ایرانیان مذاکره‌کنندگان بسیار سفت و سختی هستند

وندی شرمن: مذاکره مجدد در مورد برجام سخت است

«وندی شرمن» از اعضای سابق تیم مذاکره‌کننده آمریکا در دولت باراک اوباما تصریح کرد که مذاکره و تعامل دوباره در مورد توافق هسته‌ای ایران کار سختی است

شهروندآنلاین: شرمن در مصاحبه با رسانه آمریکایی «پابلیک رادیو اینترنشنال» در پاسخ به سوالی در مورد اقدامات آتی دولت «جو بایدن» در بازگشت به برجام و تعامل با ایران تحت توافق هسته‌ای گفت: «ما در سال۲۰۱۶ نیستیم، بلکه اکنون در سال ۲۰۲۰ و نزدیک به سال ۲۰۲۱ قرار داریم. زمان گذشته و اوضاع تغییر کرده است. اگرچه این توافق توسط هم‌پیمانان اروپایی‌مان و همچنین روسیه و چین طی سال گذشته زنده نگه داشته شد، اما اندکی دستخوش برخی مسائل قرار گرفته است.»

شرمن افزود: «اگرچه ایران اعلام کرده گام‌های برگشت‌پذیری انجام داده، اما با این حال، ما در جایگاه قبلی قرار نداریم، بنابراین این مسأله شرایط را مشکل می‌کند که نیازمند کار سخت است. به نظرم جو بایدن و تیم او ابتدا مذاکره با هم‌پیمانان اروپایی‌مان همچون فرانسه، انگلیس و آلمان را شروع کنند و سپس با روسیه و چین وارد مذاکره شوند تا ببینند بهترین راه پیش‌رو چیست.»

شرمن در ادامه در مورد دیدگاه مقامات ایران در قبال هر گونه مذاکره و تعامل دوباره در مورد توافق هسته‌ای خاطرنشان کرد: «یک مسأله‌ای که در مورد مذاکره‌کنندگان ایرانی می‌دانم این است که آنها مذاکره‌کنندگان بسیار سفت و سختی هستند. آنها (مذاکره‌کنندگان ایران) تا جایی که می‌توانند مطالبات و درخواست‌هایشان را پیش از هرگونه مذاکره با دولت جدید آمریکا بر روی میز قرار می‌دهند.»

این مذاکره‌کننده سابق آمریکا افزود: «مطمئن هستم که رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا برای رسیدگی به این مسأله یک تیم بسیار توانا و باکفایت در اختیار خواهد گرفت. یکی از مسائلی که مطمئنا متفاوت از دولت قبل خواهد بود این است که ما نیرو‌های توانمندی داریم.»شرمن در ادامه در پاسخ به سوالی درمورد تلاش دولت ترامپ برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران و اینکه اعلام‌شده کاخ سفید قرار است تا بیستم ژانویه هر هفته تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کند که در نتیجه شرایط را برای احیای توافق هسته‌ای با ایران بسیار سخت‌تر خواهد کرد، گفت: «یکی از اهداف دولت ترامپ این است که شرایط را برای رئیس‌جمهوری منتخب و معاونش در زمان ورودشان به کاخ سفید سخت‌تر کند. اما بیشتر این تحریم‌ها در واقع مشابه تحریم‌هایی هستند که قبلا اعمال شده‌اند، فقط نام‌شان جدید خواهد شد. در این میان باید به این مسأله اشاره کنم که قرار نیست تغییری در تحریم‌های اصلی و اساسی اعمال شود. تحریم‌ها نه منجر به بازگشت ایران به میز مذاکره شده و نه باعث تغییر رفتار ایران در خاورمیانه؛ بنابراین دولت بایدن- هریس باید نگاهی به اینکه ما در کجا قرار داریم، بیندازد. رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا اعلام کرده خواهان مذاکره مجدد، بازگشت به برجام و ایجاد شرایط بهتر است، بنابراین این همچون یک «معمای بسیار پیچیده» خواهد بود. آنچه متفاوت از قبل است اینکه یک تیم بسیار باکفایت و توانمند فعالیت خواهد کرد که رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا در حال تشکیل آن است.»

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.