حسین حاجی، کارشناس مسائل غرب آسیا، در گفتوگو با «شهروند» دلایل تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را تحلیل کرد
خشم از انتخاب «سنوار» و تلاش برای هضم غزه در دل کرانه باختری
رژیم صهیونیستی با حمله به مدرسهای در غزه در روز شنبه که منجر به شهادت صدها غیرنظامی بیگناه شد، برگی دیگر از جنایت علیه بشریت را از خود به جا گذاشت. اما هدف این رژیم از تداوم جنایت علیه غیرنظامیان چیست؟ دکتر حسین حاجی، کارشناس مسائل غرب آسیا، ریشه این تداوم را در شکست سیاسی و خشم اسرائیل از انتخاب جانشین اسماعیل هنیه، دستیابی به صلح سیاسی تحمیلی برای تامین منافع اسرائیل و هضم غزه در دل کرانه باختری میداند.
شهروندآنلاین: دکتر حسین حاجی، کارشناس مسائل غرب آسیا، با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی با جنایتی که در نوار غزه رقم زد، مجددا بر دنائت طبع و سرشت خونآشام خود تاکید کرد، به «شهروند» گفت: «جنایت التابعین در حالی رخ میدهد که بحث مذاکره و صلح مطرح است. برخی گمان میکنند شاید هدف این فشارهای رژیم صهیونیستی گرفتن امتیاز بیشتر از طرف مقابل پای میز مذاکره باشد. البته یکی از دلایل تداوم و پیوستگی جنایات اسرائیل دستیابی به صلح سیاسی تحمیلی است؛ صلحی که منافع اسرائیل غاصب را بعد از جنایتی ١٠ ماهه کاملا تامین کند. وقتی اینگونه ملتی را تحت فشار قرار میدهند، ممکن است منجر به مذاکره شود و از طریق جنگ نرم که از ابعاد مذاکره است، صلحی که منافع اسرائیل را تامین میکند، تحمیل شود. این چیز تازه ای نیست. دو ماه پیش که طرح صلح به رهبری آمریکا و مشارکت انگلیس، مصر و اردن مطرح شد و قطر با مفاد این طرح مخالفت داشت، شهید اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، هنوز زنده بود و هیچوقت زیر بار این صلح ننگین آمریکایی-عربی-عِبری(یهودی) نرفت. حالا که بازار مذاکره گرمتر شده، اسرائیل گمان میکند که با حذف یک مهره بسیار مقاوم در مقابل توطئههای اسرائیلی، میتواند طرح صلح آمریکایی-عربی-عبری را به منصه ظهور برساند. بنابراین جنایت روز شنبه رژیم صهیونیستی در راستای وادار کردن طرف مقابل به تسلیم است.»
هدف طرح صلح؛ غزهای در دل کرانه باختری با حاکمیت سرسپردگان اسرائیل و آمریکا
این کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: «هدف آن طرح صلح خائنانه و ننگین که شهید هنیه زیر بار آن نرفت و امروز هم حتما جانشین ایشان(یحیی سنوار) زیر بار آن نمیرود، این بود که محمود عباس سلسلهجنبان جریانی باشد و رهبری فلسطین در غزه و کرانه باختری را بر عهده بگیرد تا غزه در دل کرانه باختری حل شود. این یعنی حذف تفکر و آرمان مردم فلسطین به رهبری جنبش حماس. به یاد دارم که محمود عباس خیانتکار در مرگ سران غاصب صهیونیستها گریه میکرد، اما حتی حاضر نشد در مراسم تدفین شهید هنیه در قطر حضور یابد. معتقدم این طرح صلح آمریکایی و اسرائیلی طرحی بسیار خطرناک است. کرانه باختری در حال حاضر حکومت مستقلی به مفهوم دولت حاکم ندارد، بدون ارتش است و فقط پلیس محلی دارد که آن هم تحت حاکمیت اسرائیل است. این منطقه گردش مالی ندارد و دقیقا تابع سیاستهای راهبردی اسرائیل است. اگر اسرائیل و آمریکا موفق شوند با تداوم جنایاتشان در غزه این طرح صلح خائنانه را تحمیل کنند، حاصل آن غزهای است در دل کرانه باختری با حاکمیت محمود عباس که سرسپرده اسرائیل و آمریکاست.»
انتخاب یحیی سنوار شکست سنگینی به صهیونیستها وارد کرد
حسین حاجی با طرح این پرسش که آیا این طرح صلح تحقق پذیر است؟ بیان کرد: «معتقدم هرچه که جنایات اسرائیل تداوم وحشیانه بیشتری داشته باشد، این طرح صلح خائنانه به هیچوجه به نتیجه نمیرسد؛ چراکه با رفتن شهید هنیه تفکر او از بین نمیرود. اگر بنا بود تفکر دفنشدنی باشد، با ترور رهبران پیشین حماس از جمله فتحی شقاقی و عباس موسوی، رهبر جنبش حزبالله لبنان، رخ میداد، اما چه کسانی جانشین آنها شدند: اسماعیل هنیه و سیدحسن نصرالله. امروز کسی جانشین شهید هنیه شده است که هم به جمهوری اسلامی ایران نزدیک است و هم بسیار مقید و معتقد به آرمانهای فلسطین است؛ آنچه برخی رهبران حماس نیز به آن اذعان دارند. بنابراین اگر بگوییم که یحیی سنوار در اندازه شهید هنیه است، سخنی به گزاف نگفتهایم. سه گروه با تفکرات مختلف درون جبهه حماس حضور دارند. جریانی در درون حماس بسیار تلاش میکردند که نگاهی عربی، منطقهای و غربی داشته باشند. اما غلظت جریان شهید هنیه و جانشین بهحقی که حماس با درایت، ظرافت و حساسیت ویژه انتخاب کرد، بیشتر بود. بنابراین انتخاب یحیی سنوار شکست بسیار سنگینی به صهیونیستها وارد کرد. آنها فکر میکردند فردی تکنوکراتمانند یا سکولارمانند جانشین هنیه خواهد شد که با محمود عباس مینشیند و بهگونهای تقسیم قدرت میکند. یکی از دلایل تداوم جنایات رژیم صهیونیستی شکستی است که در عرصه سیاسی از جریان حماس با انتخاب جانشینی مقتدر، مقاوم و باصلابت خورده است. اسرائیلیها از انتخاب سنوار خشمگیناند و گمان میکنند با طرح صلح آمریکایی میتوانند در حوزه سیاسی به مقصود خود برسند و آرمان و تفکر فلسطین را دفن کنند.» این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان افزود: «تا زمانی که پیوندی مانا، پایدار و از جنس ارگانیک و معنادار بین جمهوری اسلامی ایران و حماس باشد، اسرائیل همواره ذلیل است.»
//انتهای پیام