نشنال اینترست در مقالهای تحلیلی فرضیههای حرکت بعدی حزبالله لبنان علیه رژیم صهیونیستی را بررسی کرد
بازدارندگی استراتژیک حزبالله در برابر اسرائیل
[راضیه زرگری] بهدنبال حمله هوایی روز سهشنبه رژیم صهیونیستی، فواد شکر، از فرماندهان ارشد حزبالله در بیروت و روز چهارشنبه با انفجار بمب توسط رژیم اسرائیل، اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس را در تهران به شهادت رساند. نشنال اینترست در تحلیلی درباره پیامدهای این دو جنایت صهیونیستها و اینکه حرکت بعدی محور مقاومت در پاسخ به این ترورها چیست، نوشت: «اکنون جهان نظارهگر است که حماس، حزبالله و ایران چگونه به چنین حملاتی پاسخ خواهند داد. طبق گزارشها، ایران قول داده است که قتل هنیه را تلافی کند. سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله نیز اعلام کرد که حزبالله در چند روز آینده در حال بررسی «پاسخ حساب شده» به ترور شکر و تجاوز اسرائیل به لبنان است.»
اهمیت درک جنگ اطلاعاتی حزبالله علیه صهیونیست ها
رانی بالوت، نویسنده این مقاله معتقد است درک جنگ اطلاعاتی و روایتهای بازدارندگی که توسط حزبالله علیه اسرائیل و ایالات متحده پیش از حملات اخیر این رژیم انجام شد، بسیار مهم است؛ زیرا میتواند به ارائه بینشی در مورد ماهیت واکنش حزبالله به این حملات کمک کند. این جنگ اطلاعاتی بهدنبال تهدید مداوم اسرائیل مبنی بر عملیات نظامی بزرگ علیه حزبالله طراحی شد. تخمین اندازه پاسخ حزبالله، با توجه به نزدیکی ژئواستراتژیک آن به اراضی اشغالی و البته در شرایط هماهنگ با پاسخ احتمالی ایران، تعیین میکند که آیا درگیری سطح پایین این روزهای منطقه به یک جنگ تمام عیار کشیده میشود یا خیر.»
حملات پهبادی حزبالله با هدف شناسایی مراکز اطلاعاتی اسرائیل
نویسنده نشنال اینترست با تأکید بر اینکه حزبالله اخیراً در حملات موشکی و پهپادی بخشهایی از شمال اراضی اشغالی را هدف قرار داده که در اصل سیستمهای اطلاعاتی کلیدی و مراکز شناسایی این رژیم است، ادامه داد: «وخیمتر از آن، حزبالله در دو ماه اخیر مجموعهای از ویدئوهای پهپادی منتشر کرد که نماهای هوایی دقیق از اهداف اسرائیل، ازجمله پایگاهها، زیرساختها و مناطق مرزی در شمال اسرائیل را نشان میداد.»
دست برتر حزبالله در ایجاد تسلط بر رژیم اسرائیل
نشنال اینترست با اشاره به اینکه پیش از حملات اخیر به رهبران حزبالله و حماس در بیروت و تهران، عملیات اطلاعاتی حزبالله نشان داد که این گروه با دستیابی به تسلط مضاعف در ایجاد بازدارندگی علیه اسرائیل موفق بوده است، نوشت: «تفسیرها و گزارشهای رسانهای طرفدار حزبالله در هفتههای اخیر ادامه داشت و نشان داد که حزبالله دست برتر را در ایجاد تسلط بر اسرائیل بهدست آورده است. یکی از دلایل کلیدی چنین بازدارندگی، روایتها پیرامون سرعت درگیری بین این گروه و اسرائیل از آغاز جنگ رژیم اسرائیل در غزه است. بهگفته برخی از مفسران، درگیری بین حزبالله و اسرائیل شامل سه مرحله است که حزبالله در هر مقطعی سرعت نبرد را کنترل کرده است.»
روایتهایی که اسرائیل عقب رانده شده را به تصویر میکشد
این اندیشکده در توضیح مراحل کنترل آگاهانه حزبالله بر روند جنگ با رژیم صهیونیستی نوشت: «مرحله اول شامل درگیریهای فرامرزی بود که در منطقهای به طول هفت کیلومتر محدود شد. مرحله دوم، بهعنوان مرحله بازدارندگی، پس از ترور صالح العاروری، رهبر ارشد حماس رخ داد، زمانی که حزبالله شروع به هدف قرار دادن مکانهای استراتژیک رژیم اسرائیل کرد؛ و مرحله سوم پس از شهادت طالب عبدالله، فرمانده ارشد حزبالله توسط حمله اسرائیل به جنوب لبنان در ماه ژوئن رخ داد که با تشدید حملات موشکی حزبالله و گسترش دامنه نبرد به 35کیلومتری برای رسیدن به عمق اسرائیل، همراه بود. چنین روایتی «اسرائیل عقب رانده شده» را به تصویر میکشد که متحد اصلی آن، ایالات متحده نیز بهدنبال کاهش تنشها در درجه اول برای محافظت از ماهیت رژیم اسرائیل است.
واژهگزینیهای سید حسن نصرالله؛ کد اهداف بعدی
این اندیشکده در جمع بندی این مقاله نوشت: «بهنظر میرسد که تفسیر فیلمهای پهپادی حزبالله از اهداف استراتژیک اطلاعاتی رژیم اسرائیل، استدلالها و «واژهگزینی» نصرالله، رهبر حزبالله را در سخنرانی هایش تأیید میکند. نصرالله فیلمهای پهپادی را «بانک جامع و واقعی اهداف» در داخل رژیم اسرائیل توصیف کرد که هدف قرار دادن آن پایههای اسرائیل را بیثبات میکند.» به نوشته نشنال اینترست، اساسا منطق پنهان در توصیف «بازدارندگی استراتژیک» این است که هر چه حزبالله تهدیدات جنگی خود را تشدید کند، بیشتر به اهداف بازدارندگی علیه اسرائیل رسیده است.