ضرورت لحاظ پیوست عدالت در همه طرح‌ها

آیت‌الله کعبی: عدالت و پیشرفت در منظومه فکری امامین انقلاب باید با هم دیده شود

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در منظومه فکری امام و رهبری، عدالت و پیشرفت باید با هم دیده شود لذا در کنار همه طرح‌ها و برنامه‌هایی که اجرا می‌شود، پیوست عدالت حائز اهمیت است.

به گزارش شهروند آنلاین، رهبر انقلاب اسلامی در نخستین دیدار اعضای هیأت دولت چهاردهم پیوست عدالت را نه یک کار اداری و فرم کاغذی و تشریفاتیِ ضمیمه به قوانین بلکه یک امر واقعی و در متن قوانین و برنامه‌ها خواندند و افزودند: پیوست عدالت یعنی مراکزی مانند سازمان برنامه‌وبودجه که تصمیم‌سازی یا آماده‌سازی لوایح و قوانین را برعهده دارد و یا گروهی از طرف رئیس ‌جمهور موظف شوند که تأثیر برنامه‌ها و قوانین را بر شاخص‌های عدالت اجتماعی از جمله فاصله طبقاتی بسنجند و در صورت افزایش شکاف طبقاتی، آن قسمت از برنامه را حذف کنند.

آیت‌الله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با فارس درباره این بخش از بیانات مقام معظم رهبری و اهمیت پیوست عدالت، گفت: پیوست عدالت در منظومه فکری امام و رهبری از بایسته‌های آیه‌ای حکمرانی ولایی خردمندانه و مردم‌سالار است و ما به میزانی که بتوانیم عدالت فرهنگی، آموزشی، تربیتی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و عدالت در همه عرصه‌های زندگی را در میان اقشار گوناگون مردم و شهروندان عملیاتی بکنیم به همان میزان توانسته‌ایم الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت را محقق کنیم

او افزود: نسبت بحث پیشرفت و عدالت 2 دیدگاه بنیادین وجود دارد. دیدگاه اول توسعه را مقدم می‌کنند حتی اگر عدالت از بین رود و فاصله طبقاتی ایجاد شود، دیدگاه دوم به نام عدالت اجتماعی است که به توسعه و پیشرفت بی‌توجهی می‌کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: در منظومه فکری امام و رهبری، عدالت و پیشرفت باید با هم دیده شود لذا در کنار همه طرح‌ها و برنامه‌هایی که اجرا می‌شود، پیوست عدالت حائز اهمیت است و پیوست عدالت نه تشریفاتی و نه دستوری و نه کاغذی است بلکه معیارها و ملاک‌های ارزیابی بر اساس شاخص‌های گوناگون است.

پیوست عدالت نیازمند نرم‌افزار شاخص‌های ارزیابی است

آیت‌الله کعبی ادامه داد: به‌عنوان مثال اگر بخواهیم در حوزه فرهنگ شاخص‌گذاری کنیم، یکی از شاخص‌ها؛ ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی بر اساس ایمان به تقوا است. یکی از شاخص‌ها مبارزه با فساد و همه اشکال آن است.

او افزود: یکی از شاخص‌ها عدالت در عرصه آموزش‌وپرورش است. یکی از شاخص‌های فرهنگی عدالت در عرصه استعدادیابی و ظهور و بروز نخبگان و پرورش استعدادها و به تعبیر رهبری نابغه‌سازی در سطح کشور است. یکی از شاخص‌ها عدالت‌های استانی است. اینکه این بودجه‌ها و امکانات کشور در حوزه مثلاً اقتصادی باید رشد هماهنگ استان‌ها به میزان توانمندی‌ها و استعدادهای هر استان اتفاق بیفتد.

عضو مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: یکی از شاخص‌های عدالت همان است که رهبر انقلاب فرمودند؛ شکاف اقتصادی و فاصله طبقاتی باید کم شود. یکی از شاخص‌های دیگر عدالت در حوزه بهداشت و درمان است. یکی از شاخص‌های عدالت، پشتیبانی از حقوق فردی، اجتماعی و آزادی‌های مشروع و احیای حقوق عامه است.

آیت‌الله کعبی تصریح کرد: یکی از شاخص‌های عدالت، توانمندسازی طبقات آسیب‌پذیر اجتماعی و حل مشکلات حاشیه‌نشینی در کلان‌شهرها است. یکی از عرصه‌های مهم عدالت در واقع ایجاد فرصت‌های توانمندسازی اقشار محروم و مستضعف با دیگران است.

او تأکید کرد: به هر جهت بحث پیوست عدالت باید به شکل جدی و بر اساس شاخص‌ها و معیارهای علمی و فنی پیش رود و خوشبختانه رهبری نیز توصیه کردند که عده‌ای از جوانان فاضل و دانشگاهی نرم‌افزاری برای این شاخص‌ها مشخص کردند و به دولت هم توصیه کردند از این توانمندی استفاده کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان با بیان اینکه پیوست عدالت نیازمند نرم‌افزار شاخص‌های ارزیابی است، گفت: در واقع باید ارزیابی کنند که به چه میزان عدالت قابل تحقق است./

پایان پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.