بررسی چالش‌های بنگاه‌های کوچک و متوسط در گفت‌و‌گو با یک مخترع، کارآفرین و نوآور

مهمترین اولویت‌های اقتصادی- اجتماعی دولت‌ها چیست؟

یک کارآفرین راهکار ایجاد ثبات اقتصادی در کشور و مشارکت‌افزایی مردم و بخش خصوصی در مسیر تولید را توجه بیشتر به دانش‌بنیان‌ها دانسته و گفت:شرکت‌های دانش‌بنیان پیشران توسعه اقتصادی و رفاه جامعه می‌توانند باشند.

به گفته حمید رضا احمدیان مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان طرح وساخت رابین، در واقع روش کار در شرکت‌های دانش‌بنیان؛ کاربردی کردن دانش و استفاده‌ مؤثرتر از آن در گسترش ظرفیت‌ها و ارتقای درجه بهره‌برداری از منابع موجود در کشور است. در شرایط کنونی و با توجه به اعمال تحریم‌ها، تلاش ما باید در به حداکثر رساندن میزان بهره‌وری، بویژه بهره‌وری در بخش نیروی انسانی باشد.

به باور او، نوآوری و کارآفرینی در شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند عامل مهمی برای ارزش‌آفرینی و بالطبع توسعه پایدار کشورمان باشد.

در جهان امروز اتخاذ سیاست‌های مربوط به حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط به منظور افزایش رشد، ایجاد درآمد و اشتغال و حتی کاهش فقر؛ می‌بایست از مهمترین اولویت‌های اقتصادی- اجتماعی دولت‌ها باشد.

از ویژگی‌های حیاتی و شاخص بنگا‌ه‌های کوچک و متوسط دانش‌بنیان می‌توان به؛ چابکی و انعطاف‌پذیری بالا در مقابل نوسانات بازار و تغییرات محیط، به نتیجه رسیدن سریع فعالیت‌ها، ابتکار عمل و انگیزه بالای نیروها با وجود سرمایه اولیه و امکانات محدود این بنگاه‌ها اشاره داشت.

در ادامه احمدیان افزود: هسته مرکزی مجموعه رابین پس از ده سال فعالیت تحقیقاتی و پژوهشی در سال 1392 به منظور تولید نانوکامپوزیت‌های پایه سیمان شرکت دانش‌بنیان طرح وساخت رابین را راه‌اندازی کرده و در سال‌های اخیر موفق به ارز‌آوری برای کشور و ارائه‌ راه حل‌های عملیاتی برای رفع نیازهای کلیدی صنعت بویژه در حوزه ساختمان و انرژی شده است. فراموش نکنیم که در فضای رقابت کنونی جامعه، رشد تولید و تثبیت نوسانات اقتصادی از مهم‌ترین اهداف اقتصاد کلان هر کشور قلمداد می‌شود. بدیهی است بهره‌گیری از شاخص‌های اقتصاد مبتنی بر دانش یا اقتصاد دانش‌بنیان ازجمله ابزارهای مهم در تحقق این امر است.

مدیر عامل شرکت طرح و ساخت رابین در مورد چالش‌های پیش روی شرکت‌های دانش‌بنیان و توقع آنان از دولت چهاردهم گفت: نبود نقشه راه توسعه صنعتی، عدم جسارت تصمیم‌گیری در سطوح عالی، تاخیر در تسویه قرادادهای دولتی، تعدد سیاست‌گذاری‌ها، عدم اجرای کامل قوانین، وجود تحریم‌ها و مشکلات ارتباطات بین‌المللی و عدم فرهنگ‌سازی در توجه جدی‌تر به تولید داخل، از عمده مشکلاتی است که دانش‌بنیان‌ها امید به آن دارند تا دولت آقای دکتر پزشکیان گامهای مثبتی در خصوص برطرف‌سازی آنها بردارد./

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.