در جلسه مدیریت ترافیک به مناسبت آغاز سال تحصیلی۱۴۰۴ ـ۱۴۰۳ که به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، اقدامات و وظایف وزارتخانهها و دستگاههای مربوطه در زمینه آغاز سال تحصیلی جدید بویژه مدیریت ترافیک بحث و بررسی و تصمیمگیری شد.
به گزارش شهروند آنلاین، محمدرضا عارف در این جلسه که با حضور وزیر آموزش و پرورش، دبیر هیات دولت، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت، سخنگوی دولت، شهردار تهران و جانشین پلیس راهور فراجا و مسئولان دستگاههای مربوطه برگزار شد، ضمن تبریک فرارسیدن ماه ربیع الاول تاکید کرد: همزمانی آغاز سال تحصیلی جدید با اعیاد ماه ربیع الاول و ولادت پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) را به فال نیک میگیریم و امیدواریم در سال جدید تحصیلی، اقدامات و برنامهریزیهای خوب و مناسب نهادهای متولی نتایج خوبی برای دانشآموزان، دانشجویان و کل نظام آموزشی کشور به بار آورد.
معاون اول رئیس جمهور با قدردانی از زحمات و برگزاری جلسات منظم مسئولان دستگاههای مربوطه در زمینه هماهنگی امور بازگشایی و نوگشایی مدارس و سال تحصیلی جدید تاکید کرد: مدیریت ترافیک یکی از مسائل مهم در زمان بازگشایی مدارس به ویژه هفته اول آغاز به کار سال تحصیلی جدید است که البته در کنار آن باید درباره زمینههای دیگر نیز همفکری و هماهنگی شود تا آغاز سال تحصیلی جدید خانوادهها و دانشآموزان با مشکلات روبهرو نباشند.
عارف با تاکید بر اینکه آییننامه حمل و نقل دانشآموزی ملاک عمل دستگاههای مربوطه قرار گیرد، افزود: مستندسازی رخدادها و تجربیات از سال تحصیلی به منظور بهرهگیری در سالهای آتی ضرورت دارد و در این راستا سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، وزارت آموزش و پرورش و شهرداری تهران تا پایان آبان اصلاحات لازم برای این آییننامه را در قالب یک متمم تهیه کنند تا برای سال آینده تحصیلی به کار گرفته شود.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به گزارش ارائه شده درباره اقدامات و وظایف دستگاهها و وزارتخانههای مختلف در زمینه مدیریت ترافیک به مناسبت آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۳ اظهار داشت: باید به گونهای عمل شود تا مدیران مدرسه و نظام آموزشی کشور کمترین درگیری و دغدغه فکری را در برخی مسائل همانند سرویسهای مدارس داشته باشند تا بتوانند با خیال آسوده، روی مسائل آموزشی و تحصیلی دانشآموزان تمرکز کنند.
عارف خاطرنشان کرد: در وزارت کشور و شهرداریهای کلانشهرها و کل کشور تمهیدات لازم اندیشیده شود تا مدیران مدارس و خانوادههای دانشآموزان نگرانیهایی در زمینه ترافیک و جابهجایی دانش آموز نداشته باشند.
معاون اول رئیس جمهور همچنین از صدا و سیما و شورای اطلاعرسانی دولت خواست تا فرهنگسازی لازم در خصوص استفاده از حمل و نقل عمومی و عدم به کارگیری از برخی از وسایل نقلیه پرخطر برای جابهجایی دانشآموزان توسط والدین را در اولویت قرار دهد.
همچنین در این جلسه اقدامات و وظایف وزارتخانهها و دستگاههای مربوطه در زمینه مدیریت ترافیک به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید با توجه به تجارب سالهای گذشته بحث، بررسی و تصمیمگیری شد.
تصمیمگیری در خصوص ساعت کار ادارات و دستگاههای دولتی در هفته ابتدایی مهر، توقف عملیات عمرانی ـ خدماتی در مسیرهای منتهی به مدارس و اطراف آن در زمان اوج ترددها و ترافیک، اطلاعرسانی و تشویق مردم برای استفاده از حمل و نقل عمومی در هفته اول مهر، هماهنگی برای خدماترسانی منظم و بدون اختلال در حرکت و جابهجاییها با اتوبوس، تاکسی و مترو با افزایش ظرفیت ناوگان عمومی، ارائه مشوق جهت استفاده حداکثری از حمل و نقل عمومی و پیشبینی پارکینگهای موقت از جمله وظایف و اقدامات دستگاههای دولتی، وزارت کشور، صدا و سیما و شهرداری تهران عنوان شد.
همچنین هماهنگی جهت استقرار نیروهای پلیس برای کنترل ترافیک در اطراف مدارس، اطمینان از عدم اختلال مسیریابها، اطمینان از عدم اختلال در چراغها و علائم راهنمایی و رانندگی به ویژه در مسیر و اطراف مدارس، ممانعت از تردد خودروهای آلودهکننده و بدون معاینه فنی، ساماندهی کلیه سرویسهای مدارس با هدف کاهش حداکثری گرهها و گلوگاههای ترافیکی، تکمیل مراحل اداری نقل و انتقالهای معلمان و دانشآموزان قبل از آغاز سال تحصیلی و آمادهسازی فضای مناسب در مدارس برای حضور و اجتماع والدین دانشآموزان از وظایف و اقدامات وزارت آموزش و پرورش و پلیس راهور فراجا بود که در این جلسه بررسی و تصمیمگیری شد.
همچنین علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در این جلسه با اشاره به آمار استفاده ۲میلیون نفری دانشآموزان از سرویس مدارس در سال تحصیلی گذشته، به تشریح برخی مشکلات و چالشهای سرویسهای مدارس در سال تحصیلی جدید برای دانشآموزان و دانشآموزان استثنایی پرداخت و تاکید کرد که با هماهنگی و همکاریها با وزارت کشور و شهرداریها برخی عقبافتادگیها در این زمینه جبران شده است.
سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور نیز گزارشی از آمار، اقدامات و عملکرد این وزارتخانه در طرح «استقبال از مهر» و همچنین ثبت نام دانشآموزان و دانشآموزان استثنایی در سامانه پایش ناوگان دانشآموزی «سپند» ارائه و تاکید کرد که هماهنگیهای لازم و بسیار خوبی با وزارت آموزش و پرورش و شهرداریها و سایر دستگاههای مربوطه در زمینه فرآیند ثبت نام سرویسهای مدارس انجام شده است.
علیرضا زاکانی، شهردار تهران نیز با اشاره به ثبت نام ۷۲ شرکت ارائه دهنده سرویس مدارس در سامانه سپند تصریح کرد: ظرفیت شهرداری تهران برای مدیریت ترافیک در این کلانشهر در خدمت دولت است تا دانشآموزان و خانوادههای آنان در جابهجایی فرزندان خود نگرانی نداشته باشند./خبرگزاری صداوسیما
انتهای پیام