درمان به وقت اضطرار

گزارش عملکرد تیم‌های درمان اضطراری هلال احمر

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر در توضیح عملکرد اداره درمان اضطراری در دو سال اخیر گفت: تیم‌های درمان اضطراری هلال احمر با حضور در عرصه‌های بین‌المللی توانایی عملیاتی خود را نشان داده و آماده حضور در عملیات‌های آتی هستند.

به گزارش شهروند آنلاین از پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال احمر؛ پیمان نامدار، معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر در رابطه با خدمات این معاونت در حوزه درمان اضطراری در دو سال اخیر گفت: بهداشت و درمان اضطراری مجموعه اقداماتی است که برای تامین نیازهای بهداشتی و درمانی در جوامع آسیب‌دیده و آسیب‌پذیر در راستای شناسایی و مداخله به‌هنگام، ارائه و کنترل می‌شوند.

او افزود: این نیازها از ابتدای وقوع سوانح ایجاد شده و مجموعه‌ای از عوامل متفاوت بوده که کاستی و یا فقدان آنها موجب جان‌باختن انسان‌ها، بروز بیماری‌ها، و انتشار آلودگی‌ها شده و با تاثیر بر مؤلفه‌های سلامت، تاثیر مستقیم بر حیات، جسم و روان جامعه آسیب‌دیده و آسیب‌پذیر می‌گذارند.

نامدار ادامه داد: تیم‌های درمان اضطراری در قالب واحدهای بهداشت و درمان در سه نوع مختلف و در سه سطح استانی، ملی و بین‌المللی تشکیل شده است.

او افزود: این واحدها دارای تیم‌های تخصصی و اعضای آنها در ساختارهای مرتبط سازماندهی شده‌اند. تیم‌های مذکور متناسب با طرح آمایش سرزمینی واحدهای بهداشت و درمان اضطراری در استان‌ها تشکیل و در سامانه مدیریت اطلاعات و هماهنگی عملیات، مشخصات و برنامه‌های آمادگی، مانورها و خدمات آنان در سوانح ثبت و مستندسازی می‌شود.

معاون درمان تصریح کرد: در سال 2017 واحد EMT type 1 جمعیت هلال احمر از سوی فدراسیون تایید شد. از آن زمان تاکنون این واحد به عملیات بین‌المللی بنگلادش و لبنان اعزام شده است. علاوه بر این تیم‌های درمان اضطراری در حوادثی نظیر زلزله ترکیه و سوریه نیز به آسیب‌دیدگان امدادرسانی کرده‌اند.

نامدار توضیح داد: با توجه به ظرفیت نیروی انسانی، دانش تخصصی و تجارب ارزنده در این حوزه، از سوی فدراسیون و دفتر منطقه‌ای منا درخواست پذیرش EMT type 2 برای جمعیت هلال احمر مطرح شده که اولین بازدید رسمی افراد ذیربط در آذر 1402 صورت پذیرفت.

این مقام مسئول در هلال احمر تصریح کرد: از سوی دیگر برای کارکنان وزارت بهداشت، کارگاه‌های تخصصی بهداشت و درمان اضطراری در حوزه خدمات زنان و مامایی برگزار شده و اکنون نیز در سایر استان‌های کشور این دوره‌ها در حال برگزاری است.

او در توضیح همکاری‌های بین‌المللی در حوزه درمان اضطراری گفت: جمعیت هلال احمر و صندوق جمعیت سازمان ملل متحد(UNFPA) به منظور انجام همکاری‌های مشترک و تقویت ظرفیت‌های ملی، تفاهم نامه‌ای برای بازه زمانی 2027- 2023 را منعقد کردند. هدف از این تفاهم کاهش میزان صدمات و مرگ و میر در زنان، مادران باردار و نوزادان، از طریق ظرفیت‌سازی در حوزه سلامت باروری در واحدهای مراقبت بهداشتی پایه( BHCU ) جمعیت هلال احمر است.

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر ادامه داد: بر طبق برنامه کاری، ذیل تفاهم‌نامه مذکور، فعالیت‌های تعریف شده با جنبه‌های مختلف آموزشی، مهارتی و تحقیقاتی نیز آمده است که از جمله آنها برگزاری دوره‌های آموزش سلامت باروری در زون‌های آموزشی در سراسر کشور برای توانمندسازی ماماهای واحدهای مراقبت بهداشتی پایه( BHCU ) جمعیت هلال احمر است.

نامدار خاطرنشان کرد: همچنین برگزاری دوره‌های آموزشی برای ماماهای شاغل در واحدهای بهداشتی و درمانی، بنا به درخواست وزارت بهداشت و درمان، برگزاری دوره‌های آموزشی برای کشورهای منطقه در ایران( پروژه جنوب- جنوب)، برگزاری مانورهای ارائه خدمات در مناطق محروم، تدوین بسته‌های آموزش مجازی، خرید تجهیزات جهت رفع کمبودها در ماژول‌های سلامت باروری در سطح کشور، برگزاری دوره‌های آموزشی مبتنی بر جامعه با همکاری خانه‌های هلال و نشر درس‌آموخته‌های حاصل از فعالیت‌های مشترک جمعیت هلال احمر و صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در قالب مقالات علمی مقرر شده است./

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.