیرگذارتره».