سناریوی «سگ را بجنبان»

10 اشتباه ترامپ از امروز به بعد

در فیلم «سگ را بجنبان» یک بازی‌پرداز رسانه فراخوانده می‌شود تا با کمک یک تهیه‌کننده هالیوود 11روز مانده به انتخابات جلوی انتشار گسترده رسوایی اخلاقی رئیس‌جمهوری آمریکا را بگیرد و مانع ریزش رأی‌های او برای انتخاب مجدد توسط مردم شود. حالا ترامپ پس از شکست دارد سناریوی خودش را پیش می‌برد

شهروندآنلاین: سناریوهای ترامپ از امروز به بعد خیلی هالیوودی شده‌اند. یک پایگاه خبری آمریکایی در یادداشتی، ۱۰ اقدام احتمالی ترامپ تا پیش از ترک کاخ سفید در هفته‌های آتی را مورد بررسی قرار داد که برخی از آنها بی‌شباهت به فیلم سگ را بجنبان نیست. بری لویسن دو دهه پیش در این فیلم تلاش کرد تا به مردم بفهماند نباید هر چیزی را که از رسانه‌ها می‌شنوند، باور کنند، زیرا تجربه نشان داده است سیاستمداران برای حفظ قدرت و فریب افکار عمومی حاضرند دست به هر کاری بزنند.

روز گذشته  «آرون سالومون» در یادداشتی در پایگاه خبری «هیل»، اقدامات احتمالی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا در هفته‌های باقی‌مانده از ریاستش بر کاخ سفید را برشمرد. در این یادداشت به نقل از «پروژه انتقال یکپارچه  قدرت» آمده که ترامپ ممکن است با توجه به شواهد موجود طی هفته‌های آتی دست به این اقدامات بزند:

۱- ادامه دادن به جدال بر سر نتیجه انتخابات

این اقدام رئیس‌جمهوری آمریکا غیرقانونی یا نابجا نیست و او حق دارد ادعاهای انتخاباتی خود را در دادگاه پیگیری کند. طی روزهای گذشته شماری از پرونده‌هایی که ترامپ به دادگاه برده است، رد شده‌اند. او برای موفقیت در این دعوی‌های حقوقی باید ادعاهای واقعی و قانونی مطرح کند و بتواند آنها را اثبات کند.

۲- به راه انداختن ناآرامی داخلی

ترامپ رئیس‌جمهوری است که با داشتن مهارت در وادار کردن پایگاه سیاسی خود به دست‌زدن به اقدام عملی شناخته می‌شود، بنابراین به راه انداختن ناآرامی سیاسی داخلی از هم‌اکنون تا اواسط ماه ژانویه، چیز جدیدی نخواهد بود.

۳- ایجاد اخلال گسترده در روند انتقال قدرت

برای رئیس‌جمهوری کار آسانی خواهد بود که به جای تبدیل‌شدن به متحدی برای دولت انتقالی «جو بایدن» مدعی پیروزی در انتخابات، به مانعی بر سر راه او مبدل شود. این اقدام در حال حاضر آغاز و اداره خدمات عمومی مانع از شروع روند انتقال قدرت شده است.

۴- سناریوی «سگ را بجنبان»

پروژه انتقال یکپارچه  قدرت از این اقدام با عنوان سناریوی «سگ را بجنبان» یاد کرده است. گرچه انجام چنین کاری راحت است، درک مزیت آن برای ترامپ دشوار است. ممکن است او خود را تنها رئیس‌جمهوری جا بزند که آمریکا را از نابودی توسط دشمنی خارجی نجات می‌دهد. به طور عملی‌تر، ممکن است این کار به صورت کمک به دولتی خارجی یا کمک به انجام کودتا، مأموریت و اقداماتی از این دست باشد.

۵- عفو تعداد زیادی از افراد نزدیک

البته ممکن است پیشی گرفتن از «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در این زمینه تلاش زیادی را بطلبد. اوباما سال ۲۰۱۶ و تا قبل از تحویل دفتر ریاست جمهوری حدود ۳۰۰ نفر را مورد عفو قرار داد. ترامپ قطعا می‌تواند به چنین آمار بالایی دست یابد. هر عفو می‌تواند به منافع پسا ریاست جمهوری برای ترامپ و خانواده‌اش تبدیل شود.

۶- پولدارتر شدن

ترامپ در هفته‌های آینده یقینا از دوره ریاست جمهوری خود برای معاملات تجاری خود و خانواده‌اش استفاده خواهد کرد. صرف نظر از اینکه اقدامات ترامپ سریعا به ثمر برسند یا مانند بارور کردن زمینی باشند که بعدها محصول آن برداشت شود، در نظر گرفتن سناریویی که در آن رئیس‌جمهوری آمریکا تلاشی برای اشباع‌کردن خود از ثروت انجام ندهد، بعید خواهد بود.

۷- استفاده غیرقانونی از اعتبار ریاست جمهوری

ترامپ به عنوان فردی که خود را اعتبار و برندساز توصیف می‌کند، کاخ سفید را با اعتبار فردی و حرفه‌ای قوی‌تری ترک خواهد کرد. هر رئیس‌جمهوری در تاریخ معاصر آمریکا پس از ترک کاخ‌سفید به شکل قابل توجهی از نام و اعتبار خود بهره برده است. اما سوال اینجا است که آیا ترامپ همچنان که در کاخ سفید حضور دارد نیز دست به این کار خواهد زد؟ چنین کاری می‌تواند به اشکال مختلف انجام شود. برای مثال، او ممکن است از نام و مُهر رئیس‌جمهوری آمریکا به‌طور غیرقانونی استفاده کند یا کسب‌وکارهای پسا ریاست جمهوری خود را زمانی که هنوز در کاخ سفید است، راه‌اندازی کند.

۸- از بین بردن اسناد

چه کسی می‌داند هر رئیس‌جمهوری در طول دوره ریاست جمهوری خود چه اسنادی جمع‌آوری می‌کند. برخی از این اسناد به کتابخانه شخصی رئیس‌جمهوری منتقل شده و برخی نیز بدون شک از بین می‌روند. رئیس‌جمهوری مالکیت دارایی‌هایی را در اختیار دارد که ممکن است نخواهد منتشر شوند. او اولین یا آخرین رئیس‌جمهوری نخواهد بود که دست به این کار می‌زند. تصور اینکه ابعاد و حجم این اسناد چقدر خواهد بود، به قدرت تخیل افراد بستگی خواهد داشت.

۹- ادامه دادن به صدور فرامین اجرایی

با اینکه تصور عموم این است که ترامپ دستورات اجرایی زیادی نگاشته، این تفکر در واقع اشتباه است. ترامپ به طور کلی تاکنون ۱۹۳ دستور اجرایی صادر کرده است که به طور میانگین سالانه ۴۷.۸ دستور خواهد بود. در مقابل «جیمی کارتر» رئیس‌جمهوری اسبق آمریکا سالانه بیش از ۸۰ دستور اجرایی صادر کرده بود. با این حال، با توجه به اینکه رئیس‌جمهوری در صدور فرامین اجرایی آزاد است، می‌تواند در هفته‌های باقی‌مانده، به راهی برای تجربه قدرتی قابل لمس برای ترامپ تبدیل شود.

۱۰- امتناع از ترک کاخ سفید

چنین کاری بسیار عجیب و شرم‌آور خواهد بود، اما در حقیقت چیزی فراتر از طعمه کلیک برای رسانه‌های اجتماعی است. از نظر قانونی، وضعیت بسیار ساده است. اگر رئیس‌جمهوری کاخ‌سفید را تا موعد مقرر تخلیه نکند، متجاوز محسوب شده و بیرون انداخته می‌شود.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.