نفوذ بزرگ‌ترین لابی صهیونیستی در سیاست آمریکا

«آیپک»؛ تقلا برای شکل‌دهی افکار عمومی و ساختار سیاسی آمریکا

لابی‌های صهیونیستی، به‌ویژه «آیپک» (AIPAC)، همواره در شکل‌دهی ساختار سیاسی آمریکا نقش داشته‌اند. با وجود انتقادها و تحریم ظاهری دموکرات‌ها، آیپک همچنان به تلاش خود برای کنترل کنگره آمریکا درباره مسائل حیاتی مانند حمایت نظامی‌ از اسرائیل ادامه می‌دهد. به گفته نشریه «ریسپانسیبل استیت کرافت»، این سازمان و شرکایش در سال ٢٠٢٤ تاکنون بیش از ٢٤میلیون دلار برای تأثیرگذاری بر انتخابات آمریکا هزینه کرده‌اند.

شهروندآنلاین: شبکه خبری الجزیره در مطلبی با عنوان «مقابله با تغییر روزافزون افکار عمومی آمریکا درباره اسرائیل و فلسطین، برای لابی طرفدار اسرائیل دشوار و دشوارتر می‌شود»؛ نوشت: «با نزدیک‌شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، تحرکات سیاسی مرتبط با اسرائیل و فلسطین همچنان بر تحولات کلیدی در عرصه سیاسی این کشور تأثیر می‌گذارد. از طرف دیگر، افکار عمومی آمریکا مانند گذشته قاطعانه درباره اسرائیل مساعد نیست و این، اسرائیل و حامیان آمریکایی آن را نگران می‌کند. این نگرانی در اقدامات «کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل» یا همان «آیپک» (AIPAC) -اصلی‌ترین گروه لابی طرفدار اسرائیل در آمریکا- آشکارتر است. آیپک طی چند ماه گذشته، ٨,٥میلیون دلار در کمپینی برای شکست «کوری بوش»، نماینده دموکرات کنگره، در انتخابات مقدماتی دموکرات‌ها در ایالت میزوری سرمایه‌گذاری کرد. بوش که از عدالت برای فلسطین در کنگره دفاع می‌کرد، مقابل وسلی بل، دادستان شهر سنت‌لوئیس شکست خورد. پیش‌تر، آیپک مبلغ بی‌سابقه ١٧میلیون دلاری را برای شکست‌دادن یکی دیگر از نمایندگان حامی فلسطین کنگره، یعنی «جمال بومن»، در انتخابات مقدماتی دموکرات‌ها در نیویورک هزینه کرد.»

از دست‌دادن نمایندگی در کنگره، بهای حمایت از فلسطین

«مدیا بنیامین»، فعال چپ‌گرا، به الجزیره گفت: «حذف نمایندگان کنگره، نشان داد که گروه‌های طرفدار اسرائیل می‌توانند انتخابات را بخرند و پیامی ترسناک به همه مقامات منتخب فرستاد که حتی اگر از اسرائیل در زمان نسل‌کشی انتقاد کنند، ممکن است بهای آن را با از دست دادن حرفه خود بپردازند. در حالی که تامین مالی شکست بوش و بومن از سوی آیپک، قدرت و منابع لابی طرفدار اسرائیل را به رخ می‌کشد، همچنین نشان می‌دهد که آیپک اکنون باید مبالغ بیشتری پول برای حفظ دوستان اسرائیل در کنگره و به حداقل رساندن تأثیر اعضای مترقی فراهم کند.»
به نوشته الجزیره، مقابله با محبوبیت روزافزون آرمان فلسطین برای لابی اسرائیل بسیار چالش‌برانگیز شده و گاه اقداماتی انجام می‌دهد که ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد و باعث ناخشنودی بیشتر در میان مردم و درون نظام سیاسی ‌شود. چنین کمپین‌های سلطه‌جویانه مالی و همچنین در شبکه‌های اجتماعی از طرف آیپک و دیگر نیروهای طرفدار اسرائیل ممکن است به‌زودی به‌عنوان مداخله خارجی در انتخابات آمریکا تلقی شود که از سال ٢٠١٦ به‌مثابه یک نگرانی ملی افزایش یافته است. از دیگر اقدامات طرفدارانه از اسرائیل که ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد، فشار برای جرم‌انگاری حمایت از فلسطینی‌ها، مجازات سازمان‌های غیرانتفاعی که از آرمان فلسطین حمایت می‌کنند یا محروم‌کردن دانشگاه‌ها از بودجه فدرال به دلیل اجازه برگزاری اعتراضات طرفدار فلسطین است. چنین قوانینی آزادی بیان و حقوق متمم اول را نقض و در نظر بسیاری از آمریکایی‌ها، لابی‌های طرفدار اسرائیل را به‌عنوان نیروی واپس‌گرا و ضد دموکراتیک معرفی می‌کند.

کاهش تسلط روایت اسرائیل در شکل‌دادن به افکار عمومی آمریکا

الجزیره در ادامه آورده: «چنین اقداماتی به این دلیل دنبال می‌شود که تسلط روایت اسرائیل در شکل‌دادن به افکار عمومی آمریکا به آرامی در حال کاهش است. دیدگاه‌ها درباره جنگ در آمریکا، بیشتر علیه اسرائیل است. نظرسنجی اندیشکده آمریکایی «Data for Progress» در ماه می، نشان داد که ٥٦درصد دموکرات‌ها معتقدند اسرائیل در حال نسل‌کشی است. نظرسنجی دیگر این موسسه در ماه ژوئن، نشان داد که ٦٤درصد از رأی‌دهندگان از آتش‌بس و خروج نیروهای اسرائیلی از غزه حمایت می‌کنند. در میان دموکرات‌ها، این رقم ٨٦درصد بود. همچنین نظرسنجی ماه ژوئن موسسه «شورای امور جهانی شیکاگو» نشان داد که  ٥٥درصد از آمریکایی‌ها با اعزام نیروهای آمریکایی برای دفاع از اسرائیل در صورت حمله همسایگانش مخالفت می‌کنند. سیاستمداران آمریکایی نمی‌توانند دائماً چنین نگرش‌های عمومی در حال تغییری را نادیده بگیرند، به ویژه در میان دموکرات‌ها.»

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.