در صورت ادامه اختلافات سیاسی و اجتماعی در اسرائیل، این احتمال وجود دارد، گروههای مسلح شهرکنشین با اعلام جدایی از ارتش اسرائیل و اعلام استقلال عمل، ارتش کرانه باختری را تشکیل دهند.
به گزارش شهروند آنلاین،گسترش شهرکسازی در کرانه باختری و قدس اشغالی طی دهههای گذشته و به ویژه در این اواخر، باعث تشدید پدیدهای به نام «تروریسم شهرکنشینان» شده است.
گروههای افراطی شهرکنشین پس از اینکه موفق شدند، در کنست (پارلمان اسرائیل)، کابینه و نهادهای حکومتی اسرائیل کرسیهایی به دست آورند، هماکنون در تلاش هستند تا گروههای شبهنظامی و ارتش مستقلی برای خود تشکیل دهند.
مهمترین مأموریت این ارتش همانند همه گروههای شبه نظامی دیگر اسرائیلی صهیونیستی و همچنین ارتش اسرائیل، ایجاد رعب و وحشت در میان فلسطینیها، از بین بردن اموال آنها، تهدید امنیت آنها و برهم زدن زندگی آنها با آواره کردن آنها از اراضیشان و توسعه شهرکسازی در کرانه باختری و قدس اشغالی است.
شهرکسازی در کرانه باختری و اشغال کامل آن، برای یهودیان صهیونیست افراطی که با نام توراتی «یهودا و سامره» آن را خطاب میکنند، عقیدهای دینی است و در «شورای خاخامهای شهرکهای کرانهباختری» به شدت شهرکنشینان را به بیرون راندن فلسطینیها و مشروعیت بخشیدن به هر نوع شهرکسازی در آن و البته تخریب مسجد الاقصی و بنای «هیکل» مورد ادعا تشویق میکنند.
گروههای مسلح شهرکنشین چه دیدگاهی دارند و از کجا قدرت میگیرند؟
گروههای مسلح شهرکنشینی که در کرانه باختری فعالیت میکنند، مانند «هیل بویز» خود را ادامهدهنده راه شهرکنشینان اولیه معرفی میکنند، اگرچه به ظاهر دیدگاهی متفاوت با اجداد خود دارند، مثلا شهرکنشینان اولیه دیدگاههای چپگرایانه کارگری داشتند، اما شهرکنشینان کنونی دیدگاههای دینی و برخاسته از وعدههای الهی مبنی بر دادن سرزمین اسرائیل به آنها دارند[البته در عمل هیچ تفاوتی با هم ندارند].
به هر روی، این شهرکنشینان تمام توان خود را به کار میگیرند تا به هر قیمت از تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی و ادامه ارتباط جغرافیایی مناطق فلسطینینشین جلوگیری کنند. به همین دلیل به هر وسیلهای برای گسترش شهرکسازی و تسلط بر «سرزمین موعود یهود» متوسل میشوند.
به همین منظور بسیاری از ناظران بر این باورند که جریان «صهیونیسم دینی» درحال تشکیل ارتش ویژهای برای خود در مناطق تحت نفوذش در کرانه باختری است.
در چنین شرایطی در صورت ادامه اختلافات سیاسی و اجتماعی در داخل اسرائیل این ارتش میتواند، استقلال خود را از ارتش اسرائیل اعلام کند و جنگهای خاص خود را انجام دهد که مهمترین هدف آن بیرون راندن فلسطینیهای کرانه باختری به اردن و تأسیس موجودیتی سیاسی خاص خود در این منطقه باشد.
گروههایی مانند هیل بویز و حامیانشان به خوبی میدانند، در مسیر خود با مشکلات زیادی از جمله مقاومت فلسطینی و ملاحظات کابینه مواجه خواهند شد که تلاش دارد، منطقیتر شهرکسازی در کرانه باختری را دنبال کند و در این راه منافع و ملاحظات امنیتی و سیاسی خود را در نظر میگیرد. با این حال، آنها بر این باورند، در نهایت به اهداف خود خواهند رسید و میگویند: «در نهایت، ما یک کشور تأسیس خواهیم کرد».
این گروههای مسلح تروریست شهرکنشین نه تنها از حمایتها و پشتیبانیهای بیحد و مرز بسیاری از خاخامها بهره میبرند، بلکه این خاخامها تشکیلدهنده این گروهها هستند و همانها هستند که آنها را علیه فلسطینیها تحریک میکنند و حتی با صدور فتواهای دینی تروریسم آنها علیه فلسطینیها و ریختن خون فلسطینیها را مباح میکنند.
در کرانه باختری در مقابل جمعیت 3 میلیونی فلسطینیها، حدود 500 هزار شهرکنشین صهیونیست زندگی میکند که اغلب آنها مسلح و به موجب قوانین بینالمللی در شهرکهای غیرقانونی زندگی میکنند.
آمار دقیقی از تعداد گروههای مسلحی که در باختری فعالیت میکنند، وجود ندارد، اما این گروهها در دهها شهرک حضور و فعالیت دارند و عملیاتهای تروریستی علیه فلسطینیها و مایملک آنها انجام میدهند.
در ادامه تلاش میشود، به مهمترین آنها پرداخته شود.
یک: هیل بویز
این گروه مسلح تندرو اواخر دهه نود تشکیل شد. اغلب اعضای آن در خانههایی جدا و به دور از خانواده در مناطقی که به نام مناطق باز در کرانه باختری شناخته شده، زندگی میکنند.
این گروه را صدها جوان شهرکنشین دارای افکار توراتی افراطی علیه فلسطینیها و اعراب تشکیل میدهند. آنها به «اسرائیل بزرگ» باور دارند و با هرگونه اقدام جهت تخلیه شهرکها به شدت مخالفت میکنند. آنها حملات تروریستی متعددی علیه فلسطینیها انجام میدهند.
از بطن این گروه، گروه مسلح دیگری به نام «خونبها» شکل گرفت که اعضای آن را افرادی از جریانها و جنبشهای مختلف مانند جنبش «زمین اسرائیل» به رهبری خاخام «آبراهام ساگرون» و جنبش «راه زندگی» به رهبری خاخام «اسحاق گینزبورگ» و جنبش «هسته شهر عبری» به رهبری «مائیر بارتلر» تشکیل میدهند.
اعضای این گروه اگرچه از گروهها و جریانهای مختلفی هستند، اما دارای دیدگاههای مشترک دینی هستند که به حاکمیت مطلق یهود بر فلسطین و رؤیای تأسیس مجدد «مملکت داود» در آن ایمان دارند، به همین دلیل برای مصادره اراضی فلسطینیها به هر خشونتی متوسل میشوند.
دو: گروه سری خونبها
گروه سری خونبها یکی از مهمترین گروههای تروریستی شهرکنشین در کرانه باختری است که اعضای آن را گروهی از جوانان افراطی راستگرا تشکیل میدهند که در ژوئیه 2008 توسط «گرشون مسیکا»، رئیس شورای شهرکهای منطقه شمال کرانه باختری تأسیس شد.
اعضای این گروه را مهاجران یهودی «ارتدوکس» تشکیل میدهند که اغلب دستپروردهها و شاگردان خاخامهایی چون «اسحاق گینزبورگ»، «دیوید دودکویچ» و «اسحاق شاپیرا» هستند و در مدرسه دینی «یشیوات» در شهرک «یتزار» که یکی از مهمترین دژهای یهودیان افراطی است،تدریس میکنند.
اعضای گروه خونبها و حامیان آنها دارای ایدئولوژی نژادپرستانه مبتنی بر نفرت شدید از فلسطینیها هستند. آنها به کشتار فلسطینیها و بیرون راندن آنها از سرزمین فلسطین و گسترش شهرکسازی در کرانه باختری و تسریع یهودیسازی و الحاق کرانه باختری به اسرائیل باور دارند، لذا بیرحمانه فلسطینیان و اموال آنها را مورد حمله قرار میدهند و در محل عملیات نشانها و شعارهای نژادپرستانه خود را برجا میگذارند.
این گروه از حمایت گسترده شهرکنشینان صهیونیست و همچنین برخی از احزاب اسرائیلی، خاخامها و وزیرانی مانند بن گویر و اسموتریچ برخوردار است.
سه: گروه «طغیان»
گروه «طغیان» نیز یکی دیگر از گروههای مسلح شهرکنشین است که از بطن گروه تروریستی هیل بویز اما به شکلی سازمان یافتهتر و افراطیتر بیرون آمده است. اعضای این گروه را جوانان 16 تا 25 ساله تشکیل میدهند و انتخاب آنها جهت عضویت در گروه با دقت بسیار انجام میشود.
رهبری گروه طغیان را «مائیر اتینگر»، نوه خاخام افراطی «مائیر کاهانا» برعهده دارد و نشستهای خود را به صورت کاملا سری و محرمانه برگزار می کند.
چهار: گروه العاد
این گروه مسلح را «دیوید بری» در سپتامبر 1986 تأسیس کرد. کلمه عبری “Elad” مخفف عبارت “El Ir David” است که در عربی به معنای “به سوی شهر داوود” است و یکی از بزرگترین و مؤثرترین بازوهای شهرکسازی قدس و حملات تروریستی علیه فلسطینیهاست.
گروه العاد دارای بودجه بسیار قابل توجهی است و یکی از گروهها و جمعیتهای متمول غیرانتفاعی در اسرائیل محسوب میشود. عمده عملیاتهای تروریستی این گروه بر تصرف املاک فلسطینیها در قدس اشغالی و سپردن آنها به شهرکنشینان صهیونیست متمرکز است. اگرچه حملاتی را روی اماکن تاریخی و باستانی فلسطین با هدف منتسب کردن آنها به صهیونیستها نیز انجام داده است.
جمعیت العاد یکی از گروههایی است که تلاشهای گستردهای را برای یهودیسازی قدس و برپایی هیکل سوم در آن انجام میدهد و فعالیتهای میدانی آن در محله «وادی حلوه»، یکی از محلههای شهرک سلوان متمرکز است که با دیوار بخش قدیمی شهر قدس و دیوار جنوبی مسجد الاقصی بیش از 30 متر فاصله ندارد. این جمعیت تاکنون تعداد قابل توجهی از املاک فلسطینیها در محله وادی حلوه را تصرف کرده است.
مهمترین جنایات و تجاوزها
حملات تروریستی این گروههای شبه نظامی علیه فلسطینیان، اموال و مقدسات آنها متنوع و متعدد بوده و شامل تعداد زیادی عملیات کشتار، مصادره زمین، تصرف غصبی اراضی، قطع و سوزاندن درختان، آسیب رساندن به خودروها، حمله به منازل، مساجد، موسسات آموزشی، تخریب تاسیسات زیرساختی و تجهیزات و نوشتن شعارهای نژادپرستانه خصمانه علیه فلسطینیان وغیره را شامل میشود که در ذیل به مهمترین آنها اشاره میشود:
-به شهادت رساندن عبدالرحمن ماهر بنی فضل (30 ساله) و محمد ابراهیم بنی جامع (21 ساله) در تاریخ 5/4/2024 پس از مجروح شدن آنها با گلولههای گروههای مسلح در حمله به خربة الطویل در شرق شهر عقربا، جنوب نابلس
-به شهادت رساندن نوجوان فلسطینی، عمر احمدعبدالغنی حامد (17 ساله) در تاریخ 13/4/2024 در حمله به شهرک بیتین در نزدیکی رام الله
-به شهادت رساندن شهروند فلسطینی جهاد عفیف ابوعلیا و مجروح کردن 25 فلسطینی دیگر در تاریخ 12/4/2024 در حمله به شهرک المغیر در شمال شرقی رام الله و آتش زدن 16 خانه و 15 دامداری و 35 خودرو و سرقت 100 رأس دام
-حمله 400 نفر از اعضای گروههای مسلح شهرکنشین در تاریخ 21/6/2023 به شهرک ترمسعیا، شمال شرقی رام الله که منجر به شهادت شهروند فلسطینی عمر هشام جباره (27 ساله)، زخمی شدن 12 نفر دیگر، آتش زدن 30 خانه، 60 خودرو و دهها هکتار محصولات زراعی و ممانعت از رسیدن اورژانس برای کمک به زخمیها شد
-حمله شبانه گروههای مسلح شهرکنشین در تاریخ 26/2/2023 به دو شهرک حواره و زعتره در جنوب شهر نابلس که منجر به شهادت شهروند فلسطینی حمدالله اقطش (37 ساله) و زخمی شدن 350 فلسطینی در شهرک حواره و آتش زدن 30 خانه و مغازه و خودرو شد. این گروهها همچنین اقدام به محاصره شهرک حواره و شهرکهای همجوار آن و ممنوعیت تردد در آن کردند. بزلل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل از جمله حامیان این گروهها بود که در حمایت از اقدام آنها گفته بود، حواره باید از روی نقشه محو شود
-شهادت جوان فلسطینی مثقال سلیمان ریان(27 ساله) در تاریخ 11/2/2023 در شرق شهرک قراوه و زیر گرفتن عمدی دو جوان فلسطینی دیگر
-شهادت جوان فلسطینی علی حسن حرب(27 ساله) و زیر گرفتن عمدی غدیر انیس مسالمه (63 ساله) در تاریخ 21/6/2022 در شرق شهرک سلوویت طی حمله به روستای حرایق برای تصرف آن
-آتش زدن زنده زنده خانواده دوابشه در روستای در تاریخ 31/5/2015 در روستای دوما در استان نابلس که منجر به شهادت علی دوابشه(18 ماهه) و سعد دوابشه(23 ساله) و ریهام دوابشه(27 ساله) در اثر شدت سوختگی شد
-آتش زدن زنده زنده نوجوان فلسطینی محمد ابو خضیر (16 ساله) در تاریخ 2/5/2014 پس از ربودن او از محله شعفاط قدس و شکنجهاش پیش از شهادت
-مشارکت در کشتار حرم ابراهیمی در تاریخ 25/2/1994 که در جریان آن باروخ گولد اشتاین با همدستی دیگر شهرکنشینان مسلح 33 فلسطینی را شهید و 150 نفر دیگر را حین ادای نماز صبح زخمی کردند./فارس
انتهای پیام