اقدامات به‌موقع نجاتگران، در یک گردنه خطرناک

امدادگران هلال‌احمر، جزئیات ماموریت در تصادف اتوبوس زائران پاکستانی را روایت کردند

سیما فراهانی| ماموریت دلخراشی بود. رهاسازی مسافرانی که بین در، صندلی و پنجره‌های اتوبوس گیر افتاده بودند، برای امدادگران نی‌ریز بسیار سخت بود. حادثه برخورد اتوبوس حامل زائران پاکستانی با تریلر در محور نی‌ریز به سیرجان، نیروهای هلال‌احمر را سر صحنه کشاند. همانجایی که سه نفر جان باختند و 48 نفر نیز مصدوم شدند. زائرانی که قصد رفتن به کربلا را داشنند، ولی در راه ماندند و پس از یک تصادف دردناک، راهی بیمارستان شدند. البته سه نفر از این زائران پاکستانی جان خود را از دست دادند. بقیه آنها نیز که از چند ناحیه دچار شکستگی شده بودند، با اقدام به موقع امدادگران هلال‌احمر، توانستند از آن تصادف جان سالم به‌در ببرند و به بیمارستان منتقل شوند. امدادگرانی که علاوه بر رهاسازی مصدومان و اجساد، به پلیس راه و اورژانس نیز کمک کردند و اقدامات درمانی و ترافیکی را نیز انجام دادند.

حسین درویشی، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان فارس درخصوص جزئیات این حادثه می‌گوید: «ساعت ۱۹:۵۰ یکشنبه چهارم شهریور ماه، گزارشی مبنی بر برخورد اتوبوس حامل زائران پاکستانی با تریلر در جاده نی‌ریز به سیرجان به مرکز کنترل و هماهنگی عملیات استان اعلام شد. بلافاصله پنج تیم عملیاتی هلال‌احمر به محل حادثه اعزام شدند. نجاتگران‌ هلال‌احمر پس از ارزیابی‌ صحنه، اقدام به رهاسازی مصدومان و فوتی‌ها کردند. امدادگران هلال‌احمر اقدامات کمک‌های اولیه و رهاسازی سرنشینان اتوبوس را انجام و مصدومان را با همکاری اورژانس به بیمارستان‌های: نی ریز، فسا و استهبان انتقال دادند. جان‌باختگان این حادثه به عوامل انتظامی حاضر در صحنه تحویل داده شدند.»

چهار ساعت ماموریت در گردنه لایرز

مجتبی اجدادی، مسئول پایگاه هلال‌احمر شهرستان نی‌ریز جزئیات دیگری از این ماموریت سخت روایت می‌کند و به خبرنگار “شهروند” می‌گوید: «این اتفاق در گردنه پرپیچ لایرز، رخ داد. همان گردنه‌ای که حدودا هشت سال پیش، 19 سرباز صفر کرمانی در آنجا بر اثر تصادف جان باخته بودند.نجا این گردنه حدودا در 15 کیلومتری نی‌ریز قرار دارد. در این بین ما دو پایگاه امداد و نجات داریم. یکی در 25 کیلومتری و دیگری نیز در 35 کیلومتری محل تصادف قرار دارد. ساعت حدودا 19:50 دقیقه بود که به ما خبر این حادثه را اعلام کردند. در ابتدا دو تیم از دو پایگاهی که در نزدیکی محل حادثه قرار داشتند، به محل رسیدند. بعد از ده دقیقه نیز تیم ما از شهرستان نی‌ریز به محل حادثه رسیدیم. در کل 20 امدادگر بودیم. وقتی به آنجا رسیدیم متوجه شدیم که اتوبوس شامل 51 مسافر بود که قصد رفتن به کربلا را داشتند. همه آن مسافرها پاکستانی بودند. یکی دو نفر که می‌توانستند، فارسی صحبت کنند، به ما گفتند که در نزدیکی محل، راننده ناگهان به آنها اعلام کرده که ترمز کار نمی‌کند. او فریاد زده و هشدار داده بود که خودتان را محکم بگیرید. در نهایت این اتوبوس با تریلی حامل 25 تن سنگ آهن برخورد می‌کند. قسمت انتهایی تریلی که پر از بار سنگ بوده، قسمت جلویی اتوبوس را کامل بلعیده بود. آنجا با انبوهی از مصدومانی مواجه شدیم که بعضی‌هایشان توانسته بودند از اتوبوس خارج شوند. اما یک عده که دچار آسیب شده بودند و شکستگی داشتند، درون اتوبوس محبوس شده و نیاز به رهاسازی داشتند. ما بلافاصله کار را تقسیم‌بندی کردیم. با خودروی نجاتی که همراه داشتیم، اول محوطه را روشن کردیم. چون همه جا تاریک بود. از شیشه اتوبوس، داخل شدیم و با دست، مصدومان را رهاسازی کردیم. در این میان به اورژانس نیز کمک می‌کردیم. اگر کسی شکستگی داشت محل شکستگی را می‌بستیم و اقدامات اولیه را انجام می‌دادیم. امدادگران، مصدومان را از پایین اتوبوس می‌گرفتند و تحویل اورژانس می‌دادند. چهار یا پنچ نفر را به این شیوه رهاسازی کردیم. ولی متاسفانه، سه نفر در قسمت جلویی اتوبوس، از جمله راننده زیر با تریلی مانده بودند و جان باختند. ما پیکر آنها را نیز با ست هیدرولیک رهاسازی کردیم.»

او در ادامه صحبت‌هایش می‌گوید: «ما مصدومان دیگری هم داشتیم که در اتوبوس مانده بودند. محبوس نبودند، ولی به خاطر آسیب، توان حرکت نداشتند. آنها را نیز را تحویل اورژانس دادیم. یکی دو مصدوم را هم با خودروی آمبولانس خودمان انتقال دادیم. ساعت 11:35 دقیقه بود که این ماموریت به پایان رسید و محل حادثه را ترک کردیم. در میان مصدومان، 14 نفر تریاژ سبز بودند و سرپایی درمان شدند. 34 نفر نیز جزو تریاژ قرمز و زرد بودند. اکثرا در حد شکستگی بود و یک نفر هم از ناحیه سر آسیب دیده بود.»

 ماموریت سخت و ناراحت‌کننده‌ای بود

علی آتش‌زر، امدادگر هلال‌احمر شعبه نی‌ریز نیز در گفتگو با خبرنگار ما می‌گوید: «ما بعدازظهر، با تماس اورژانس به محل اعزام شدیم. وضعیت ناراحت‌کننده‌ای بود. رهاسازی افراد را شروع کردیم. به اورژانس و پلیس راهنمایی رانندگی نیز کمک کردیم. برای کنترل ترافیک و همچنین برای انجام اقدامات درمانی مثل بانداژ و بستن محل شکستگی کمک کردیم. با ست سبک و نیمه سنگین مصدومان را به بیمارستان انتقال دادیم. مسافران اکثرا هوشیار بودند. به خاطر ضربه، شکستگی داشتند. برای همین آزادسازی بسیار سخت بود. آنها درد داشتند و فریاد می‌زدند. اکثرا زبان ما را بلد نبودند و با زبان اشاره به ما می‌گفتند که درد دارند. دو نفر از آنها، پرس شده بودند در بغل هم مانده بودند. اما همگی هوشیار بودند. باید درد را تحمل می‌کردند و این برای ما هم بسیار سخت بود. چون داشتند اذیت می‌شدند. در کل ماموریت سخت و ناراحت‌کننده‌ای بود.»

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.