خانه امن پدری برای زائران

این روزها دل‌های مشتاق زیارت اربعین سر از پا نمی‌شناسند و قدم در راه این مسیر عاشقی می‌گذارند. همه ساله با نزدیک شدن به اربعین شاهد و ناظر شوق عاشقان از سراسر کشور و از سراسر دنیا هستیم. گروهی دیگر هستند و لحظه‌شماری می‌کنند تا خاک پای زائران اباعبدالله در این راهپیمایی باشکوه و عظمت باشند و ارادت خود را به خاندان عصمت و طهارت نشان دهند، آنها از کودکی دلداده حسین (ع) شده‌اند. یکی از این دلدادگان پزشکی است که همه ساله بی‌صبرانه آماده است تا از شهر و دیار خود فارغ شود و همراه هلال‌ احمر به اربعین بیاید و زکات علم خود را خرج زائرین اباعبدالله کند.

به گزارش شهروند آنلاین از پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال ‌احمر؛ از میان خادمین ابا عبدالله قرعه به نام «دکتر منصوره مکارمی» پزشکی که از مشهد الرضا (ع) خود را به حرم امیرالمومنین علی(ع) رسانده است و افتخار خادمی زوار نصیبش شده، افتاده است.

او حالا در «درمانگاه ام القری» نجف اشرف به زائران خدمت می‌کند، پزشکی که با علاقه با بیماران صحبت می‌کند تا بتواند کمی از رنج و خستگی سفر را از تن آنها بزداید. مکارمی اهل بم است و کاورهای سرخ و سفید هلال‌ احمر و آرامش و امیدی را که حضور هلال ‌احمر در آن زمان حس کرده است به خوبی به یاد دارد؛ آن روز او آرزو کرد یک روز بتواند آرامش و امید مردم باشد و لذت نجات مردم را حس کند و حالا به آرزوی دوران دانشجویی‌اش رسیده و از این بابت خوشحال است.

با همان هیجان درباره افتخار حضور در اربعین پاسخ می‌دهد و می‌گوید: «قصه اربعین متفاوت‌تر از تمام قصه‌های کربلا است، اربعین نمایش قدرت میلیونی شیعیان است، مردمی‌که آمده‌اند تا بگویند هدفی که امام حسین (ع)، ۱۴۰۰ سال پیش با ۷۲ تن از یارانش بخاطر آن شهید شد، هنوز زنده است و اینجا با افرادی از کشورهای مختلف روبه‌رو می‌شویم که این نشانه جهان‌شمولی هدف و تفکری است که امام حسین (ع) برای آن قیام کرد. اربعین قصه عشق و گذشت و فداکاری حضرت زینب (س) است؛ قصه سخت‌ترین لحظه‌های بانوی شجاع کربلا است که خانواده و عزیزترین‌های زندگیش در کربلا ماندند و او به عنوان شیرزن کربلا شجاعانه برای بیدار کردن مردم دنیا قدم گذاشت.»

پزشک داوطلب هلال ‌احمر درباره خدمت در نجف می‌گوید: «در نجف و در جوار حرم امیرالمومنین (ع) بودن همانند خانه پدری جای امنی برای زائران است. نجف حس و حال عجیبی دارد و سرشار از آرامش است. در اربعین کرامت و تکریم زائران را به عینه می‌بینیم. هرکس هرآنچه در توان دارد، در طبق اخلاص می‌گذارد و تقدیم زائران ابا عبدالله (ع) می‌کند.»

او امسال سومین بار است که همراه هلال ‌احمر راهی سرزمین عشق شده است، به خوبی هلال‌ احمر را می‌شناسد و از مشارکتش به عنوان پزشک در طرح‌های «نذر خدمت»، کاروان‌های سلامت در مناطق محروم کشور و حتی از طرح «طبیب الدوار» در «طریق الحسین» می‌گوید و تلاش‌های شبانه روزی هلال‌احمری‌ها را در سطح ملی و بین‌المللی می‌ستاید.

پزشک عمومی حاضر در «درمانگاه ام القری» نجف در مورد بیماران مراجعه کننده به درمانگاه می‎گوید: «با توجه به نوع سفر اربعین، پیاده‌روی‌های طولانی و اقلیم و جغرافیای سرزمین عراق که هوای گرم و خشک است،عمدتا سه دسته از بیماران مراجعه می‌کنند، یکی افرادی که از دردهای عضلانی و اسکلتی رنج می‌برند و گروه دیگر گرما‌زده شده‌اند. گروه سوم هم افرادی هستند که بیماری زمینه‌ای دارند که پیش از سفر بررسی‌های لازم را انجام نداده‌اند و به خوبی نتوانستند از خود مراقبت کنند و بیمار شدند‌.»

او به زائران تاکید می‌کند که بیشتر شب‌ها حرکت کنند و در موکب‌های مسیر پیاده‌روی استراحت کنند. از مواد غذایی سالم و آب آشامیدنی که به تمیز بودن آن اطمینان دارند، استفاده کنند تا به بیماری‌های واگیردار مبتلا نشوند.

به بیماران زمینه‌ای توصیه می‌کند قبل از سفر به پزشک مراجعه کنند و داروهای مورد نیاز را به همراه داشته باشند.

همچنین توصیه می‌کند داروها را در چند جای مختلف کیف و کوله خود بگذارند که اگر بخشی از داروی خود را گم کردند با کمبود دارو مواجه نشوند.

دکتر مکارمی در پایان می‌گوید: «اربعین سفر عشق و فداکاری است و توانمندان به افرادی که نیاز به کمک دارند، کمک کنند تا همه بتوانند با سلامتی به کشور بازگردند.»/ ملیحه زنگانه خبرنگار اعزامی ‌به عراق

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.