سیاستها و رویکردهای کلان بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در پنجمین نشست شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۳ به ریاست معاون اول رئیس جمهور، مطرح و کلیات طرح ضربتی برای افزایش تولید نفت خام به میزان روزانه ۲۵۰ هزار بشکه، تصویب شد.
به گزارش شهروند آنلاین، در پنجمین نشست شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۳ که امروز دوشنبه به ریاست محمد رضا عارف برگزار شد، رویکردها و سیاستهای کلان تدوین بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، بررسی و همچنین طرح ضربتی افزایش تولید نفت خام در شرکت ملی نفت ایران، تصویب شد.
عارف در این نشست با توجه به اهمیت سازمان برنامه و بودجه و تأکید بر ارتقای جایگاه این سازمان در نظام بودجهریزی و برنامهریزی کشور، تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه، نقشی مهم و اساسی در ایجاد هماهنگی بین وزارتخانهها و دستگاههای دولتی در جهتدهی و برنامهریزی منابع مالی لازم برای طرحهای بزرگ زیرساختی و عمرانی دارد.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه شورای اقتصاد از نهادهای مهم و با سابقه تاریخی در کشور است که باید در جایگاه واقعی خود قرار گیرد، اظهار داشت: باید با توجه ویژه به نقش و عملکرد شورای اقتصاد و ارتقای جایگاه آن، از ایجاد شوراها و گروههای موازی برای تصمیمگیری اقتصادی جلوگیری شود تا راهبردها، وعدهها و برنامههای رئیس جمهور، سریعتر عملیاتی شود.
عارف، همچنین به اهمیت توجه به نظرات بخش خصوصی و غیر دولتی، از جمله تعاونیها در تصمیمگیریها و برنامهریزیهای کلان اقتصادی، اشاره و تصریح کرد: امروز انتخاب بخش خصوصی در اداره اقتصاد کشور، یک اختیار نبوده، بلکه تکلیف و الزام است و باید در نشستهای تصمیمگیری اقتصادی دولت، مانند شورای اقتصاد، بخش خصوصی و فعالان و کارآفرینان اقتصادی نقش پررنگ ایفا کنند و از نظر آنان در تصمیمگیری اقتصادی و بودجهریزی استفاده شود.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه تعهد به آرمانهای انقلاب و نظام، خدمت به مردم و جذب افراد دردمند و متعهد، از مهمترین معیارهای انتخاب افراد در جایگاههای مدیریتی دولت چهاردهم است، گفت: راهبرد انتخاب مدیران و وزرا در این دولت، توجه به تفکر سیاسی نیست و باید مدیران دولت چهاردهم به دنبال تحقق آرمانها و ارزشهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مطالبات مردم و وعدههای رئیس جمهور و در رأس همه آنها، حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم، باشند.
عارف، همچنین بر جذب نیروهای متخصص، متعهد و جوان در مسیر رسیدن به این اهداف، تأکید کرد.
حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز در این نشست با توجه به اینکه هدف اصلی شورای اقتصاد، گرهگشایی از دستگاهها و فعالان اقتصادی است، اظهار داشت: شورای اقتصاد با نزدیک به یک قرن تجربه در قالبهای مختلف و برگزاری نشستها در گروههای تخصصی با حضور معاونان وزرا، نمایندگان بخشهای خصوصی و تعاونی و نظارت نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نقشی مهم در تصمیمگیریهای اقتصادی کشور دارد.
در ادامه نشست شورای اقتصاد که رئیس دفتر رئیس جمهور، وزرای نفت، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رؤسای سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، سازمان حفاظت محیط زیست، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای دستگاههای مربوطه حضور داشتند، رویکردها، سیاستها و جهتگیریهای کلان بودجه ۱۴۰۴ طرح و ضمن تأیید کلیات پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه، مقرر شد که نظر اعضا، دریافت و در متن پیشنهادی برای طرح در هیات دولت، اعمال شود.
همچنین، درخواست وزارت نفت درباره طرح ضربتی افزایش تولید نفت خام به میزان روزانه ۲۵۰ هزار بشکه در ۳۴ میدان نفتی کشور در شرکت ملی نفت ایران، مصوب و مقرر شد که ساز و کار اجرایی این مصوبه در تفاهمنامهای بین سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و شرکت ملی نفت ایران، تعیین شود.
سازمان برنامه و بودجه نیز گزارشی از وضع اقتصادی و جهتدهی بودجه سال آینده در ۴ شاخص کلان اقتصادی بخش حقیقی، بازار کار، بخش اسمی و شاخص نابرابری، ارائه کرد که اعضا و برخی وزرا، نظرات، رویکردها، پیشنهادها و طرحهای خود را در این زمینه مطرح کردند./خبرگزاری صداوسیما
انتهای پیام