ارائه بیش از 4 میلیون خدمت به زائران اربعین
رئیس جمعیت هلال احمر:از ظرفیت ۲۰۰ دستگاه آمبولانس امدادی در اربعین حسینی استفاده شد
رئیس جمعیت هلال احمر از ارائه 4 میلیون خدمت به زائران اربعین خبر داد و گفت: ۲۰۰ دستگاه آمبولانس در عملیات اربعین حسینی امسال برای خدمت به زائران به کارگیری شد.
به گزارش شهروند آنلاین از پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلال احمر؛ پیر حسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر در نشست خبری تشریح خدمات امدادی و درمانی این جمعیت در اربعین حسینی و دهه آخر ماه صفر گفت: هلال احمر دو ماه پر کار و سخت را پشت سر گذراند و هلال احمر توانست در این ایام خدمات خوبی را به هموطنان و زائران سایر کشورها ارائه کند.
او ادامه داد: اوج خدماترسانی هلال در ایام تاسوعا و عاشورا، اربعین حسینی و دهه آخر صفر بود. هلال احمر خدمات سالهای گذشته را مورد بازنگری قرار داد و شورای سیاستگذاری اربعین حسینی را تشکیل دادیم تا نقاط ضعف سالهای قبل برطرف و خدمات در بالاترین سطح ارائه شود.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: فارماکوپه دارویی، برگزاری کنگره سلامت و امداد و نجات و تدوین مقالات علمی و پژوهشی متعدد، تدوین برنامههایی برای پیگیری از شیوع بیماریهای واگیر دار از جمله اقدامات در این شورای سیاستگذاری بود.
کولیوند گفت: برگزاری کنگره بینالمللی امداد و نجات و سلامت در اربعین حسینی در راستای ترویج فرهنگ اربعین حسینی صورت گرفت.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: ۶ هزار نفر کادر درمان و امدادی داوطلب برای خدمات سلامت و امداد و نجات و ۲ هزار نفر کادر درمانی داوطلب برای اجرای طرح طبیب دوار در اربعین حسینی شرکت داشتند.
کولیوند گفت: در طرح طبیب دوار پزشکان و کادر سلامت با کولههای حاوی دارو به زائران در فاصله بین موکبها خدمات درمانی ارائه کردند.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: سمپوزیم کاهش حوادث ترافیکی به صورت بینالمللی برای کاهش حوادث ترافیکی در اربعین حسینی توسط هلال احمر با حضور نمایندگانی از کشورهای خارجی برگزار شد.
او افزود: برای جمعآوری داروهای مازاد منازل هم پویشی برگزار کردیم و حجم بالایی دارو جمعآوری و در پیادهروی اربعین مورد استفاده قرار گرفت. ۲۰۰ دستگاه آمبولانس در عملیات اربعین حسینی استفاده شد. گرمای شدید هوای مساله مورد نگرانی ما بود و اقدامات زیادی برای پیشگیری از بروز و شیوع گرمازدگی در بین زائران اندیشیده شد.
کولیوند گفت: ارتباط موثری با کمیته بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر و فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ برقرار و در راهپیمایی اربعین حسینی حضور پیدا کردند.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: با هماهنگیهای انجام شده از گروههای مردمی و جهادی حمایت کردیم و به همین دلیل تعداد پایگاههای هلال احمر به بیش از ۱۷۰۰ مورد در ایام اربعین حسینی رسید.
او افزود: برای پیشگیری از گرمازدگی و ایجاد زیرساختها برای جلوگیری از ابتلای مردم به این بیماری، اقداماتی انجام شد و باعث شد در اربعین حسینی ۱۴۰۳ حتی یک مرد فوتی ناشی از گرمازدگی نداشته باشیم.
کولیوند ادامه داد: در اربعین ۱۴۰۳ هیج گونه کمبود دارو نداشتیم و به میزان نیاز مردم دارو در اختیار آنها قرار گرفت.
رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: برخی از بیمارستانهای وزارت بهداشت عراق امسال در اختیار هلال احمر بود. در کاظمین و سامرا برای اولین بار بخشی از بیمارستانها در اختیار ما قرار گرفت. در نجف و کربلا ۴ بیمارستان در اختیار ما بود. این امر نشان دهنده تاثیر گذاری همکاری بین ایران و عراق است.
کولیوند افزود: تمام مصدومین و بیمارانی که نیاز به اعزام به خارج از کشور داشتند را با اتوبوس آمبولانس و آمبولانس به داخل کشور منتقل میکردیم.
او گفت: امسال برای اولین بار شناسایی اجساد زائران فوتی بر عهده مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر قرار داده شد تا این اجساد مطهر به مدت طولانی در داخل خاک عراق باقی نماند.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: امدادگران هلال احمر در اربعین امسال در سریعترین زمان ممکن در محل وقوع حوادث حاضر میشدند. در توافق با حشد الشعبی درمانگاههای سطح یک، 2 و ۳ در نقطه صفر مرزی راهاندازی شد.
کولیوند ادامه داد: در داخل کشور هم خدمات خوبی در محورهای مواصلاتی و مرزهای خروجی زائران اربعین حسینی انجام شد و حتی مکانهایی بای اسکان موقت با تهویه مناسب انجام شد. بیش از ۴ میلیون و ۱۲۰ هزار خدمت به زائران ارائه، ۴۸۶ مصدوم را به داخل کشور منتقل و ۸۷۸ بیمار را به بیمارستانهای عراق منتقل کردیم.
او خاطرنشان کرد: ۲۸ صفر پایان عملیات امدادرسانی هلال احمر بود که با کمک ۵ هزار نفر از امدادگران هلال احمر به مدت ۷ شبانه روز در ۵ محور مشغول خدماترسانی به زائران پیادهروی به سمت حرم امام رضا (ع) بودیم.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: کمک به افراد کمتوان و ناتوان برای رسیدن به حرم امام رضا (ع) در دستور کار هلال احمر بود و جوانان هلال احمر با ویلچر این زائران را منتقل میکردند.
رئیس جمعیت هلال احمر درباره وضعیت کنونی انبارهای امدادی هلال احمر گفت: انبارها نیاز به تقویت جدی دارند و اکنون جای نگرانی نیست اما به استانداردها نرسیده است و از دولت میخواهیم در این امر کمک کند.
او خاطرنشان کرد: هلال احمر ایران جزو پنج جمعیت برتر فدراسیون هلال احمر و صلیب سرخ جهانی است. ایران در مجمع جهانی صلیب سرخ مسئول برنامه میشود یا در تجمعات انبوه رئیس کمیته برگزاری است.
کولیوند درباره سهمیه امریه در هلال احمر ضمن قدردانی از سرلشگر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، اظهار کرد: هلال احمر ۲۰۰ مورد سهمیه سالانه دارد و در حال حاضر هیچ متقاضی واجد شرایطی در صف انتظار نیست.
رئیس جمعیت هلال احمر درباره تمهیدات جمعیت هلال احمر برای برگزاری حج عمره گفت: واکسنها تهیه شده و مشکل خاصی وجود ندارد و بر اساس تعداد زائران پزشک و کادر درمان اعزام میکنیم.
رئیس جمعیت هلال احمر درباره خرید بالگردهای دید در شب گفت: با رئیس کمیته سلامت و اقدامات بشردوستانه گروه بریکس مذاکره کردیم و تفاهمنامه بستیم تا یک شرکت روسی به صورت آزمایشی و رایگان بزرگترین بالگرد خود را دو ماه به ایران بیاورد. این بالگرد ظرفیت حمل ۴۰ تن بار را دارد و اگر پاسخگوی نیاز کشور بود، ۲ فروند از آن خریداری میشود.
کولیوند اظهار کرد: به ما قول دادند که بالگردهای فعلی را نیز به سیستم ناوبری جدید و دید در شب مجهز کنند. متخصصان آنها از تعمیرگاههای ما بازدید کردند و مقرر شد یک مرکز توسط این کارشناسان تجهیز شده و متخصصان ما را نیز آموزش دهند./
انتهای پیام