شکست اسرائیل در یافتن «یحیی سنوار» به روایت گاردین

رسانه‌های رژیم صهیونیستی به‌تازگی گزارش دادند که سرویس امنیت داخلی این رژیم (شاباک) برای ترور یحیی السنوار، رئیس دفتر سیاسی حماس، یگان ویژه تشکیل داده است. در همین حال، روزنامه «گاردین» هم در مطلبی از این رهبر حماس گفته و او را هدف اصلی اسرائیل خوانده است.

شکارچیانی با فناوری‌های پیشرفته و روش‌های وحشیانه

شهروندآنلاین: «گاردین» درباره سنوار نوشت: یحیی سنوار حتی قبل از حمله 7 اکتبر، مخوف‌ترین مرد برای اسرائیل بود. تعقیب یک‌ساله او شامل ترکیبی از فناوری‌های پیشرفته و روش‌های وحشیانه است. جست‌وجوگرانش نشان داده‌اند که آماده‌اند از هر راهی، از جمله ایجاد تلفات غیرنظامی بسیار بالا، برای کشتن رهبر حماس و نابودی حلقه‌ تنگ اطراف او استفاده کنند. شکارچیان او گروهی عملیاتی متشکل از افسران اطلاعاتی، واحدهای عملیات ویژه از نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF)، مهندسان نظامی و کارشناسان نظارتی زیر چتر آژانس امنیت اسرائیل (شاباک) هستند. این تیم به‌دنبال جبران شکست‌های امنیتی حمله 7 اکتبر است، اما با وجود انگیزه ‌بالا، هنوز نتوانسته‌اند ردی از سنوار بیابند. مایکل میلشتاین، رئیس سابق بخش امور فلسطین در سرویس اطلاعات نظامی اسرائیل گفت: «اگر هنگام شروع این جنگ می‌گفتند بیش از 11 ماه بعد، سنوار هنوز زنده است، شگفت‌زده می‌شدم، اما او یک‌دهه برای این حمله آماده شده بود و برای ارتش اسرائیل پیچیدگی تونل‌های غزه حیرت‌انگیز است.» ارتش اسرائیل تخمین می‌زند 500 کیلومتر تونل در زیر غزه، مانند یک شهر زیرزمینی کامل، وجود دارد.

تسلط بر عادات و فرهنگ دشمن

فرضیه دنبال‌کنندگان سنوار این است که او از ارتباطات الکترونیکی استفاده نمی‌کند و به‌خوبی از مهارت‌ها و فناوری تعقیب‌کنندگان خود آگاه است. سنوار نه تنها زبان عبری را در زندان‌های اسرائیل که بیش از 22 سال در آنها محبوس بود، آموخت، بلکه عادات و فرهنگ دشمنش را نیز مطالعه کرد. میلشتاین گفت: «او واقعا نیات و عمیق‌ترین احساسات جامعه اسرائیل را درک می‌کند. کاملا مطمئنم هر حرکتی که انجام می‌دهد بر اساس درک او از اسرائیل است.» تیم شکار سنوار امیدوار است نیاز به تماس با پیک‌ها برای صدور دستورات و کنترل مذاکرات گروگان‌گیری، در نهایت به آنها کمک کند تا رخنه‌ای باز کنند.

 جنگیدن تا آخر در «دی‌ان‌ای» اوست

برخی معتقدند سنوار احتمالا در آن سوی مرز، در تونلی در سمت مصر در مرز رفح پنهان شده باشد، اما این برخلاف باور همگانی درباره انگیزه و غیرت ایدئولوژیک اوست. میلشتاین که کارش در سرویس اطلاعات نظامی مطالعه سنوار و دیگر رهبران حماس بود، گفت: «احتمال این گزینه بسیار کم است. ماندن در غزه و جنگیدن تا آخر در «دی ان ای» اوست.» بن باراک، معاون سابق موساد، هم با این نظر موافق است: «او این کار را انجام نمی‌دهد. او ترسو نیست.»

تجربه 50 سال تروری که تغییردهنده بازی نیست

دستیابی به سنوار بی‌شک برای بنیامین نتانیاهو موفقیت نظامی بزرگی محسوب می‌شود، اما اینکه آیا جنگ را متوقف می‌کند یا نه، سوال دیگری است. بن باراک گفت: «وقتی او را بگیریم، وضعیت شاید برای چند هفته بهتر شود، اما بعد شخص دیگری می‌آید. این جنگی ایدئولوژیک است، نه جنگ سنوار.» میلشتاین هم گفت: «پس از تقریبا 50 سال ترور، می‌دانیم که این بخش اساسی بازی است، اما اگر فکر ‌کنید تغییردهنده آن است و یک سازمان ایدئولوژیک به دلیل کشتن یکی از رهبران آن سقوط می‌کند، کاملا در اشتباهید. مطمئنم اگر سنوار کشته شود، شخص دیگری خواهد آمد. نمی‌توان خیالبافی کرد. این، جنگ را به پایان نمی‌رساند.»

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.