واکنش خطیب‌زاده به ادعای ترور یک مقام القاعده در ایران

حضور اعضای القاعده در ایران کذب است

سخنگوی وزارت امور خارجه به برخی گزارش‌های منتشرشده مبنی بر ادعای ترور یک مقام گروه تروریستی القاعده در ایران واکنش نشان داد

شهروندآنلاین: سعید خطیب‌زاده در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره برخی گزارش‌های منتشرشده از سوی منابع اسراییلی و گزارش اخیر روزنامه نیویورک‌تایمز مبنی بر ادعای ترور یک مقام گروه تروریستی القاعده در ایران قویا هرگونه حضور اعضای این گروه در ایران را تکذیب و به رسانه‌های آمریکایی توصیه کرد در دام سناریوپردازی‌های هالیوودی مقام‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی نیفتند.

خطیب‌زاده با یادآوری اینکه گروه تروریستی القاعده زاده سیاست‌های غلط ایالات متحده و متحدانش در منطقه بوده است، تأکید کرد: «واشنگتن و تل‌آویو هرازچندگاهی برای شانه خالی‌کردن از مسئولیت اقدامات جنایت‌بار این گروه و دیگر گروه‌های تروریستی در منطقه تلاش‌می‌کنند با دروغ‌پردازی و درز اطلاعات ساختگی به رسانه‌ها، ایران را مرتبط با چنین گروه‌هایی به تصویر بکشند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین اظهار داشت: «هرچند آمریکا در گذشته نیز از طرح هیچ اتهام کذبی علیه جمهوری اسلامی ایران فروگذار نکرده، اما این رویکرد در دولت فعلی آمریکا تبدیل به روندی دائمی شده و کاخ سفید تلاش کرده است با تکرار چنین اتهاماتی در اجرای طرح ایران‌هراسی خود بیش از پیش گام بردارد.»

خطیب‌زاده افزود: «بدون تردید این دست اتهام‌زنی‌ها در چارچوب جنگ همه‌جانبه اقتصادی، اطلاعاتی و روانی علیه مردم ایران انجام می‌شود و رسانه‌ها نباید تریبونی برای نشر دروغ‌های هدفمند کاخ سفید علیه ایران باشند.»

ادعای نیویورک تایمز چه بود؟

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی اختصاصی مدعی شده که نیروهای اطلاعاتی اسراییل به نیابت از آمریکا، ابو محمد المصری را که از مظنونان اصلی بمب‌گذاری‌های سفارت آمریکا در کنیا و تانزانیا بود، در تهران ترور کرده‌اند. از ابو محمد المصری به عنوان عضو ارشد القاعده و نفر دوم این گروه یاد می‌شود. تاریخ مورد اشاره در نیویورک تایمز به گزارشی اشاره دارد که مرداد امسال از ترور شدن «یک مرد لبنانی به همراه دخترش» در تهران خبر می‌داد.

رسانه‌ها در ایران، هجدهم مرداد گذشته خبر مربوط به کشته‌شدن یک پدر و دختر در محله پاسداران تهران را منتشر کردند و به نقل از همسایگان آنها نوشتند که این دو تبعه ایران نبوده‌اند. این رسانه‌ها مرد کشته‌شده را حبیب داوود، استاد تاریخ و تبعه لبنان معرفی کردند و دخترش را هم مریم داوود بیست‌وهفت ساله شناسایی کردند.

اکنون نیویورک تایمز می‌گوید از طریق چهار مقام امنیتی و اطلاعاتی دریافته که این دو نفر عبدالله محمد عبدالله ملقب به ابو محمد المصری و دختر او مریم بوده‌اند. این روزنامه مریم المصری را همسر حمزه بن لادن، پسر اسامه بن لادن، رهبر سابق گروه القاعده خوانده است.

ابو محمد المصری که از او به عنوان مغز متفکر و طراح بزرگ حملات القاعده یاد شده، از سال۱۹۹۸ که بمب‌گذاری‌ها در سفارت‌های آمریکا دارالسلام تانزانیا و نایروبی کنیا، ده‌ها نفر را کشت، در بالای فهرست «تحت تعقیب» پلیس اف‌بی‌آی قرار داشته و دولت آمریکا برای دریافت هرگونه اطلاعاتی درباره او ۱۰میلیون دلار جایزه تعیین کرده بود.

نیویورک تایمز نوشته: «بنابر گفته چهار مقام دولتی، عملیات کشتن او توسط مأموران اسراییلی به نیابت از آمریکا صورت گرفته است. هنوز معلوم نیست که نهادهای امنیتی و اطلاعاتی آمریکا هم در جریان این عملیات نقشی داشته‌اند یا خیر، اما این نهادها برای سال‌ها حرکات آقای المصری در ایران را زیر نظر داشتند.»

تاریخ کشته‌شدن این پدر و دختر در تهران دقیقا برابر با بیست‌ودومین سالگرد بمب‌گذاری‌های سفارت‌های آمریکا در نایروبی و دارالسلام در هفتم آگوست سال۱۹۹۸ است.

نیویورک تایمز نوشته این ترور در «قلب جایی اتفاق افتاده که به لحاظ عملیات ضدتروریستی و ژئوپلیتیکی به قدری نامتعارف است که مرگ آقای المصری اگرچه به صورت شایعه منتشر شده، اما تاکنون تأیید نشده بود، آن هم به دلایلی که هنوز کاملا معلوم نیست. القاعده مرگ ابو محمد المصری را هم که از او به عنوان مرد شماره دو این گروه هم یاد شده، هنوز تأیید نکرده است. مقام‌های ایران به طور کلی آن را نادیده و پنهان نگه داشتند و هیچ کشور دیگری هم تاکنون مسئولیت این قتل هدفمند را بر عهده نگرفته است.»

نیویورک تایمز ابو محمد المصری پنجاه‌وهشت ساله را مرد شماره دو القاعده خوانده و نوشته او در رده‌بندی رهبری القاعده پس از ایمن ظواهری قرار داشت.

مقام‌های اطلاعاتی آمریکا به نیویورک‌تایمز گفته‌اند ابو محمد المصری از سال۲۰۰۳ در ایران در بازداشت بوده، اما از پنج سال پیش (۲۰۱۵) آزادانه در محله مرفه‌نشین پاسداران تهران زندگی می‌کرده است.

رسانه‌های ایران مرد کشته‌شده در روز هجدهم مرداد را حبیب داوود، استاد تاریخ تبعه لبنان معرفی کردند، اما اکنون نیویورک تایمز می‌گوید تحقیقات روزنامه‌نگاران آن نشان می‌دهد استاد تاریخی به نام حبیب داوود در لبنان وجود ندارد و رسانه‌های لبنانی هم در تاریخ ۷-۸ آگوست خبری از کشته‌شدن او منتشر نکرده‌اند.

نحوه مرگ این پدر و دختر در رسانه‌های ایران -که نیویورک تایمز هم آن را همین‌طور روایت کرده- به این صورت بوده است که دو موتورسوار مسلح به آقای المصری و دخترش که در یک خودرو رنو ال ۹۰ بودند، با یک اسلحه کمری مجهز به صداخفه‌کن، پنج بار شلیک کرده‌اند. چهار گلوله به داخل خودرو رفته و گلوله پنجم به خودرویی که در مجاورت آنها بوده، اصابت کرده است.

همان‌طور که نیویورک‌تایمز هم به آن توجه کرده، این دو قتل همزمان با انفجارهای مرموز و «خراب‌کارانه» در تأسیسات اتمی نطنز و چند پایگاه نظامی دیگر در ایران، عمدتا در اطراف تهران روی داد.

سه روز قبل از واقعه هم، یعنی در روز چهارم آگوست انفجار مهیبی در بندر بیروت لبنان روی داد که منجر به کشته شدن ۲۲۰ نفر و مفقود شدن ۱۱۰ نفر دیگر شد و خسارات بسیار بزرگی به پایتخت لبنان وارد کرد و به لحاظ شدت یکی از قوی‌ترین انفجارهای غیراتمی تاریخ نامیده شد.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.