مذاکرات اتمام ماموریت نیروهای ائتلاف در عراق در مرحله نهایی

مشاور امنیت ملی عراق گفت: مذاکرات عراق و آمریکا درباره اتمام ماموریت نیرو‌های ائتلاف در عراق به مراحل نهایی رسیده و کمیته عالی مشترک میان دو کشور به نتایجی دست یافته است و فقط اعلام زمان پایان ماموریت باقی مانده است.

به گزارش شهروند آنلاین، قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما در عراق درباره اینکه توافقنامه امنیتی عراق و آمریکا به کجا رسید، گفت: مذاکرات عراق و آمریکا درباره اتمام ماموریت نیرو‌های ائتلاف در عراق به مراحل نهایی رسیده و کمیته عالی مشترک میان دو کشور به نتایجی دست یافته است و فقط اعلام زمان پایان ماموریت باقی مانده است. قرار بود این کار در ابتدای ماه سپتامبر صورت گیرد، اما وضع منطقه و چالش‌هایی که به وجود آمد دو طرف را بر آن داشت تا تاریخ را تغییر دهند. به صورت کلی، توافقات کامل میان دو طرف صورت گرفته و قرار است طی دو سال نیرو‌های ائتلاف از عراق خارج شوند. در سال نخست، خروج کامل از بغداد و عین الاسد و انتقال به اربیل انجام می‌شود و در سال دوم هم خروج از اربیل آغاز می‌شود. این توافق انجام شده است. دولت عراق اصرار دارد که نیرو‌های امنیتی‌اش به توانایی لازم برای مقابله با گروه تروریستی داعش رسیده‌اند. بر اساس اطلاعاتی که در دست داریم تعداد نیرو‌های داعش کم است و در برخی غار‌ها و کوه‌ها پناه گرفته‌اند و نیرو‌های امنیتی عراق به صورت مستمر آنها را تحت پیگرد قرار می‌دهند و عملیات‌هایی ضد آنها انجام داده و می‌دهند.

مشاور امنیت ملی عراق همچنین افزود: مساله تمام شده و عراق اعلام کرده است که خروج باید طی دو سال صورت گیرد. یک سال خروج از بغداد و عین الاسد و رفتن به اربیل و سال دوم خروج از اربیل. این توافقی است که صورت گرفته است.

مشاور امنیت ملی عراق در پاسخ به سوالی درباره تکلیف پایگاه عین الاسد گفت: عین الاسد متعلق به عراق است و همه نیرو‌های ائتلاف بین‌المللی از آن خارج خواهند شد.

قاسم الاعرجی تاکید کرد: توافق دو جانبه امنیتی میان عراق و آمریکا و اعضای ائتلاف بین‌المللی برای هر نیرویی که می‌خواهد در همکاری امنیتی و اطلاعاتی و تبادل اطلاعات مشارکت داشته باشد، وجود دارد. پس از پایان ماموریت نیرو‌های ائتلاف، هیچ نیروی نظامی در خاک عراق حضور نخواهد داشت. عراق نمی‌خواهد روابطش را با دیگران قطع کند. ما با دیگران بر اساس احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی عراق رابطه داریم.

او درخصوص اقلیم کردستان عراق و برخی مشکلات در مرز ایران و عراق تاکید کرد: در سال ۲۰۲۳ یاداشت تفاهمی در بغداد با حضور محمد السودانی، نخست‌وزیر امضا شد و اقداماتی را آغاز کردیم و نشست‌هایی در بغداد و تهران و اربیل و سلیمانیه داشتیم و خدا را شکر به مراحل نهایی این توافق رسیده‌ایم. همه افراد مسلح از مرز عراق و ایران عقب رانده شدند. آنها ۷۷ پایگاه در نقاط مرزی داشتند. با هماهنگی ایران، برخی از این پایگاه‌ها به دست نیرو‌های مرزبانی عراق افتاد و برخی هم منهدم شد تا هیچکس از جمله گروه‌های متخاصم که از خاک عراق علیه ایران یا کشور‌های همسایه اقدام می‌کردند یا قاچاقچیان استفاده نشود. بر اساس قانون اساسی عراق نباید خاک عراق به محلی برای ضربه زدن به همسایگان تبدیل شود. سلاح‌های سنگین این گروه‌های مسلح ایرانی تحویل گرفته شد و به نیرو‌های پیشمرگ در اقلیم کردستان تسلیم شد. این افراد در حال حاضر در اردوگاه‌هایی در استان اربیل جا داده شده‌اند. برخی هم در سلیمانیه هستند. کار‌ها در حال اجراست و دولت عراق بودجه خوبی برای تامین مایحتاج این اردوگاه‌ها اختصاص داده است. عراق بر حفظ روابط راهبردی با جمهوری اسلامی ایران اصرار دارد و اجازه نمی‌دهد هیچ اقدام خصمانه‌ای از خاکش چه از سوی معارضان ایرانی یا خارجی‌ها علیه ایران صورت پذیرد.

قاسم الاعرجی همچنین درباره آینده افراد مسلح در اردوگاه تصریح کرد: شش اردوگاه وجود دارد. با هماهنگی سازمان ملل به آنها فرصت سفر به خارج از عراق داده می‌شود یا اینکه به عنوان پناهجو در عراق باقی بمانند بدون اینکه دست به هرگونه اقدام مسلحانه یا نظامی بزنند. قانون عراق به آنها این اجازه را نمی‌دهد. این موضوعات را پیگیر هستیم و با اقلیم کردستان در تماسیم. اقلیم کردستان هم بر داشتن روابط خوب با جمهوری اسلامی اصرار دارد. جمهوری اسلامی کشور دوست، برادر و عمق راهبردی عراق است. بنابر این منفعت دو کشور در این است که مرز آنها در امنیت باشد. این به نفع عراق و منطقه است./

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.