ایران بزرگترین قربانی تروریسم در جهان

مراسم روز جهانی یادبود و گرامیداشت قربانیان ترور در ایران با حضور برخی خانواده‌های ترور، برگزار شد.

به گزارش شهروند آنلاین؛ حکیمی، معاون قضایی ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در مراسم روز جهانی یادبود و گرامیداشت قربانیان ترور افزود: از سال ١٣٨٤ که بنیاد هابیلیان تشکیل شده تا امروز، پیگیری حقوق خانواده‌های قربانیان ترور و اسیب دیدگان حوادث تروریستی با جدیت پیگیری می‌شود.

او گفت: قطعنامه سازمان ملل در سال ۲.۱۷ روز جهانی ادای احترام به قربانیان قرار داده است.

حکیمی ادامه داد: پیگیری مطالبات خانواده‌های قربانیان ترور از مهمترین برنامه‌های ستاد حقوق بشر قوه قضائیه است.

او گفت: رویکرد ستاد حقوق بشر در پیگیری حقوق قربانیان تروریسم در مجامع جهانی با ملاقات و مکاتبات همیشگی با سفرا و اعضای سازمان ملل دنبال می‌شود.

معاون قضایی ستاد حقوق بشر قوه قضائیه افزود: بنیاد هابیلیان با ارائه لیست خانواده‌های ۱۷ هزار نفری قربانیان ترور نقش موثری در پیگیری‌های حقوقی ایفا کرده است.

او افزود: مرکز مبارزه با تروریسم سازمان ملل در مقام نشان دادن همبستگی با قربانیان ترور تشکیل شده و امور مربوط به خانواده قربانیان را پیگیری می‌کند و به عنوان ناظر پیگیری‌ها بر نشست‌های مرتبط با حقوق خانواده قربانیان برگزار کرده است.

حکیمی تصریح کرد: دو قطعنامه اخیر سازمان ملل چارچوب قوی تری برای پیگیری حقوق قربانیان ترور در فضای جهانی ایجاد کرده است.

او افزود: ایران بزرگترین قربانی حوادث تروریستی در جهان است و ترور مقامات ایران در سال‌های ابتدای انقلاب اسلامی، ترور دانشمندان هسته‌ای و حتی ترور میهمان ما شهید اسماعیل هنیه از مصادیق ترور در ایران است.

حکیمی گفت: امروز با تروریسم اقتصادی هم مواجهیم و تحریم‌های ظالمانه از دیگر مصادیق ترور در ایران است.

معاون قضایی ستاد حقوق بشر قوه قضائیه خطاب به مدعیان حقوق بشر غربی تاکید کرد: دست از حمایت نسل‌کشی‌ها در غزه بردارید که از مصادیق بارز نقض حق حیات انسانهاست که سکوت مجامع بین‌المللی در مقابل جنایات صهیونیست‌ها بر این جنایات دامن می‌زند.

۳۵ گروه مسلح عامل حوادث تروریستی ایران

در ادامه محمد جواد هاشمی نژاد، دبیر کل بنیاد هابیلیان به تشریح پیگیری مطالبات خانواده قربانی ترور پرداخت.

او گفت: مطابق اسناد از ابتدای انقلاب تا همین چند وقت پیش و. ترور شهید اسماعیل هنیه، ایران همواره قربانی ترور بوده و حدود ۳۵ گروه مسلح ۱۷ هزار نفر از هموطنان ما را ترور کردند.

دبیرکل بنیاد هابیلیان ادامه داد: در سال ۱۹۸۱ فرانسه از اعضای مجاهدین خلق استقبال کرد و طنز تلخ تاریخ اینجاست که سازمان ملل برای بررسی موضوع ترور در ایران گزارشگر ویژه تعیین کرده و این در حالی است که حتی یک خط درباره خانواده‌های ترور گزارش نشده است.

هاشمی نژاد تصریح کرد: در گزارش‌های سازمان ملل فقط از اعضای سازمان مجاهدین خلق حمایت شده و حتی اسمی از قربانیان ترور نیامده است.

او ادامه داد: رژیم صهیونیستی در معرض دید همه جهان انواع جنایات را در غزه مرتکب شده و می‌شود و این در حالی است که هیچ واکنشی از سوی سازمان‌های جهانی دیده نمی‌شود.

هاشمی نژاد افزود: مریم رجوی که سرکرده سازمان مجاهدین خلق است در کتابی نوشته ما ۵ نفر را به شیوه انتحاری کشتیم و می‌آورد که یکی از آنها پدر من است و این فرد شده مدعی دموکراسی!

او ضمن تقدیر از قوه قضاییه برای محاکمه اعضای سازمان مجاهدین خلق و کودتای ۲۸ مرداد تاکید کرد: این دادگاه‌ها سرفصل جدیدی در پیگیری مطالبات خانواده‌های قربانیان ترور است.

مطالبه خانواده‌های ترور تحقق عدالت است

همچنین عمادی، معاون امور زنان و حقوق بشر وزارت امور خارجه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای کشور و قربانیان ترور، افزود: مبارزه با تروریسم صرفا یک موضوع امنیتی نیست بلکه مظهر تعهد دولت به شهروندان خود و حقوق بشر است.

او گفت: وظیفه دولت‌ها برای محاکمه یا استرداد تروریست‌ها یک وظیفه حقوقی و تعهد اخلاقی برای تضمین امنیت شهروندان است.

عمادی تاکید کرد: مطالبه خانواده‌های ترور تحقق عدالت و حق دادرسی عادلانه است.

معاون امور زنان و حقوق بشر وزارت امور خارجه گفت: حمایت از تروریست‌ها و کشور‌های مدعی حقوق بشر اعتبار سازمان ملل را زیر سوال می‌برد و سازمان‌های حقوق بطری نباید به ابزار دست تروریست‌ها تبدیل شوند.

این مراسم همزمان با روز جهانی بزرگداشت قربانیان برگزار شد و جمعی از خانواد‌های قربانی ترور از سراسر کشور حضور داشتند./خبرگزاری صداوسیما

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.